Det er snart ved at være mange år siden, at denne her daim islagkage for første gang gik sin sejrsgang over det ganske land og blev en kæmpe succes. Jeg husker i hvert fald, at der altid blev spurgt ind til opskriften, når den blev serveret til diverse arrangementer. Også selvom jeg ikke kan have været specielt gammel, da den dukkede op første gang. Og selv har jeg da også lavet den nemme og lækre islagkage med daim is på en sej nøddemarengsbund en hel del gange. Så nu er det vist på tide, at den også får en plads her på madenimitliv.

Se også >> Islagkage med toblerone is.

Islagkage med daim.

Måske mange af jer kender til daim islagkagen i forvejen. Det er jo som sagt lidt af en klassiker, som har en del år på bagen. Men så kan det jo være, at I trænger til at få bekendtskabet fornyet eller genopfrisket? Sådan går det jo indimellem med selv de bedste opskrifter. Nogle gange glider de lidt ud i glemslen, for så pludseligt at vende tilbage efter en kortere eller længere periode.

Men der er tale om en supernem og lækker islagkage, som kun indeholder få ingredienser og hverken kræver konditorevner eller ismaskine. Og resultatet er altså virkelig godt. En helt perfekt dessert til fødselsdagen, gæstemiddagen eller nytårsaften, fordi den kan laves i ret god tid i forvejen og så bare stå klar i fryseren. Jeg pynter som regel toppen af islagkagen med lidt ekstra, finthakket daim chokolade. Derudover drypper jeg med karamelsauce, hvilket jeg synes, ser rigtig fint ud, men det kan sagtens undværes.

Skønne variationer.

Man kan også servere islagkagen med friske bær. Det er jo oplagt med friske, danske jordbær, når den tid kommer. Og udenfor bærsæsonen kan man lave en lækker jordbær- eller hindbærsauce på blendede, kogte bær med lidt sukker.

Denne her daim islagkage lavede jeg i formiddags og så tænker jeg, at vi skal have et stykke til dessert i aften. Vi kan jo sige, at det er i anledning af Dronningens fødselsdag. Ikke at jeg på nogen måde har sammensat en større festmiddag i anledning af den runde fødselsdag, men det er da lidt hyggeligt med sådanne ting at samles om. Og jeg er bestemt ikke typen, der siger nej, når anledningen til at bage en kage eller lave en lækker dessert byder sig.

Print opskrift Pin opskrift
4.34 fra 3 stemmer

Islagkage med daim

Bage- og frysetid6 t
Samlet tid6 t 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 3 æggehvider
 • 150 gr sukker
 • 150 gr nødder/mandler (fx hasselnødder og/eller mandler)

Daim is.

 • 3 æggeblommer
 • 50 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 3 dl piskefløde
 • 4 stk daimbarer (evt. 2 x dobbelt daim bar)
 • evt. karamelsauce til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk æggehviderne stive. Vend herefter sukkeret i de stiftpiskede æggehvider og pisk til en glat og blank marengs.
 • Blend eller hak nødder og/eller mandler fint - det er nemmest at bruge en foodprocessor eller blender, men det kan godt lade sig gøre med en god kniv. Vend de finthakkede nødder/mandler i marengsmassen.
 • Læg et stykke bagepapir i spænd i bunden af en springform (ca 20-22 cm i diameter) og pensl kanterne med smør eller olie. Fordel nøddemarengsdejen i springformen.
 • Bag bunden ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt.
 • Tag nøddebunden ud af ovnen og lad den hvile på bageristen. Den vil falde lidt sammen og det er meningen. Befri bunden fra formen og lad den afkøle.

Daim is.

 • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps.
 • Pisk fløden til flødeskum og vend flødeskum og æggesnaps sammen til en iscreme.
 • Hak daimchokoladen groft og vend den i iscremen, men hold lidt tilbage til pynt.
 • Sæt den rengjorte ring fra springformen fast omkring nøddebunden igen. Læg evt. en strimmel kageplast eller bagepapir i kanten af springformen hele vejen rundt i kanten.
 • Hæld iscremen over nøddebunden i springformen. Bank let formen ned imod bordet et par gange, så evt. lufthuller fjernes.
 • Pynt toppen af iscremen med resten af den hakkede daim og evt. karamelsauce. Dæk formen til med plastfilm og sæt den i fryseren i minimum 5 timer, men gerne længere.
 • Ved servering fjernes springform og bagepapir/kageplast fra islagkagens kant og kagen placeres på et fad.

Noter

Islagkagen kan sagtens opbevares et par måneder i fryseren, hvis den er pakket godt ind. Befri den evt. fra springformen, men lad bagepapir/kageplast sidde på kanten og pak den så ned i en æske eller stor bøtte med låg. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)