Jeg er vild med et rigtig godt stykke rugbrød med kogt hamburgerryg og italiensk salat og så gerne med lidt ekstra pynt i form af frisk tomat, agurk, karse, spirer eller hvad det nu lige kan blive til. Og allerbedst bliver det selvfølgelig, hvis det er hjemmelavet italiensk salat, så sådan en portion laver jeg med jævne mellemrum. Mest fordi det er noget så nemt og så smager det altså bare så meget bedre end de bøtter med italiensk salat, som man kan købe i butikkerne og som primært består af dårlig mayonnaise og alt for lidt fyld.

En klassisk, italiensk salat indeholder gulerødder i tern, ærter og asparges og på denne her tid af året, bruger jeg som regel aspargessnitter fra dåse, som jeg afdrypper godt. Der er dog ingen tvivl om, at det er superlækkert at bruge friske hvide eller grønne asparges, som bare lige er blevet dampet kort og derefter skåret i mindre stykker. Gulerodsstykkerne damper jeg også et par minutter i kogende vand, så de stadig har bid, men har man et par kogte gulerødder til overs fra aftensmaden, så er det selvfølgelig endnu nemmere, for så kan de bare skæres i mindre stykker.

Dressingen laves af en god mayonnaise, som jeg “letter” med et par skefulde creme fraiche, men det kan man jo gøre, som man lyster. De fleste, færdigkøbte varianter er jo lavet på ren mayonnaise. Jeg bruger også væsentligt mere fyld, men hvis man gerne vil have en rigtig cremet italiensk salat, så kan man jo skrue ned for grønsagerne eller op for mængden af dressing. Jeg vil dog vove den påstand, at ønsker man en italiensk salat med mindre fyld, så kan man næsten lige så godt nøjes med en stribe god mayonnaise på maden.

Hjemmelavet italiensk salat er et hit på frokostbordet – både til kogt hamburgerryg og skinke, men faktisk også til forskellige former for kalkun- og kyllingepålæg. Og så ved jeg, at der er mange, der også godt kan lide en klat italiensk salat ovenpå rullepølsemaden og sågar ovenpå frikadellemaden. Selv er jeg som sagt mest til italiensk salat med kogt hamburgerryg, og jeg er ret sikker på, at der skal laves en portion hjemmelavet italiensk salat, når vi senere på ugen skal holde verdens mindste påskefrokost.

Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 3 stemmer

Italiensk salat

Samlet tid15 min
Antal: 3 dl
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 100 gr gulerødder (skrællede og skåret i tern)
 • 100 gr grønne ærter
 • 100 gr hvide aspargessnitter (afdryppede)
 • 3 spsk mayonnaise
 • 2 spsk creme fraiche 9-18 %
 • 1 nip sukker
 • salt og (hvid) peber

Fremgangsmåde

 • Kom gulerodsstykkerne i en lille gryde og hæld vand ved, så det lige netop dækker. Tilsæt en smule salt og bring gryden i kog under låg. Lad gulerodsstykkerne koge i 2-3 minutter, til de er lige netop møre, men stadig har bid
 • Tag gryden af varmen, hæld vandet fra og overhæld med koldt vand for at stoppe kogningen og afkøle gulerødderne. Lad gulerødder afdryppe.
 • Kom gulerødder, ærter og afdryppede, hvide asparges i en skål.
 • Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og smag til med sukker, salt og evt. hvid peber.
 • Vend dressingen sammen med grønsagerne og lad salaten trække på køl indtil servering. Hvis den opbevares i en bøtte med låg, kan den holde i 3-5 dage på køl.
 • Spis italiensk salat sammen med kogt hamburgerryg eller skinke på et stykke rugbrød.

Noter

I stedet for at bruge aspargessnitter fra dåse, kan man bruge dampede hvide eller grønne asparges, skåret i mindre stykker. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)