Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Asparges med tomater og feta…

0 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

De fleste af os kan nok blive enige om, at det er hyggeligt at grille på varme sommerdage. Men efterhånden som vi kommer et stykke hen på sommeren, så kan man godt begynde at blive en smule træt at det sædvanlige, grønne tilbehør, og så gælder det om at finde på noget nyt. Sådan har vi det i hvert fald herhjemme. Igennem hele grillsæsonen forsøger jeg derfor at finde på nye opskrifter på salater og grøntsagstilbehør og forleden fik vi de her lækre, grønne asparges med tomater og fetaost (salatost) med en lækker sennepsvinaigrette til.

>> Se også min opskrift på lækre, grønne asparges med sprød bacon lige her. Perfekt tilbehør! 

Selve salaten, eller hvad man nu skal kalde retten, er supersimpel og både hurtig og nem at lave. Der skal blot blancheres 1-2 bdt grønne asparges og halveres nogle cherrytomater og så er man næsten klar til servering. Faktisk er jeg også helt sikker på, at man kan vælge at grille sine asparges i stedet for at koge dem – måske bare lige sprayet eller penslet med lidt god olie og salt og peber. Og så bestemmer man jo selv, om man vil servere salaten varm, lun eller kold.

Vinaigretten er også ret simpel at lave, for alle ingredienserne skal blot hældes i en skål og røres sammen til en lækker, cremet dressing. Brug gerne en fuldkornssennep, hvis man alligevel har den slags stående i køleskabet. Det smager ikke bare skønt med de små, poppende sennepskorn, men det ser også noget så fint ud.

Bryder man sig nu ikke om sennep, så kan man i stedet lave en klassisk olie-eddike dressing af olie, eddike, sukker/honning, salt og peber og ellers så bruger man selvfølgelig bare den slags dressing, som man nu engang kan lide. Hvorvidt dressingen skal vendes over salaten inden servering, eller man hellere vil servere dressingen i en skål for sig, så hver enkelt selv kan dosere, bestemmer man jo selv.

4,50 fra 2 stemmer

Asparges med tomater og feta

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 bdt grønne asparges
 • 250 gr små tomater (gerne forskellige farver/sorter)
 • 100 gr feta (salatost)
 • oliven (kan udelades)
 • frisk basilikum

Sennepsvinaigrette

 • 3 spsk olivenolie
 • 2 spsk hvidvinseddike
 • 1-2 spsk sennep (evt. sød sennep)
 • 1 tsk sukker (eller honning)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Bræk den nederste del af de grønne asparges, der hvor de giver et naturligt knæk.
 • Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog og læg forsigtigt de grønne asparges i gryden.
 • Lad aspargesene koge i 1-2 minutter afhængig af størrelsen. Hæld herefter vandet fra og lad aspargesene afdryppe i en sigte.
 • Vil man være helt sikker på at stoppe kogningen, kan man evt. først hælde aspargesene i en skål med isvand og derefter lade dem afdryppe.
 • Anret aspargesene på et fad. Man kan både bruge varme, lune og kolde asparges.
 • Halver de små tomater og fordel dem ovenpå aspargesene. Smuldr fetaosten over tomaterne.
 • Kom olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber i en lille skål og rør det sammen til en lækker og cremet vinaigrette. Smag til.
 • Fordel vinaigretten over asparges, tomater og feta og pynt med oliven og frisk basilikum på toppen. Man kan også servere vinaigretten i en skål ved siden af. Afslut evt. med et drys peber.
 • Server aspargesene til kødretter og fisk.
I stedet for at fordele vinaigretten på asparges og tomater, kan man servere den i en skål ved siden af, så man selv kan dosere mængden. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer