Jeg er vild med cheesecake. Og det er da også ofte den klassiske ostekage med kirsebærgelé på toppen, som valget falder på, når jeg skal lave kager. Den er relativt nem at lave, den kan laves i god tid og stå klar i køleskabet, og så smager den bare eminent godt. Men engang imellem skal der variationer til. Så forleden blev det til en cheesecake med hindbær i stedet for kirsebær.

Se også – Cheesecake med kirsebær I Koldskålskage I Risalamande kage med kirsebærtop

Cheesecake med hindbær.

Udover hindbærgelé på toppen af kagen kom jeg også hindbær i selve ostecremen, som fik den fineste, lyserøde farve. Man kan sagtens lave en klassisk flødeostecreme med vaniljesmag og hindbærgelé på toppen i stedet for en hindbærcheesecake. Brug evt. denne her opskrift. Men jeg synes virkelig, at den fine smag af hindbær var helt eminent.

Det er ikke svært at lave flødeostecreme med hindbær. Der skal bare bruges en pose frosne hindbær, som koges op i en gryde. Men det er klart, at det giver en smule ekstra arbejde. Smagen er dog det hele værd, hvis man spørger mig. Og selvfølgelig kan der bruges friske hindbær, når de er i sæson. Bruger man friske hindbær, kan det være, at der skal lidt mindre sukker til, da de typisk er mindre syrlige end frosne hindbær. Så der må man lige smage sig frem.

Cheesecake med hindbær
Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 2 stemmer

Cheesecake med hindbær

Hviletid6 t
Samlet tid7 t
Antal: 8 stk

Ingredienser

Kiksebund

  • 75 gr smør
  • 150 gr digestive kiks (eller lignende)

Flødeostecreme

  • 5 blade husblas
  • 200 gr frosne hindbær
  • saft af ½ citron
  • 200 gr flødeost naturel
  • 125 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl piskefløde

Hindbærgelé

  • 3 blade husblas
  • 150 gr frosne hindbær
  • 50 gr sukker
  • dl vand
  • evt friske hindbær og guldstøv til pynt

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Knus kiksene til fint rasp med en kagerulle eller i en food processor.
  • Kom de knuste kiks i det smeltede smør og bland det godt.
  • Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform (ca 20 cm i diameter) og fordel kikseblandingen i bunden. Pres det godt sammen med bagsiden af en ske.
  • Bag bunden i ovnen ved 175 °C (varmluft) i ca 10 minutter, indtil den er gylden. Lad herefter bunden køle let af, men lad den blive i formen.

Flødeostecreme

  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær og citronsaft i en lille gryde og giv det et kort opkog til hindbærrene koger ud. Mos dem evt. let ud med bagsiden af en grydeske. Tag herefter gryden af varmen.
  • Kom flødeost, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det sammen.
  • I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
  • Knug vandet af husblassen og rør den ud i den varme hindbærpuré.
  • Hæld hindbærpuréen igennem en si, så alle hindbærkernerne sies fra og kasser kernerne.
  • Tilsæt flødeosteblandingen 1 spsk ad gangen til den varme hindbærpuré og rør godt imellem hver skefuld. Der skal bruges ca 4-5 spsk, indtil blandingen kun er lillefingervarm.
  • Vend herefter hindbærpuréen over i den resterende flødeosteblanding og rør godt rundt. Ved at temperere hindbærpuréen på ovenstående måde, forhindres husblassen i at "trevle", når det varme og kolde blandes.
  • Tilsæt flødeskum til hindbær-flødeosteblandingen og vend forsigtigt rundt.
  • Læg et stykke kageplastik langs kanten på indersiden af springformen og fordel flødeostecremen i formen. Glat overfladen pænt, så hindbærgeléen kommer til at ligge jævnt.
  • Sæt kagen på køl og lad den sætte sig i ca 2 timer.

Hindbærgelé

  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og giv det et hurtigt opkog, inden gryden tages af varmen.
  • Knug vandet af husblassen og rør det ud i den varme hindbærpuré.
  • Hæld hindbærpuréen igennem en si, så alle hindbærkernerne sies fra og kassér kernerne.
  • Lad hindbærsaucen afkøle ved stuetemperatur i 20-30 minutter, indtil den er næsten afkølet (lillefingervarm).
  • Hæld forsigtigt den afkølede hindbærsauce på toppen af kagen. Stil den herefter tilbage på køl i 3-4 timer (eller til dagen efter), indtil hindbærgeléen har sat sig.
  • Ved servering fjernes ring og bund på springformen. Når bunden er fjernet, spændes ringen igen fast på kagen. Kagen kan nu løftes over på et fad og bagepapiret i bunden trækkes af, uden at kagen går i stykker. Fjern ringen fra kagen og træk kageplastikken af. Vil man have en helt skarp kant, så skal man lade en kniv eller palet følge plastikken, efterhånden som det trækkes af.
  • Pynt evt. kagen med friske hindbær og lidt guldstøv og lad kagen hvile på køl indtil servering. Den kan sagtens holde sig 1-2 dage og den kan også fryses.

Sprød og lækker kiksebund.

Selve kagens bund er lavet af digestive kiks. Jeg synes, at der hører en sprød kiksebund til en rigtig ostekage, men den kan sagtens laves på anden vis. Man kan eksempelvis bruge knuste småkager, kammerjunkere eller oreoes. Og selvfølgelig også andre former for kiks. Man kan også bruge krydrede kiks som bastogne og ingefærsmåkager. Og hvis man synes, kan man lave kagen på en bund af chokoladekage eller brownie.

Da jeg godt kan lide, at bunden er ekstra sprød, bager jeg den altid ca 10 minutter i ovnen. Det gør bunden en smule mere skærefast og stabil, så den ikke smuldrer så let og nemmere kan flyttes fra springformen over på et fad. Men har man ikke en ovn til rådighed, kan man sagtens lave en klassisk, “rå” kiksebund. Dermed menes, at man blander smør- og kikseblandingen sammen og breder ud i formen, inden den sættes på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)