Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Påske cheesecake i glas – nem påskedessert.

2 kommentarer
Annonce, Desserter, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Opskrift påske cheesecake i portionsglas pyntet med citrongele og små påskeæg

Herhjemme er det blevet en hyggelig, lille tradition, at jeg “opfinder” en ny påskedessert hvert år. Oftest bliver det en kage, men i år er det i stedet blevet til en lille påske cheesecake i glas. En virkelig nem dessert, som kan lave med eller uden husblas. Og en perfekt afslutning på påskefrokosten eller en god påskemiddag.

Nem opskrift på påske cheesecake i glas.

Modsat en klassisk cheesecake, så går det både nemt og hurtigt, at lave en cheesecake i glas. Det skyldes, at glasset holder på ostecremen, så det ikke er nødvendigt at stive den af med husblas. Og når man ikke behøver bruge husblas, så behøver man heller ikke vente på, at husblassen “sætter sig”.

>> Se alle mine påske opskrifter her.

I teorien kan de her påske cheesecakes laves helt uden husblas. Man kan nemlig sagtens droppe gelélaget på toppen, og bare pynte overfladen med små påskeæg, påskeslik eller frugt. Fx mango puré eller passionsfrugt, for nu at blive i det gule påsketema. Det er dog på ingen måde svært at lave gelélaget, eftersom husblassen bare skal smeltes i citronsaft, afkøles og forsigtigt hældes over deserterne. Der er således ikke noget med cremer, der skal blandes, eller husblas der skal tempereres, og det bliver derfor ikke meget nemmere at arbejde med husblas.

Tip! Se også mine bedste tips til påske cheesecake i glas under opskriften.

Opskrift påske cheesecake i portionsglas pyntet med citrongele og små påskeæg
3,60 fra 5 stemmer

Påske cheesecake i glas

Hviletid1 time
Samlet tid1 time 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 gr digestive kiks (lignende kiks kan også bruges)
  • 50 gr smør (smeltet)

Flødeostecreme

  • 200 gr flødeost naturel
  • 50 gr flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0,5 usprøjtet citron (revet skal og saft)
  • 2 dl piskefløde

Citron gelé

  • 2 blade husblas
  • 0,5 usprøjtet citron (saft)
  • 50 gr flormelis
  • 0,5 dl vand
  • gul konditorfarve
  • 100 gr små påskeæg

Læg i kurv på Nemlig

    Fremgangsmåde

    • Kom kiksene i en frysepose og knus dem ved at banke på posen med en kagerulle.
    • Bland de knuste kiks med smeltet smør og fordel blandingen i 4 portionsglas.
    • Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker, revet citronskal og -saft i en skål og rør det sammen.
    • Pisk fløden til skum og vend flødeskum og ostecreme sammen.
    • Fordel flødeostecremen ovenpå kiksene i portionsglassene. Glat overfladen pænt med bagsiden af en ske.

    Citron gelé

    • Udblød husblas i kold vand.
    • Kom citronsaft, flormelis og vand i en skål, knug vandet af husblassen og kom den i skålen.
    • Stil skålen i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Man kan også lune skålen over et vandbad.
    • Tilsæt gul konditorfarve indtil farven er som ønsket. Lad herefter citrongeléen afkøle, indtil den er lillefingervarm.
    • Fordel forsigtigt geléen ovenpå flødeostecremen i portionsglassene vha en ske. Stil herefter desserterne på køl i ca 1 time, til geléen er stivnet.
    • Pynt cheesecake desserterne med små påskeæg og evt. lidt citronmelisse. Opbevar på køl indtil servering.
    • Evt. rester kan holde sig i 2-3 dage på køl. Desserterne kan desuden fryses.

     

    Noter til opskriften. 

     
    Man kan sagtens droppe citron gelé på toppen af desserterne, også i stedet nøjes med at pynte fint med små påskeæg. Man kan også pynte med frisk frugt, fx mango eller passionsfrugt hvis man gerne vil bevare det gule påsketema. 

    Tips til opskriften.

    Bryder man sig ikke om at arbejde med eller spise husblas, så kan det sagtens udelades. De små dessertglas kan nemlig lige så fint pyntes med påskeæg og/eller påskeslik og citronmelisse uden først at komme et lag gelé på toppen. Der kan også pyntes med bær eller frugt, fx et lag passionsfrugt.

    Tilsæt ekstra smag til kiksebunden ved at tilføje hakkede mandler/nødder eller chokolade til kikseblandingen. Jeg bruger som regel digestive kiks, men man kan sagtens bruge andre former for kiks eller småkager. Fx bastogne, kanelsmåkager, kammerjunkere, vaniljekranse og lignende.

    Man kan uden problemer lave påske cheesecake i glas i god tid, fx dagen i forvejen, hvilket gør dem oplagte som dessert til en god middag eller årets påskefrokost. Dog anbefaler jeg, at man venter med at pynte desserten med påskeæg indtil lige inden servering. Ellers risikerer man, at sukkerskallen på æggene begynder at smelte, og løber ud og farver geléen.

    Subscribe
    Notify of
    2 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    Se alle kommentarer
    Bettina
    12 dage siden

    Super lækker og nem opskrift ,jeg brugte kanelkiks i bunden.