Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Baileyskugler – den skønneste julekonfekt…

6 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Udover julesmåkager bliver der selvfølgelig også fremstillet konfekt herhjemme. Vi aftaler som regel, at vi ikke skal lave alt for meget, men ender alligevel gerne med 8-10 varianter og dåser fulde af fyldt chokolade og marcipan. Nå, heldigvis smager det jo også godt i januar og med en far der har en særdeles sød tand, skal der faktisk en hel del til.

Vi laver selvfølgelig klassikere som chokoladeovertrukne marcipankugler med nougat i midten. Dadler fyldt med marcipan og overtrukket med chokolade og mini romkugler er det også blevet til. Og en variant over de her dadelkugler med kokos kommer der nok også, inden vi er færdige. Sideløbende med konfektfremstillingen har vi “projekt hjemmelavet marcipan” kørende, men det kommer der meget mere om når det er færdigt.

Udover de gængse konfektklassikere smager det også godt med noget med lidt sprut i. Ikke at det bliver alt for voldsomt, for så meget baileys bliver der altså heller ikke æltet i marcipanen, men der er nok til, at de færdige kugler får en let karamel og fløde smag. Overtræk dem med en god, mørk chokolade og pynt dem efter smag og behag, eller lad dem være som de er bare iklædt mørk chokolade – enkelt og lækkert. Mine fik sprøjtet lidt hvid chokolade på til sidst, men det er lige så meget, for at vi kan kende de forskellige stykker konfekt fra hinanden til sidst. Det går jo ikke, hvis samtlige stykker bare er trillet til kugler og overtrukket.

 

 

Baileyskugler.

ca. 400 gr marcipan

3-4 cl baileys

mørk chokolade til overtræk

Ælt marcipanen igennem og tilsæt baileys lidt efter lidt. Mærk efter hvornår marcipanen ikke kan trække mere væde, måske skal alt baileys’en ikke bruges – marcipanen må ikke blive så våd, at der ikke kan formes kugler.

Form marcipanmassen til kugler på størrelse med en marmorkugle. Varm chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter og overtræk kuglerne. Lad dem størkne på bagepapir og pynt evt med en stribe hvid chokolade, inden de pakkes i en lufttæt beholder.

Note. Hvis man ønsker at pynte kuglerne med hvid chokolade er det vigtigt, at de er helt stivnede inden der sprøjtes med chokolade, ellers flyder det sammen.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Yvonne i
11 år siden

Åhhhh..det er fryderen 😉 Bailey smager bare super godt i marcipan. Og et bette glas ved siden af. Så kan julen bare komme.
Rigtig glædelig jul

Bianca
11 år siden

Nøj de lyder lækre. Er gået helt i stå med juleriet. Meget for dårligt. Så er det godt jeg kan kigge forbi din blog, hvor julestemningen ikke er til at overse.
Går det godt med honningkagedejen?
Knus Bianca

Bianca
11 år siden
Svar  LaTascha

Uh er spændt på at høre hvordan de bliver.
Jeg har netop bagt mine, men synes ikke de blev særlig gode. Det er ligesom om de faldt sammen når de kom ud også selvom jeg gav dem længere tid. Så nu er jeg spændt på at se om nogle dage 🙂
Knus Bianca