Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bananmuffins med chokolade.

4 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Et par brune bananer i frugtskålen giver virkelig mange muligheder. De kan eksempelvis skæres i skiver og fryses og sidenhen bruges til smoothies. De kan bruges i brød og boller. Og de kan spises til morgenmad som bananpandekager eller bananvafler med havregryn. Men i går blev bananerne brugt til en portion skønne og saftige bananmuffins med chokolade. Det skal nemlig også til engang imellem. Og især på en regnvejrsdag som i går, hvor vi både oplevede skybrud, lyn og torden ovenpå de sidste par ugers hedebølge.

Se også – Bananmuffins med nødder I Bananbrød I Banankage med chokolade Bananboller 

Saftige bananmuffins med chokolade.

Jeg har tidligere haft problemer med, at mine muffins blev lidt tunge i det. De hævede ikke rigtigt flot op i fine små muffintoppe, og selvom de var saftige nok, så blev de nogle gange nærmest lidt klæge. Det problem er løst med nedenstående opskrift, som giver luftige og saftige muffins, så den har jeg efterhånden holdt mig til i flere år.

Det er desuden vigtigt, at man sørger for at bage sine muffins på alm. ovnfunktion og ikke på varmluft. Varmluftsfunktionen blæser varm luft rundt i ovnen og så kommer kagerne i “modvind” og bliver helt skæve, når de hæver op. Bruger man derimod alm. ovnfunktion, så kan kagerne stille og roligt stå og hæve lige op i luften i fine små toppe. Bare et godt råd.

Jeg bruger altid en muffinform af metal, som jeg sætter papirformene ned i, inden jeg fylder dem med dej. Metalformen sørger for at holde faconen på kagerne under bagningen, så de ikke flyder ud, og det kan især være en god idé, hvis de færdige kager skal pyntes med smørcreme eller lignende. Men det er selvfølgelig ikke et must.

Man kan også købe papirforme, som er lidt kraftigere og dermed mere stabile. Her tænker jeg på forme, som er endnu kraftigere end de amerikanske muffinsforme fra supermarkedet. De kraftige forme koster dog også lidt mere, så spørgsmålet er, om det ikke er billigere i længden, at købe en metalform, hvis man bager mange muffins?

4,29 fra 7 stemmer

Bananmuffins med chokolade

Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 15 stk

Ingredienser

 • 2 æg
 • 150 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 0,25 tsk salt
 • 200 gr hvedemel
 • 50 gr smagsneutral olie (fx raps- eller solsikkeolie)
 • 2 bananer (mosede)
 • 100 gr mørk chokolade (hakket)

Fremgangsmåde

 • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
 • Sigt bagepulver, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen sammen med olien.
 • Tilsidst tilsættes mosede bananer og grofthakket chokolade.
 • Dejen fordeles i 15 almindelige muffinsforme eller 10 amerikanske muffinsforme. Placer evt. formene i en muffinplade. 
 • Bag kagerne ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 20 minutter, til de er gennembagte.
 • Lad dem køle af på bageristen og pynt evt. med glasur eller et drys flormelis. 

Tips til skønne variationer.

Man kan bage bananmuffins med chokolade og man kan bage dem med nødder. Jeg foretrækker valnødder eller hasselnødder, men det bestemmer man jo selv. Og selvfølgelig kan man også kombinere hakket chokolade og nødder. Det er en virkelig god blanding som passer perfekt til den lækre smag af banan. Derudover kan man tilsætte rosiner eller tørrede tranebær til kagerne.

I stedet for mørk chokolade kan man bruge hvid chokolade eller mælkechokolade. Man kan også bruge chokolade med smag som fx orange eller mint. Jeg har også på et tidspunkt eksperimenteret med grofthakkede chokoladebarer. Både yankee- og hollybar og daim og det fungerede perfekt. En anden mulighed kunne være at stikke en Dumle karamel (uindpakket, selvfølgelig) ned i hver muffin og så dække den til med lidt dej. På samme måde kan man komme en tsk nutella ned i midten af hver muffin, inden de bages.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Restaurant Fredericia
3 år siden

Tak for en super lækker opskrift på bananmuffins 🙂

Tanja
3 år siden

Må jeg spørge, hvilken metalform, du bruger? Min form har kun 12 huller, og de er en smule store i forhold til mine papirsforme. Mine opskrifter passer også mest til at kunne fylde mere end 12 forme.