Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bananvafler med havregryn – nem opskrift.

36 kommentarer
Brunch - opskrifter., Desserter, Morgenmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Forleden spottede jeg et par brune bananer i frugtskålen. De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg gik i tænkeboks for at finde på noget at bruge dem til. De gængse muligheder som bananmuffins eller et bananbrød med fuldkornsmel var ikke så aktuelle. Påskeferien stod for døren og vi ikke ville kunne nå at spise en masse kage. Jeg endte derfor i stedet med at lave en portion bananvafler, og de blev altså virkelig gode. 

Se også – Bagt morgengrød a la gulerodskage I Spinatvafler med laks I Sprøde flødevafler

Bananvafler – nem og lækker morgenmad.

Vi spiste bananvaflerne til morgenmad. De minder faktisk ret meget om de her bananpandekager, som vi også engang imellem får til morgenmad. Og eftersom vaflerne primært består af havregryn, æg, mælk og et par bananer, så har jeg ingen problemer med at servere dem til morgenmad.

Vaflerne er dog endnu nemmere at lave end pandekagerne. Ikke mindst fordi man slipper for at stå og passe stegepanden. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det lige før, at jeg synes, at vaflerne blev endnu bedre end bananpandekagerne. Men nu er jeg også meget glad for vafler. 

Tip! Se også tips til servering og til at lave dejen i forvejen i teksten under opskriften. 

4,30 fra 44 stemmer

Bananvafler med havregryn

Samlet tid20 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 100 gr havregryn
  • 2 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 2 stk bananer (gerne meget modne bananer)
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker (vaniljepulver kan også bruges)
  • 2 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en skål. 
  • Stik en stavblender i skålen og blend det hele til en cremet vaffeldej. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt flere havregryn. Er den for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. 
  • Varm et vaffeljern op og steg vaflerne, til de er gyldentbrune. Da der er olie i dejen, bør det ikke være nødvendigt at bruge fedtstof til vaffeljernet. Man kan dog udelade 1 spsk olie i dejen og i stedet spraye eller pensle sit vaffeljern med lidt olie eller smør. 
  • Server vaflerne med syltetøj, flormelis, frisk frugt, vaniljeskyr, is eller hvad man nu foretrækker. 

Lav dejen i forvejen.

Jeg smed samtlige ingredienser til dejen i en skål og kørte det hele glat med stavblenderen. Og jeg vil skyde på, at det tog under 5 minutter at lave dejen. Har man ikke en stavblender, så kan en almindelig blender eller food processor selvfølgelig også klare opgaven. Så er der bare lidt mere opvask. Og er man ikke den lykkelige ejer af et vaffeljern, så fortvivl ikke. Vaffeldejen kan nemt steges på en pande som små pandekager i stedet.

Vil man gerne være lidt på forkant, så kan vaffeldejen sagtens laves i forvejen. Der er jo ikke nogen former for gær eller lignende hævemidler i, så der er ingen problemer i, at den hviler på køl natten over. Og selvom det ikke tager ret lang tid at blende dejen sammen, så er det jo rart være lidt foran engang imellem. Ikke mindst hvis vaflerne skal serveres til morgenmad på en hverdag, som ofte er lidt mere travl end en weekendmorgen.

Lækkert tilbehør til bananvafler.

Selvfølgelig kan man spise vaflerne på helt traditionel vis med sukker, flormelis og/eller syltetøj. Sådan en omgang er jo altid en skøn dessert. Men spiser man vaflerne til morgenmad, så er det ret lækkert at anrette dem med en klat vaniljeskyr eller yoghurt og friske bær på toppen. Måske med et blødkogt æg og koldhævede morgenmadsboller til. Og så selvfølgelig friskbrygget kaffe eller te ved siden af. Faktisk en ret skøn morgenanretning, som jeg er helt sikker på vil tage kegler, hvis man har planer om hyggelig og langsom morgenmad i løbet af påskedagene.

Subscribe
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Katrine
4 år siden

Øv mine vafler sad fast i jernet. Hvad mon det kan skyldes? Havde smurt den inden

Malle
2 år siden
Svar  Katrine

Jeg har lavet dem som muffin. Mega gode. Men der er mange kalorier i jo

Ninna
4 år siden

De er super lækre og første portion er spist med velbehag! Kan disse fryses ned så man måske kan lave dobbelt portion og tage op senere? ☺️

Trine
3 år siden

Kan man mon lave den på “belgiske vafler” plader?? Synes ikke det er alle opskrifter der er eget til det…

Tanja
3 år siden

5 stars
Super opskrift. Det er blevet mine 8-årige drenges yndlingsmorgenmad, så opskriften bliver flittigt brugt.

Lillian Petersen
3 år siden

Hej man kan god lave dem på belgisk vaffel jern det gør jeg 😊 er blive rigtig glad for dem 🤗

Lelia
3 år siden

Hej

Jeg har fyldt opskriften, men kan slet ikke få dem sprøde. Hvad gør jeg forkert?

Tanja Vinge
3 år siden

5 stars
Fantastiske vafler. En meget nem opskrift.
Jeg lavede vaflerne, i et belgisk vaffeljern. Da belgiske vafler er tykke i det og opskriften ikke indeholder så meget fedtstof, valgte jeg at lave vaflerne et par timer før de skulle bruges og så fik de en tur i brødristeren, lige inden de skulle nydes.
Serveret med nutella og friske jordbær, var de et hit.
Tak for den gode opskrift, som jeg bruge flittigt😊

Heidi
3 år siden

Den opskrift bruger jeg ikke igen de bliver aldrig bagt

Kamilla Løve
3 år siden
Svar  Heidi

Mine blev heller ikke færdigbagte, sidder bare fast i vaffeljernet uanset hvad jeg prøver..

Anja Wind
3 år siden

5 stars
Vi fulgte opskriften og blandede også lidt frosne bær i. I starten var dejen meget smattet i vaffeljernet, men efter nogle minutter var de perfekte.
Stor succes.

Camilla Christensen
3 år siden

5 stars
Vi blandede lidt kakaopulver i opskriften – det blev rigtig lækkert 😊
Ungerne var glade for banan-/kakaovafler til søndagsmorgenmaden.
Ingen problemer med at de hang fast, ikke blev bagte eller andet.
De var gode!

Louise
3 år siden

Kan du anbefale en stavblender? 🙂

S.Andersen
2 år siden

5 stars
Jeg har lige prøvet bananvaflerne, de er super gode. Det gør jeg igen.
Rigtig god jul.

Ulla
2 år siden

5 stars
Fantastisk opskrift, de smagte så dejligt, og jeg nød dem, de hverken hængte i eller andet

Mette
1 år siden

4 stars
Har lavet dem flere gange, og kan virkelig godt lide dem – fungerer også godt serveret med peanutbutter.

Hvis jeg lader dejen hvile i køleskabet, suger havregrynene til gengæld så meget væske, at dejen bliver helt fast. Ville du så bare tilsætte mere væske indtil konsistensen blev god igen?

Anja
1 år siden

Jeg har forsøgt to gange og tilført mere olie. Det er ikke lykkedes mig at kunne lave dem i et vaffeljern. De skiller og sætter sig fast i jernet foroven og forneden. Jernet er smurt begge gange både foroven og forneden.

Sidst redigeret 1 år siden af Anja
Heidi
3 måneder siden

5 stars
Skøn og nem opskrift! Jeg erstattede 30 gram havregryn med quinoa – det gav lidt knas😊 og fylde. Jeg glemte bagepulver men de blev perfekte alligevel.