Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bagt morgengrød a la gulerodskage…

7 kommentarer
Brunch - opskrifter., Morgenmad, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Om vinteren er jeg vild med varm morgenmad og navnlig i de her dage, hvor temperaturen har sneget sig ned på både -8 og -9 °C frost, har det været rart at stå op og begynde dagen med en skålfuld varm morgenmad. Ofte er det æggeretter eller en eller anden form for grød, som står på menuen, men på det seneste er jeg blevet helt vild med bagt morgengrød. Grøden får en lækker og saftig midte og en let sprød overflade, når den bages i ovnen og når man så serverer den med en klat skyr eller yoghurt, gerne med vanilje, så er det altså næsten som at spise kage til morgenmad. Et hit hos en grødelsker som mig, men faktisk også for dem, som måske ellers har lidt svært ved at få en portion grød ned.

Jeg har tidligere blogget om denne her morgenmadscrumble med æble og kanel og jeg bliver lidt i samme genre, nemlig kagegenren, for på det seneste er det også blevet til et par omgange bagt morgengrød a la gulerodskage. En grød som er fuld af varme krydderier og smagsmæssigt læner sig om ad en klassisk gulerodskage, men som udover krydderier udelukkende indeholder havregryn, æg, gulerødder og yoghurt – yoghurten kan i øvrigt kan erstattes af mælk, evt. plantemælk, hvis ikke man er på mælkeholdet.

Jeg bruger gerne vanilleyoghurt, når jeg laver bagt grød. Jeg synes, at vanilleyoghurten bidrager med en god fylde og en let sødme, men man kan også sagtens bruge yoghurt naturel (eller mælk som sagt). Bruger man yoghurt naturel eller mælk, så vil jeg nok foreslå, at man tilsætter lidt honning til grøden og så er det ellers bare at give den fuld smæk på krydderierne.

Jeg har brugt klassiske gulerodskage-krydderier som kanel, ingefær, allehånde og nellike, men mindre kan gøre det og ligger man ikke inde med et helt arsenal af krydderier, så bruger man selvfølgelig bare dem, som man har og som man kan lide. Omvendt kunne det jo være, at der var krydderier til overs fra julebagningen og så er det jo oplagt, at komme dem i en portion grød. Man kan for øvrigt også tilsætte lidt vanillepulver, hvis man har lyst. Udover massevis af krydderier har jeg brugt lidt rosiner og valnødder – jeg er vild med begge dele og bruger dem desuden altid, når jeg bager gulerodskage, men de kan sagtens udelades.

Vi spiser bagt grød til morgenmad både i weekenderne og til hverdag. Til hverdag er der selvfølgelig ikke helt så god tid som i weekenden, så der forbereder jeg gerne det meste om aftenen – rører grøden sammen og fordeler den i de små, ildfaste skåle og sætter den på køl. Så er det bare at sætte hele herligheden i ovnen om morgenen og så passer det nogenlunde med, at når man har været i bad, lagt make up, sat hår og taget tøj på, eller hvad man nu ellers bruger tiden på om morgenen, så er morgenmaden færdig.

3,40 fra 10 stemmer

Bagt morgengrød a la gulerodskage

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 75 gr havregryn
 • 2 æg
 • 1 stor gulerod (revet)
 • dl yoghurt naturel, skyr eller mælk (brug evt. yoghurt eller skyr med vanilje)
 • 1 spsk honning (kan udelades)
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • ½ tsk stødt nellike
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 spsk rosiner (kan udelades)
 • 1 spsk hakkede valnødder (kan udelades)
 • smør/olie til pensling
 • evt. skyr eller yoghurt til servering

Fremgangsmåde

 • Havregryn, æg, gulerod, yoghurt/mælk, honning, krydderier, bagepulver, salt, rosiner og nødder røres sammen i en skål.
 • 2 små, ovnfaste skåle pensles med lidt smør eller olie og grødblandingen fordeles heri.
 • Bag grøden ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og let sprød.
 • Lad den bagte grød afkøle lidt og server med skyr, vanilleyoghurt eller lignende.
Jeg har brugt masser af varme julekrydderier for rigtigt at få smagen af gulerodskage frem i grøden, men mindre kan sagtens gøre det. Man kan fx nøjes med kanel, men det kan jo være, at der ligger massevis af krydderier i skabet til overs fra jul.
Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Rikke Wolf
3 år siden

Hej, vil lige høre, om jeg skal lave en grød ala havregrød, som kommes i formene eller skal blandingen bare kommes i kold? Mvh Rikke

Jane Clausen
3 år siden

Hej
Har du/eller nogen erfaring med at lave en større portion til fx 10 personer og så i et ildfast fad?

Mette Enevoldsen
3 år siden

Hej
Hvor mange kalorier indeholder sådan en portion.
Tænker om det er godt til os der skal slanke sig?
Mvh Mette

Pia Hansen
3 år siden

Der er ca 280 kalorier i hver kage – uden rosiner og valnødder