Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hamburgerkoteletter – sprøde koteletter af hamburgerryg.

22 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

En hamburgerryg kan koges, eller også kan den glaseres. Så langt så godt og indtil videre har jeg været ret stor fan af en glaseret hamburgerryg med sennep og brun farin. Det er jeg sådan set stadig, men jeg må indrømme, at med disse her sprødstegte hamburgerkoteletter, som jeg serverede til aftensmad forleden aften, så har den glaserede hamburgerryg altså fået sig en alvorlig konkurrent. Eller måske kan vi bare sige, at herhjemme spiser vi fra nu af glaseret hamburgerryg i vinterhalvåret og så nyder vi de lidt lettere hamburgerkoteletter i sommerhalvåret.

Jeg har tidligere snuset lidt til diverse ovnretter, hvor en hamburgerryg skæres i skiver og lægges i et ildfast fad med fyld a la koteletter i fad. Men det var ikke før, jeg kom i tanker om at stege hamburgerkoteletterne på panden, at ideen for alvor begyndte at fænge an hos mig. Hamburgerkoteletterne smager nemlig ikke bare forrygende godt – det går jo også noget hurtigere at tilberede en hamburgerryg i skiver på panden, end hvis den skal koges, hvilket som regel tager omkring 1½ time.

Vælger man ikke at panere sin hamburgerkoteletter, så går det selvfølgelig endnu nemmere. Man kan nemlig sagtens nøjes med at skære hamburgerryggen i skiver, som efterfølgende steges gyldne på en pande i lidt smør eller olie. Et absolut lækkert alternativ til den kogte hamburgerryg, men man bør altså også unde sig selv at smage den panerede variant for hold nu op, hvor smager de sprøde hamburgerkoteletter altså bare helt forrygende. Morten er ikke holdt op med at tale om dem endnu – jeg siger det bare!

Jeg serverede hamburgerkoteletterne med små nye kartofler og masser af forårsgrønt med senneps-flødesauce. Helt forrygende grønsagstilbehør, som vi spiser en del af i løbet af foråret og sommeren, fordi det bare smager godt og i øvrigt passer noget så glimrende til alle mulige former for kød lige fra karbonader til mørbrad og fisk. En anden mulighed kunne være stuvede grønærter og gulerødder, men under alle omstændigheder vil jeg til enhver tid anbefale masser af grønsager eller en stor skål blandet salat, som ligesom kan opveje de sprøde hamburgerkoteletter.

4,46 fra 11 stemmer

Hamburgerkoteletter

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk hamburgerryg (ca. 800-1000 gr)
  • 1 stk æg
  • 2 dl rasp (måske lidt mere eller mindre)
  • 3 spsk olie (til stegning)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Klip nettet af hamburgerryggen og skær den i skiver á ca 1-1½ cm tykkelse. Sidder der meget fedt på hamburgerryggen kan den evt. trimmes let først. 
  • Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det samme med en gaffel. Kom rasp i en anden tallerken og bland det med lidt salt og peber. 
  • Vend først hamburgerkoteletterne i æg og derefter i rasp, så de bliver fint panerede på begge sider. 
  • Varm smør/olie op i en stegepande og steg de panerede hamburgerkoteletter i 3-5 minutter på hver side, til de er gyldentbrune og gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af tykkelsen på koteletterne. 
  • Hold evt. koteletterne varme i et fad i ovnen ved 100 °C efterhånden som de bliver færdigstegte og imens tilbehøret laves.
  • Server hamburgerkoteletterne med kartofler og dampet grønt eller salat. 
I stedet for at panere koteletterne i æg og rasp, kan man nøjes med at skære hamburgerryggen i skiver og stege skiverne gyldne i smør eller olie på en stegepande. 
Subscribe
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle
5 år siden

Hej Anne-Kathrine
Tak, for dine dejlige opskrifter. Er hamburgerryggen kogt først?
Venlig hilsen Helle

birthe bressan
4 år siden

Har lavet retten for mange år siden,men mindes at jeg smurte koteletterne med fransk sennep før æg og rasp?

Gunhild
5 år siden

Det ser godt ud, jeg har lige en hamburger liggende i fryseren, og nu skal den op os skæres ud til koteletter. Jeg glæder mig til at sætte tænderne i den og med nye grøntsager til, så det må være mums.

joyce dige
5 år siden

Jamen tror du ikke man kan hamburryggen inden man steger den?
Det er noget jeg vil prøve i dag!

Mette
5 år siden

Vi bare totalt pjattede med disse hamburgerryg koteletterne 🤩🥰

Irene
2 år siden
Svar  Mette

Hejsa,
Den der sennepsovs du nævner har du en opskrift på den ;D

Ellers en super ret, har dog aldrig prøvet dem paneret, så det skal jeg i gang med 🙂

Ib Unmach Christensen
5 år siden

Lyder rigtig spændende og nemt😊
Henter fluks hamburgerryg ud af fryseren. Skal prøves i morgen sammen med grønne bønnee

Malou
5 år siden

Hold nu op hvor smagte det (mavepine) skønt 😋
Jeg blandede paprika og karry i paneringen (gør jeg altid)
Virkelig lækkert 👍🏻

Elsebeth
3 år siden
Svar  Malou

Hej 😀
Det lyder lækkert, men bliver de ikke mere møre, hvis man koger hamberryggen først? Har før fået hamberryg, der ikke var ordentlig kogt, det er ingen fornøjelse 😜
Mvh Elsebeth

Kurt lyng
4 år siden

Det er en dejlig spise ,meen det er en gammel ret…..Går også under navnet røget kotelet.Jeg har i hvert fald fået den som barn……er 65 idag😉

Margit
2 år siden

Hejsa
Kan man bruge skinke i stedet for