Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavede isvafler med vaniljeis.

0 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift hjemmelavede isvafler med vaniljeis

Har du prøvet, at lave hjemmelavede isvafler? Ikke af den gammeldags slags, med is der kugles op og kommes i en vaffel, som pyntes med guf eller flødeskum og syltetøj. Men en isvaffel der fyldes med iscreme og efterfølgende fryses? Jeg forsøgte mig med hjemmelavede isvafler med vaniljeis for nyligt, og det blev en kæmpe succes.

Nem opskrift på hjemmelavede isvafler med vaniljeis.

Selve iscremen blev af nemme slags lavet på flødeskum, kondenseret mælk og vanilje. Is lavet på kondenseret mælk er ikke bare nemt. Det har også den fordel, at det kan kugles op direkte fra fryseren, og har en dejlig cremet konsistens. Og det er jo meget smart, så man ikke står med en isvaffel fyldt med stenhård vaniljeis.

Jeg valgte at pynte isvaflerne lidt forskelligt. Nogle fik karamelsauce på toppen og andre chokoladesauce. Og så havde jeg faktisk også købt en æske flødeboller. Jeg ville nemlig prøve at genskabe en “Amerikaner”, som var en af mine favoritter, da jeg var lille. Desværre forsvandt “Amerikaneren” jo fra is-skiltet, og i dag er der ikke ret mange steder, man kan få isvafler med flødebolle i midten. Men heldigvis blev mine hjemmelavede isvafler en kæmpe succes, så nu kan jeg bare lave dem selv.

Tip! Se også tips til hjemmelavede isvafler under opskriften.

Opskrift hjemmelavede isvafler med vaniljeis
5 fra 9 stemmer

Hjemmelavede isvafler

Frysetid4 timer
Samlet tid4 timer 30 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 1 pk isvafler til vaffelis (10-15 stk)

Iscreme

  • 5 dl piskefløde
  • 1 ds kondenseret mælk (1 ds á 397 gr)
  • 1 stk vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepasta)

Desuden

  • bagepapir og tape
  • flødeboller og diverse toppings

Fremgangsmåde

  • Klip 10-15 stykker firkantet bagepapir (ca 15 x 15 cm).
  • Rul hver isvaffel stramt ind i bagepapir som et kræmmerhus og hæft med tape. Bagepapiret skal gå 4-5 cm op over vaflen, så der er plads til at fylde iscreme over vaflens kant.
  • Placér isvaflerne stabilt i en vaffelholder eller i høje, smalle glas, så de står nogenlunde lige.

Iscreme

  • Pisk fløden til skum.
  • Rør kondenseret mælk sammen med vaniljekorn eller vaniljepasta og vend forsigtigt blandingen i flødeskummet.
  • Hæld iscremen i en sprøjtepose og fordel den i isvaflerne, så de fyldes ca. 3-4 cm op over kanten på vaflen, men selvfølgelig stadig indenfor kræmmerhuset.
  • Mængden af iscreme, der sprøjtes i hver vaffel, afgør hvor mange isvafler du får, og hvor høje de bliver.
  • Pynt evt. isvaflerne med diverse former for krymmel, chokolade-, karamel- eller jordbærsauce eller pres en flødebolle ned i midten af iscremen.
  • Stil isvaflerne i fryseren i minimum 4 timer, indtil de er gennemfrosne.
  • Ved servering pakkes isene ud af bagepapiret og nydes.
  • Isvaflerne kan holde sig sprøde i fryseren i 3-5 dage, hvis de pakkes godt ind og kommes i en bøtte med låg. Pensl evt. vaflerne med smeltet chokolade indvendigt. Så holder de sig sprøde i længere tid.

Noter til opskriften. 

Du kan selvfølgelig også eksperimentere med isvafler fyldt med andre former for is end vaniljeis. Fx chokoladeis, jordbæris eller en blanding af 2 forskellige slags is. 
 

Tips til opskriften.

Jeg har brugt købte isvafler beregnet til vaffelis i den her opskrift, men faktisk kan man også bage sine egne isvafler, og rulle dem sammen til kræmmerhuse. Det kræver dog lidt snilde, da isvaflerne skal være helt lukkede i bunden, ellers kan den flydende iscreme løbe ud.

De her isvafler er fyldt med vaniljeis, men du kan jo sagtens bruge andre former for is eller en blanding af flere forskellige slags. Har du travlt, kan du faktisk også bruge færdigkøbt is, som optøs let, indtil det har konsistent som softice. Herefter fyldes isen i vaflerne, inden de pyntes og sættes i fryseren.

Skal isvaflerne gemmes i fryseren i nogle dage, skal de opbevares i en bøtte, men det kan også være rart, at have mulighed for at lukke dem lidt til. Hvis du klipper bagepapiret lidt større, så kan du bruge det øverste af bagepapiret til at lukke isvaflerne til i toppen. Isvaflerne holder sig sprøde i længere tid, hvis du pensler indersiden af vaflen med smeltet chokolade, inden isen fyldes is.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer