En lille, lækker og simpel snack. Perfekt til madpakken, som tilbehør til suppe, til frokost eller til en børnefødselsdag istedet for de traditionelle pølsehorn.
Nogle gange køber jeg en rulle croissantdej og bager croissanter med skinke og ost. Det smager rigtig godt, men kan også godt blive en lille smule fedtet – croissantdej er jo ikke det mest kalorielette. I går lavede jeg så istedet en helt traditionel pølsehornsdej og rullede den til små horn med hamburgerryg og ost indeni. Jeg kom en smule honning-dijon sennep på dejen, inden fyldet kom på, og det gav et perfekt sødt og lidt skarpt modspil til hornene, men bager man til børn, kan man jo istedet vælge at bruge sød, fransk sennep eller måske ketchup! Uanset hvad, så bliver hornene bløde og lækre og med en skøn kerne af varm skinke og smeltet ost.
Jeg bagte kun en lille portion og fik 8 horn i alt. Man kan selvfølgelig fordoble opskriften, men de er bedst, når de er relativt nybagte, så jeg bager hellere mindre og lidt oftere. Denne her portion er udelukkende bagt med hvedemel – ønsker man grovere horn, så udskift lidt af hvedemelet med en grov meltype, fx fuldkornshvede eller groft speltmel.
Horn med skinke og ost
Ingredienser
- 1 dl mælk (lillefingervarmt)
- ½ dl creme fraiche 9-18% (kan erstattes af mælk)
- ½ pk gær
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 250 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
Desuden
- 8 skv kogt skinke/hamburgerryg
- 8 skv ost
- evt. sennep/sød sennep
Fremgangsmåde
- Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
- Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
- Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
- Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord og del cirklen i 8 trekanter.
- Fordel evt sennep, 1 skive hamburgerryg og 1 skive ost på trekanterne og rul dem sammen fra den brede ende mod den smalle.
- Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag hornene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
- Lad hornene afkøle på bageristen og server dem lune eller kolde.
- Hornene er bedst, når de er relativt friskbagte, men de kan holde sig i 2-3 dage. De kan desuden fryses.
Ejh en lækkerbisken! Mega god idé, hvis man lige ligger inde med lidt ost og pålæg på lager, som skal bruges i en hurtig vending 🙂 MUMS!
Nemlig 🙂 Det er så smart, når man lige har lidt ekstra eller rester i køleskabet. Og så er de super gode til suppe 🙂
Ha en rigtig god weekend 😀
Hold da helt op hvor ser de lækre ud – meget anderledes. Ser dem næsten “kun” med pølser. Jeg vil lave dem i løbet af ugen. Jeg har en hel bøgerøget lammekølle, den tror jeg vil passe godt sammen med hornene. Dejen passer også bedre til mig, den anden er lidt for fed.
Mange hilsner
Charlotte
Charlotte – Uhh det lyder ellers godt med noget lammekølle indeni – hornene har jo den fordel, at man stort set kan bruge hvad man har og hvad man kan lide 🙂 Og du har ret i, at almindelig croissant dej hurtigt kan blive “lidt for meget” 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Må jeg spørger om du fordeler osten og pålægget på hele trekanten eller kun i den berede ende 🙂
Jannie – Ja, selvfølgelig må du det 🙂 Jeg lægger det i den brede ende og ruller så det hele sammen ind mod spidsen 😀