Pølsehorn! Af den bløde, svampede, lette og luftige slags. For selvom jeg egentlig ikke er den store fan af pølser, og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til et pølsehorn med sennep og ketchup. Og det skal helst være af den gode, hjemmelavede slags. Pølsehornene altså. For pølserne køber jeg som regel hos slagteren.
Se også – Pizzasnegle med tomat og ost I Svampede gulerodsbrud I Chokoladebrud I Frøsnappere med pikantost
Luftige pølsehorn – min bedste opskrift.
Jeg fik lyst til at lege lidt med faconen på pølsehornene i dag. Derfor delte jeg dejen i mindre stykker, som blev trillet til tynde strimler og til sidst viklet rundt om pølserne. Faktisk lidt som når man vikler et snobrød om en pind. Jeg synes jeg, at resultatet blev rigtig fint og pølsehornene ser flotte ud. Men foretrækker man den klassiske teknik med at udrulle dejen, skære den ud i trekanter og trille dej og pølser til horn, så gør man selvfølgelig bare det.
Man kan drysse hornene med sesamfrø, inden de bages i ovnen. Det bevirker jo ikke den store smagsforskel, men det ser fint ud. Og er ungerne med i køkkenet, så er jeg sikker på, at de gerne vil have tjansen med at pensle hornene og fordele de små sesamfrø. Og vil man have et alternativ til pølserne, så kan jeg anbefale at fylde hornene med skinke og ost i stedet. Evt. med en smule sød sennep. Det kræver blot, at man udruller dejen i stedet for at trille den rundt om fyldet.
Pølsehorn
Ingredienser
- 2½ dl vand (lillefingervarmt)
- ½ pk gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 400 gr hvedemel + lidt til udrulning
- 12 små pølser (fx pølsehornspølser eller kyllingepølser)
- evt. sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
- Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1 time.
- Slå dejen ned og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en tynd dejpølse og sno den rundt om hver pølse. Lidt ligesom snobrød på en pind.
- Lad pølsehornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl herefter med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
- Bag pølsehornene ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Lad hornene køle af på ovnristen og server dem lune med sennep og ketchup.
- Pølsehornene holder sig bløde og lækre i 2-3 dage. De kan også fryses.
MUMS!
Hvor ser de bare gode ud, og man kan jo ligefrem fornemme, hvor lækre og luftige de er. Nøj, mine tænder løber i vand nu 🙂
God weekend!
Tine – Mange tak – de var altså også bare super lækre og luftige og der er heldigvis også masser tilbage til i morgen 😀
Og god weekend til dig 🙂
Din ketchup er for gammel….
Elin – Sørme ja! Heldigvis døde jeg ikke af at spise den 😀
Mange hilsner fra
Anne.
nu kan man ikke se om den har været åben, men ellers burde det være ok vil jeg tro
Søren – Der er tale om en pose ketchup, som jeg udelukkende brugte som regi til mine fotos, hvilket vil sige, at den aldrig nogensinde blev spist 🙂 Det var forbigået min opmærksomhed, at posen var et par uger over sidste salgsdato, da jeg tog billedet i sin tid. Nu er den dog røget ud – det er jo efterhånden en del år siden 😀
@ Elin – ketchup og mange andre ting går ikke fra at være gode den ene dag – og giftig eller uspiselig den næste. Smag på og/eller lugt til varen, inden du smider noget ud – hilsen fra en gammel og erfaren husmor!
Ang det med ketchupen – Fabrikanterne skal bare sætte en sidste salgsdato på, da det er noget spiseligt, og da det derfor er i risiko for at blive for gammelt/dårligt.
Du kan sagtens finde fx. brød der bliver mugent før sidste salgsdato 🙂
– Men lækre pølsehorn, jeg vil lige prøve dem af!
Freja – I disse stop af madspild – tider må jeg indrømme, at jeg også tager det meget afslappet med sidste salgsdato på visse fødevarer. En dressing eller en pose mel, eller en dåse flåede tomater for den sags skyld, bliver jo ikke pludselig dårlige “over night”, fordi salgsdatoen er overskredet. Og jeg synes, det er fedt, at butikkerne er blevet så gode til at sælge datovarer og at det nu er blevet lovligt at sælge varer, fx tørvarer, der rent faktisk er overskredet sidste salgsdato.
Mht. pølsehornene kan jeg kun anbefale dem – de er skønne, bløde og lækre 🙂
Bedst Før datoen angiver hvornår produktet ikke længere lever op til producentens krav.
Ketchup består af tomatpure, sukker, eddike og salt og måske lidt krydderier. Det burde holde måneder efter sidste salgsdato.
Smager godt, nem opskrift..
Søren – Det lyder godt. Her i huset er vi også glade for dem 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg har nu prøvet denne opskrift flere gange m succes. Jeg kaster mig nu ud i at prøve med lidt grovere Mel og spinat i.
Katrine – Det lyder som en superlækker variant 🙂
Kære Anne.
Tak for en lækker og nem opskrift.
Fed måde at lave pølse”horn” på; som snobrød – en fiks idé så vi jo slipper for det dér rulning der er så svært 😉
Jeg skal helt klart “surfe” videre på din side.
Bh Trine
Trine – Tusind tak for din hilsen – hvor er det bare dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere med min mad og mine opskrifter 😀
Hej, jeg jeg har lavet det, men fik kun 8 pølsehorn ud af det. Forstår det ikke..
Pilu – Måske har dit dejlag rundt om pølserne været lidt tykkere end mit. Det kan også være, at dine pølser har været lidt længere end mine, så dejen skulle nå længere. Jeg skar min dej ud i små bider, som jeg trillede til en lille tynd pølse og snoede rundt om de halve pølser ved at hive og trække let i dejen, så den kunne nå hele vejen rundt.
Men hvis bare de smager godt, så sker der jo heller ikke noget ved at have fået lidt færre pølsehorn – vi har jo nok arbejdet med samme mængde dej.
Mange hilsner fra
Anne.
Glimrende pølsehorn. Tak
Jonas – Selv tak. Jeg er glad for, at de faldt i din smag 🙂
Så har jeg pølsehorn i ovnen. Tak for opskriften. Nu glæder vi os bare til at smage dem
Ulla – Jeg håber, I vil synes, de smager lige så godt, som vi gør her i huset 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg har haft en lidt off-dag på fabrikken. Kom hjem og besluttede mig for at bage nogle pølsehorn. Fandt denne opskrift, og det eneste jeg kan sige er ffffuuuuuccckkkk jjjaaaa!!! JEG ELSKER PØLSEHORN. Dejen er sat til at hæve nu, så jeg har ikke haft chance for at smage og bedømme opskriften endnu, men jeg er sikker på den er solid. Jeg kan fornemme det. Her er lidt tips til den urutinerede pølsehornsbager:
1. Rul dejen så tynd som du kan uden at den går i stykker, så der er ikke en en for stor dej:pølse ratio. De skal nok hæve lidt i ovnen.
2. Hold øje med dine horn når de er i ovnen. Hvis du har en skarp sans for timing, så tag dem ud lige som de bliver gyldne. På det tidspunkt har de en sprød overflade men stadigvæk en super luftig og blød dej.
3. Pølsehorn er godt for sjælen, men ligesom med så meget andet kan man nemt få for meget. Lad være med at spise for mange horn på en gang, man får pisse ondt i maven.
Casper – Og hermed er dine gode råd så givet videre 😀 Navnlig det med at lade være med at spise for mange, kan jeg bruge til noget – jeg laver det samme stunt hver gang. Men det er nu dejligt, imens det står på og de lune horn glider ned i en lind strøm 😉 Håber du får en bedre dag på fabrikken i morgen – måske med pølsehorn i madpakken eller at vende hjem til ? 😉
det lyder godt
Vil nu gå i krig med at bage disse pølsehorn.
Syntes aldrig jeg får dem lækre og luftige (som bageren) men krydser fingre for at det denne gang lykkedes!!!
Camilla – Jeg håber, at du vil blive tilfreds med denne her omgang pølsehorn. Jeg synes i hvert fald, de er både luftige og lækre og opskriften er en keeper i vores familie 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
De bedste pølsehorn jeg har bagt dags dagto.Nøøj de er lækre og luftige…Annette
Annette – Og hvor er jeg bare glad for at høre det 🙂 De er også en favorit her i huset 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Super lækre pølsehorn, lavede dem i mandags til børnehave-aften-hygge, og de forsvandt som dug for solen, men mange glade kommentarer. Nu vil jeg selv smage (og ungerne igen) :))
Tak for dejlig og nem opskrift 🙂
Vh
Marlene
Marlene – Det glæder mig, at det blev en succes. Jeg er også selv rigtig glad for dem – også selvom de hverken er sunde eller fyldt med groft mel. Sådan nogle små lækkerbidskener skal der altså bare til engang imellem 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg har forsøgt mig med pølsehorn et par gange, og af en eller anden grund er det aldrig gået helt godt. Men denne opskrift var altså bare god, den er svær at ødelægge og smager super godt. Den er idiotsikker, tag det fra em selvindrømmet idiot 🙂
Emma – Hvor er det bare dejligt at høre 🙂 Jeg kender det fra mig selv, når der er noget, der ikke rigtigt vil lykkes og man efterhånden bare resignerer og tænker – “så er jeg nok ikke typen, der kan finde ud af at bage boller” eller lign. Nu er pølsehorns-forbandelsen ophævet – tillykke med det og rigtig god weekend 😀
Hvis jeg gerne vil have ketchup i ligesom dem fra f.eks. 7eleven, hvor og hvordan i processen skal det så foregå ?
Philip – Det er lidt svært, at få ketchup i pølsehornene, når dejen skal vikles rundt om pølsen, så jeg vil foreslå, at du i stedet former dejen som små pandekager. På hver pandekage ligger du en stribe ketchup og pølsen ovenpå. Herefter pakker du dejen rundt om pølsen, lukker godt til i enderne og ligger den på en bageplade med lukningen nedad. Skær måske et par snit i toppen, så evt. overskudsvarme kan slippe ud og så skulle det sagtens kunne lade sig gøre.
Jeg innrømmer herved at jeg til nå har brukt… *host* posemix til pølsehorn! Men nå stopper galskapen en gang for alle, og jeg går i krig med denne oppskrift som mange ser ut til å sette pris på 🙂
Ann Cicilie – Jeg håber, at du vil få stor succes med dine 100 % hjemmebagte pølsehorn 😉
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg har bagt pølsehorn med denne opskrift et par gange over de sidste par uger og så puttet 300g hvedemel i og ca 80-90g grahamsmel i stedet for ren hvedemel. Jeg får 10 pølsehorn ud af det (bruger kyllingpølser) – og det er bare super godt!
Mange tak for en dejlig nem opskrift – ideel til de lidt større madpakker nu til studiestart! 🙂
Mathilde – Velbekomme. Genialt at pølsehornene også kan bruges til de lidt sundere madpakker med bare et par enkelte modifikationer 🙂
Rigtig god studiestart til dig også 😀
hej det lyder og ser lækkert ud. vi er igang med og lave de pølse horn tror de bliver gode. god mandag der ude 🙂
Kristian – Jeg håber i hvert fald, at de blev rigtig gode 🙂
Også god mandag til dig.
Mange hilsner fra
Anne.
Lidt frisk mozzarella rullet ind sammen med pølsen skader på ingen måde pølsehornet. Mums
Lena – Uhhh, det lyder slet ikke dårligt 🙂
Hvilke pølser har du brugt?
Lavede nogle i går – de er super gode!! 🙂
Janni – Uhhh, det kan jeg faktisk ikke huske. Bruger ikke nogle specielle pølser, bare hvad jeg nu kan finde. Oftest tynde wienerpølser og så selvfølgelig helst med et ordenligt indhold af kød. Er lidt bange for sådan nogle billige pølser med 68 % kød – for hvad består de resterende 32 % af pølsen så af? 🙂
glæder mig til at lave og smage dem 🙂 opskriften lyder god og nem. Men jeg forstår ikke hvorfor du ville rulle dejen omkring pløsene som snobrød. Jeg plejer at rulle dejen ud til en cirkel og så skære den ud i trekanter, ligge den halve pølse i den brede ende af trekanten og så rulle pølsen ud mod spidsen sammen med dejen,
hvis du forstår 😀
Maria – Jeg forstår lige præcis hvad du mener 🙂 Jeg følger selv den fremgangsmåde engang imellem, jeg hader bare at rulle dej ud, fordi det tager så lang tid og jeg synes, det har tendens til at blive ved med at krympe sammen for mig igen. Derfor fandt jeg ud af, at jeg i stedet kunne trille dejen til en fin pølse og vikle rundt om fyldet – det gav også et lidt anderledes udseende i forhold til de traditionelle pølsehorn 🙂
Okay, vidste ikke man kunne gøre sådan (rulle dejen omkring) men så blev jeg da lidt klogere 🙂
Maria – Jeg synes i hvert fald nogle gange, at det er meget nemmere 🙂
Eejjj en super lækker dej! Et spørgsmål mere 🙂 skal de bages med almindelig ovn eller varmluft?
Maria – Jeg plejer at bage dem med varmluft, men jeg tror begge dele er muligt 🙂
Har lige lavet en dobbelt portion – den ene med ketchup.
Og så erstattede jeg vand med mælk. 🙂
De smager bare skønt! Tror godt jeg kan glemme at putte nogen i fryseren – de vil med garanti blive spist op! 🙂
Jeanett – Det er heller aldrig lykkedes for mig, at få en portion i fryseren. De er simpelthen væk inden 😀
Hej.
Jeg har ingen olie i huset – kan man bruge smeltet smør i stedet for? Blir de mon ligeså gode hvis mam skifter vand ud med mælk?
Malene – Jeg er sikker på, at du kan bruge smeltet smør i stedet for olie – fedtstof er jo fedtstof. Og jeg er sikker på, at man også kan skifte vand ud med mælk – jeg har udelukkede brugt lidt vand for at gøre dem knap så usunde 🙂
Hej, Tak for en glimrende opskrift 😀 kan pludselig ikke huske, om jeg plejer at bage dem med varmluft eller med alm. Varme. Så hvad bruger du?
Mona – Jeg tror nok, at jeg plejer at give dem varmluft – jeg bager stort set altid med varmluft 🙂
De ser så gode ud at jeg må prøve dem af ….
Heidi – Jeg kan kun give dem mine allerbedste og varmeste anbefalinger – de er skønne 😀
De er super lækre …. Og meget luftige .. Jeg gør så det at jeg altid kommer lidt mere salt i dejen hvilket gør at den holder lidt mer på fugten.. Så de er friske længere… De smagte himmelsk… Helt klart en opskrift der bliver gemt …
Heidi – Tricket med at komme lidt ekstra salt i diverse brøddeje bruger jeg selv – jeg synes ofte, at det færdige brød mangler salt, og dermed smag, hvis man bare følger opskriften 🙂
Jeg vil bare sige tak. Tak for denne opskrift. Tak for den her dej. Det er simpelthen den lækreste dej at arbejde med. Den smager fuldstændig fantastisk. Jeg har sidenhen brugt dejen til pizzasnegle, og jeg vil bare sige, at til dette fungerer den også fuldstændig fantastisk til! Tak!
Katharina – Tusind tak og sikke et godt fif, som jeg hermed har bragt videre. Jeg skal da afgjort prøve at lave pizzasnegle også 🙂
Hejsa 🙂 hvor mange kalorier indeholder 1 pølsehorn ca ? 🙂
Caroline – Det er jeg desværre ikke klar over. Det kommer jo også an på, hvilken slags pølser, der anvendes. Men der findes flere gratis ernæringstabeller på nettet, hvor man kan skrive opskriften ned og udregne kalorieindholdet 🙂
Hvor længe kan de holde sig hvis ikke man fryser dem?
De ser lækre ud, glæder mig til at smage dem!! 😛
Lotte – De kan holde sig nogle dage i køleskabet – en lille uge måske, hvis ikke de er spist inden 😉
så er dejen sat til hævning, og det er en dobbelt dej jeg har lavet.. så der er både til i aften og til fryseren 🙂
Rebecca – Åhhh, bare det var mig, der havde masser af pølsehorn i fryseren – jeg må vist snart i gang 🙂
Hvor længe skal dejen hæve for at blive dobbelt størrelse?
Stine – Det tager gerne mellem 30 og 60 minutter at efterhæve gærdej, men det afhænger også lidt af temperaturen i rummet og årstiden. Om sommeren hæver gærdej fx lidt hurtigere 🙂
Hej – Hvornår skal de fryses – imens de stadig er lune eller skal de være helt afkølede? Har du brugt æg til pensling på billedet? 🙂 Mvh Henriette
Henriette – Jeg har ikke brugt æg, nej. De bliver bare sådan lidt blanke i det 🙂 Mht. frysningen, så kan du fryse dem både lune og kolde. Jeg har prøvet begge dele og ikke oplevet den store forskel ved optøningen 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Vil bare lige sige tusind tak for denne lækre opskrift! Det er nu blevet min faste pølsehorns opskrift 🙂
Jeg står og skal bage en dobbelt portion, til en udflugt imorgen – ved du om det ville være muligt at lave dejen/hornene klar idag, og så bage dem imorgen? De er så lækre når de lige er blevet bagt 🙂
Julie – Velbekomme 🙂
Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre at koldthæve hornene i køleskabet natten over, ligesom jeg gjorde med en pladefuld kanelsnegle for nyligt – søg evt. på Koldthævede kanelsnegle for at finde opskriften, for jeg tror du kan bruge samme fremgangsmåde med pølsehornene. Hvis du vil eksperimentere, skal du i hvert fald huske, at der kun skal ca. 15 gr gær i pr portion pølsehorn du bager, ellers hæver de alt for hurtigt, men jeg ved ikke, om de bliver lige som luftige som ellers. Under alle omstændigheder er det da et forsøg værd 😀
Åh manner, de er gode. Bagte dem i morges til børnehave-fødselsdags-ræs. Og de ÅD rub og stub. (13 børn – 60 pølsehorn) Efterfølgende sagde de at jeg var meget bedre til at lave mad end børnehavens mad-mor <3 så tusind tak for en skøn opskrift. Har allerede købt ind til at lave en ny omgang på søndag.
Mette – Åhhhhhhhh sådan en kompliment er bare noget der varmer og som man kan gemme i sit hjerte i meget lang tid fremover, ikke? 🙂 Kan godt forstå, at du allerede har købt ind til en ny omgang efter den succes. Tusind tak fordi du delte oplevelsen med mig og rigtig god bage-weekend 😀
Super lækre pølsehorn, men de to gange jeg har bagt dem, har jeg været nødt til at give dem godt 30 min… De smager super lækkert, bare mærkeligt at de skal have det dobbelte af hvad opskriften siger.
Anna – Den ene kommentar er hermed slettet 🙂 Pølsehornene er skønne – kan dog ikke forstå, at bagetiden alligevel skal være så lang – lidt spøjst. Men når bare resultatet blev godt, så er jeg glad 😀 Sikke et held, at du ikke bare stolede blindt på opskriften og endte med halvrå horn 😀
De ser da rigtig lækre ud, tror jeg vil prøve at lave 😀
Teresa – De er også bare gode – en af de mest populære opskrifter på bloggen 😉
Hej…. Nu har jeg gemt denne opskrift som jeg ville lave til min søn som er startet i skolen. Dem man køber færdig dej synes ikke de smager lige indbydende som hjemmelavet.
Jeg plejer altid at have dej i overskud og ikke får købt pølser nok hjem… Kan man måske bruge dejen som bolledej….❓⁉️⁉️
Lene – Jeg er sikker på, at du kan lave et par boller af den overskydende dej. Alternativt kan du jo købe ekstra pølser og gemme resten i fryseren til næste gang der står pølsehorn på programmet 🙂
Nu har jeg haft dem i fryseren og hver dag varmede jeg en i Micro ovn og de var som lige bagt… Men søn på 1 elsker dem…. Det er ikke sidste gang de bliver bagt….
Lene – Det glæder mig, at du kunne bruge opskriften. Lyder super smart at lune en hver dag, så de hele tiden er som friskbagte 🙂
Hej. Lækkert ser det ud. Du skriver, at pølsehornene fint kan bruges dagen efter. Bliver de ikke kedelige af at komme i køleskabet? Og kan de evt lunes i ovnen dagen efter? Kender du gradtal og tid for luning? Jeg er ingen bageørn(!) men skal bage noget til børnehaven på mandag. Ville gerne kunne bage dem søndag i stedet. På forhånd tak for svar ?
Tina – Jeg synes ikke, at pølsehornene bliver kedelige dagen efter – de stadig bløde og lækre, men det er jo en smagssag 🙂 Jeg har aldrig prøvet at lune pølsehornene, men jeg går ud fra, at der gælder nogenlunde de samme retningslinjer, som med så meget andet brød, som man luner i ovnen – altså ca. 200 grader og ikke alt for længe, så hornene bliver tørre, men bare lige nok til, at de bliver lunet igennem – 3-5 minutter. Alternativt kan du lune hornene ved at varme en bageplade godt op, tage den ud af ovnen og lægge pølsehornene herpå – pladen skal ikke tilbage i ovnen. Lad dem stå på den varme plade, til de er blevet lunet godt igennem nedefra 🙂
Hej igen. Tak for hurtigt svar ? Jeg har prøvet at bage dem her til formiddag, og resultatet blev ganske enkelt ikke formidabelt. I stedet for at være bløde og luftige, blev de bestandige og hårde i overfladen. Skal temperaturen sænkes til 160 ° ved varmluft? Der ud over ved jeg ikke helt hvad jeg har gjort galt ? Men begge mine drenge spise dem med stor fornøjelse trods alt, så børnehavens børn bliver også udsat for dem i morgen. Det bliver dog en ny portion, så jeg håber jeg har bedre held i andet forsøg ? Hilsen Tina
Tina – Hmmmm……jeg må indrømme, at jeg ikke lige umiddelbart kan gennemskue, hvad du kan have gjort galt. Skal ikke kunne sige, om der er kommet for meget mel i – det kan nogle gange gøre bagværk lidt hårdt og som du selv er inde på, så kan det være en idé at sænke temperaturen lidt, hvis du bager ved varmluft – selv bager jeg dem gerne uden varmluft 🙂 Bedre held med den næste portion.
Det er sgu lidt irriterende, at du ikke skriver om det er almindelig ovn eller varmluft. Normalt når man bare skriver “180 gr”, så menes der almindelig ovn. Men jeg antager du mener varmluft, eftersom mine pølsehorn efter 15 min ved almindelig ovn 180 gr., stdig er helt hvide. Det var så lige 10 pølsehorn til Roskilde gone wrong der! Tak……
Pernille – Jeg beklager da, at opskriften er mislykkedes for dig, men det er sandelig ikke noget du behøver takke for. Jeg bager stort set altid i almindelig ovn, da jeg ikke synes, det fungerer, hvis man bager ved varmluft, så på den måde har du læst opskriften helt korrekt – ikke noget med varmluft her. Til gengæld varmer ovne jo ikke ens og derfor stoler jeg aldrig 100 % på en bageopskrift – er brødet stadig helt hvidt, får det lidt længere tid i ovnen.
Mange hilsner fra
Anne.
Interessant at der er 2 kommentarer fra jer, som modsiger hinanden fuldstændig. I skriver i denne at I bruger almindelig ovn og i tidligere kommentar at I bruger varmluft, det er jo slet ikke forvirrende. Det er bare lige til heads up. Da der jo er stor forskel 🙂
Jeg har endnu ikke prøvet at bage dem, men jeg bliver da i tvivl.
Rie – Jeg har lige været hele det lange kommentarspor igennem, og jeg kan godt se, hvad du mener 🙂 Men sagen er jo den, at der er tale om en opskrift, som efterhånden har 9 år på bagen, og der er over 2 år imellem de 2 kommentarer. Og i den tid har jeg selvfølgelig også udviklet mig i køkkenet. Dengang jeg lavede opskriften første gang, bagte jeg altid ved varmluft. Sidenhen er jeg gået over til almindelig ovnfunktion, da jeg synes, at den varme luft, der blæses rundt i ovnen har tendens til at udtørre bagværket let, men de gamle kommentarer fra mine læsere er jo stadig synlige og det samme er mine svar 🙂
Jeg ved, at der er mange, der er glade for at bage ved varmluft, så man vælger selvfølgelig bare den ovnfunktion, som man foretrækker. Det går som regel en smule hurtigere (1-2 minutter), når man bager ved varmluft, så du skal lige være OBS på bagetiden, hvis du vælger at bage ved varmluft 🙂
Hej Anne,
vi har 2 kusiner paa besoeg og efter en lidt kedlig frokost, satte jeg alle 4 piger igang med dej og poelsehorn. De var saa dygtige og det blev de laekreste poelsehorn. Det var en supergod dej, selv for den mindste paa 6 og de var meget stolte. De fik spist halvdelen(som sagt havde jeg serveret en lidt tam frokost) og saa taenkte jeg lidt naivt at saa kunne vi gemme resten. Men da de havde leget vandkamp 1 time, mente de selv at det var da lige tid til lidt mere poelsehorn, og ja, pist vaek var de. Tusind tak for dejlig opskrift, god for smaa haender og maver.
Rikke
Rikke – Hvor lyder det bare som en super hyggelig dag – glad for at pølsehornene faldt i god jord hos hele familien og at de gjorde lykke ovenpå en lidt “tam” frokost 😉
Mange hilsner fra
Anne.
Tak for opskriften! Super nem og lækker.. Den gjorde lige dagen bedre. Tak tak tak! 🙂
Andrea – Velbekomme. Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften 😀
Rigtig dejlig weekend til dig 😀
Hejsa, de lyder rigtig lækre, men forstår ikke helt det med når dejen skal rundt om pølsen.. ruller/triller du den som hvis det skulle laves til snobrød også vikler det om pølsen? Uden brug for kagerulle eller noget?
Lige præcis – jeg triller dejen til en tynd pølse mellem fingrene og så snor jeg den om pølsen, ligesom et snobrød snoes om en pind – det er mest fordi, at jeg så slipper med alt det bøvl med udrulning og kagerulle 😀
Nem opskrift, lækker smidig dej og super luftige horn.
Jeg har byttet ca. 100gr af hvedemelet ud med fuldkornsmel. Det kan også godt anbefales!
Tak for en god opskrift!
Maj – Det glæder mig, at du kunne bruge opskriften og er glad for resultatet – super god ide at udskifte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel 😀
Hvor lang tid vil det ca tage for dejen at hæve til dobbel størrelse?
Malan – Uhhhh, ca 45-60 minutter. Det afhænger lidt af hvor varmt der er i lokalet og temperaturen på den væske, som gæren udrøres i. Det vigtigste er, at dejen ikke hæver så længe, at den overhæver og falder sammen – men det plejer nu at tage noget mere end en time 😀
Tak for en supergod opskrift. Jeg fandt din side tilfældigt da jeg ledte efter en opskrift på pølsehorn. Nu er de bagt og smager fantastisk. Der er helt sikkert andre opskrifter herinde som jeg også vil afprøve.
Kirsten – Velkommen herinde – det glæder mig, at du har fundet ideer til flere opskrifter og jeg håber, at jeg fortsat kan være med til at inspirere 😀
De ser bare lækre ud. Jeg har lige bagt dem, men de vil simpelthen ikke tage farve . De er ligblege og ser ganske kedelige ud ? Har fulgt din opskrift til punkt og prikke .. har du en ide til, hvad det skyldes ?
Kristina – Øv, det var da lidt træls med dine blege pølsehorn – håber de i det mindste smager godt? Mht. farven, så kan det være lidt svært at sige hvorfor, men et bud kunne være, at din ovn ikke varmer lige så kraftigt som min – der er jo stor forskel på ovne. Prøv evt. næste gang at skrue en smule mere op for varmen, men selvfølgelig ikke så meget, at de bliver brændte udenpå og rå indeni 😀
Er det ikke fordi du ikke har penslet med æg? Mine bliver altid blege hvis jeg ikke pensler dem, man kan jo glemme det i farten 🙂
Pernille – Det kan jeg godt følge dig i, men lige præcis denne her opskrift har jeg aldrig penslet med æg, så det er lidt mystisk 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hej
Kan man lave dejen dagen før og så bage dem om morgenen? Tænkte at have dejen stående til koldhævning. Dur det?
Pia – Der må jeg blive dig svar skyldig, for jeg er faktisk ikke helt sikker. Det kan godt være, at de færdige pølsehorn ikke bliver helt så luftige, men det er da et forsøg værd, så du kunne evt. prøve med en lille portion – altså lave dejen og forme pølsehornene om aftenen og lade dem stå på køl og hæve til om morgenen. Lad dem evt. hvile på køkkenbordet i ca 30 minutter inden bagning og imens ovnen varmes op. Og husk, at når dej skal koldthæves, så skal der ikke nær så meget gær i – kun ca 1/4 pk eller deromkring 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hurtigt, nemt og mega lækre ? Tak for den bedste opskrift ??? Maria
Maria – Velbekomme 😀 Det glæder mig, du kunne bruge opskriften 😀
Åååh jeg har læst rigtig mange kommentarer men kan ikke se om mig spørgsmål er blevet besvaret😊
Kan denne dej bruges til pizza snegle?
Sofie – Det kan den i hvert fald – det er jo i bund og grund bare en blød og lækker gærdej 🙂
Hej, Jeg har nu en dej stående til hævning. Jeg lavede en dobbelt portion, men mængden af mel var alt for lidt. Dejen var helt flydende efter de 800 gr mel kom i. Nå men, jeg er vant til at bage på slum, så jeg har bare tilføjet mel indtil jeg syntes dejen havde en god blød konsistens, samtidig med at den stadig var lidt klistret. Jeg ved ikke om det gør forskel om man bruger en maskine til at ælte eller om man bruger håndkraft (som er det jeg bruger). Eller om det er typen af mel man bruger (jeg har brugt øko hvedemel). Men der skulle i hvert fald en hel del ekstra mel i dejen… Jeg synes egentlig også 400 gr mel virker som lidt, men det lader jo til, at den mængde har virket for mange. Og jeg er sikker på, at pølsehornene nok skal blive gode selvom, at der skulle lidt justeringer til.
Katrine – Tak for din hilsen. Umiddelbart har jeg ikke hørt fra andre, som har haft problemer med for lidt mel, men bageopskrifter skal jo indimellem tages med et gran salt – fx kan størrelsen på æg variere, decilitermål måler måske ikke helt nøjagtigt ens, melet kan reagerer anderledes osv osv. Det glæder mig, at du trods alt alligevel fik styr på dejen og jeg håber, at pølsehornene blev gode til sidst 🙂
God opskrift.
Hvis man fryser dem, og vil servere dem lune noget tid efter. Hvordan vil du så anbefale man gør? Luner dem frosne eller toer dem op først. Og hvor lang tid ?
Mvh Siff
Siff – Jeg ville nok optø dem på køkkenbordet og så varme dem ved 200 grader (alm ovn – ikke varmluft) i ca 5 minutter til de er lune – prøv evt. at skære et horn over og mærke efter. Pølsen behøver selvfølgelig ikke være brændende varm, men den skal jo heller ikke være iskold 😀
Opskriften var simpelthen så god! Til trods for at være nem og med vand, hvor jeg andre gange har anvendt mælk og mere olie, så blev det denne gang de bedste! Jeg er ret imponeret og virkelig glad for en lykkelig slutning på mega skønne pølsehorn 😀
Christina – Hvor er det altså bare dejligt at høre 😀