Hold nu rigtig godt fast, for det her bliver vildt. Altså som i VILDT godt! Det her er nok, uden pis, et af de lækreste madbrød jeg nogensinde har kreeret og jeg har ellers en del focaccia, pizzasnegle og diverse flutes på samvittigheden. Jeg siger Jer, dette her slår det hele. Snegle, uden skyggen af kanel, men derimod med det skønneste, hjemmelavede hvidløgssmør indeni. Voila!!!
Aftensmaden i dag stod på en rest lasagne fra i fredags og jeg ville bage lidt brød til, bare for at peppe restemaden en lille smule op. Tankerne fløj hid og did – skulle jeg nøjes med at tage et hvidløgsflute op af fryseren istedet for at bage? Skulle jeg mon i stedet bage en portion kanelsnegle mandag eller tirsdag og på den måde få brugt lidt af alt det gær, der ligger i køleskabet, inden vi rejser på ferie søndag? Pludselig sagde det BING!!! og ideen landede i mit hoved. Jeg skulle da bage snegle med hvidløgssmør.
Som sædvanligt var der ikke langt fra tanke til handling, og jeg var meget tilfreds med mig selv, da fadet med de lune og friskbagte snegle blev serveret sammen med lasagnen. Og så var det ellers bare at brække stykkerne fra hinanden og nyde de bløde, svampede snegle, der smager af smør og hvidløg. Spis dem som tilbehør til suppe og pastaretter eller nyd dem som de er, bare som en lækker snack. Jeg lover Jer, de er helt ufatteligt lækre og et glimrende alternativ til supermarkedets frosne hvidløgsflutes, som godt kan virke lidt fede engang imellem.
Hvidløgssnegle
Ingredienser
- 1½ dl mælk (lillefingervarmt)
- ½ pk gær
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 250 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
Desuden
- 75 gr blødt smør
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 1 bdt persille (hakket)
Fremgangsmåde
- Kom mælken i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
- Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
- Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
- Rør smør, hvidløg og persille sammen til en cremet hvidløgssmør.
- Rul dejen ud til et rektangel (ca 30x40 cm) på et meldrysset bord.
- Fordel hvidløgssmørret på dejen, rul den sammen til en roulade på den lange led og skær den i skiver á ca. 3 cm.
- Læg sneglene i et ildfast fad foret med bagepapir. De skal ligge så tæt, at de vokser sammen under bagningen. Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter.
- Bag sneglene ved 200 °C (varmluft) i ca. 15 minutter, indtil de er gyldenbrune og gennembagte. Server sneglene lune eller kolde som madbrød eller snack.
- Sneglene kan holde sig i 2-3 dage i en plastpose. De kan desuden fryses.
Mini-hakkeren – Velkommen til, du må hellere end gerne kigge forbi:-)
Og mange tak – jeg lover dig det er også nogle skønne snegle som jeg bager igen og igen:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Kom tilfældigt forbi 🙂
De lyder og ser bare for lækre ud… de skal prøves.
Regn med jeg jævnligt kommer forbi din blog, det er et flot stykke arbejde.
;-D Pia
Camilla – Jeg er sikker på dine børn vil elske dem, skønne er de i hvert fald. Evt. kan man jo justere mængden af hvidløg i smørret, hvis de skal være mere eller mindre børnevenlige:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Anonym – Beklager det sene svar, men jeg er lige kommet hjem fra 15 dages sommerferie i dag:-)
Jeg kan sagtens forestille mig, at de kan fryses. Evt. kan man lade være med at bage dem alt for mørke i ovnen, for så kan de jo netop lunes i ovnen igen efter frysning, uden at blive tørre.
Mange hilsner fra
Anne.
Ej, Anne de lyder simpel hen skønne! Mine børn er sjovt nok vilde med hvidløg, så måske skulle jeg lave sådan en portion til dem.
Kan de måske fryses?
Lise B – Uhhh hvis du er garlic'oholic er de lige noget for dig. Glæder mig til at høre, om du kan lide dem;-)
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg tror muligvis jeg er garlic'oholic! Jeg bliver nok nødt til at prøve de her basser inden alt for længe 😉
/Lise
Hanne – Jep, den store frister, det er mig;-) Men jeg lover dig, de her snegle er altså værd at lade sig friste af:-)
Knus fra
Anne.
Åh altså, hvor du frister. Smækre ser de ud og herlig idé!
Anonym – Ja ligefrem sprøde kan man jo ikke kalde dem, men jeg er sikker på, at det hjælper hvis ikke man bager dem sammen. Evt. kan du også erstatte noget af hvedemelet med durumhvede, for at få en sprødere skorpe…
Mange hilsner fra
Anne.
Kristine – Ja, ligefrem sunde er de jo ikke, men de er jo til gengæld kun lavet med 1 spsk olie, så hvis du erstatter noget af hvedemelet med en grovere mel, så er du da godt på vej. Hvidløgsmørret kan jeg vist ikke gøre sundere, men du kan jo prøve at pensle dem med lidt hvidløgsolie istedet…
Og så med noget sundt on the side, så er det da ikke helt dårligt:-)
Sikke godt fundet på! Dem vil jeg prøve at bage i muffinforme, for vi kan godt lide, at brødet er sprødt.
Haha, nej – jeg blev også hurtig skuffet igen mht. slankekuren :/ Måske jeg bare skulle udskifte den del af hvedemelt med noget rugmel, og wupti, så er de da en kende sundere end før? 🙂 Den kan vist godt gå, specielt hvis de serveres til en god omgang salat 🙂
Kristine – Hvis du er hvidløgsnarkoman, så kan jeg ikke garantere, at du ikke bliver afhængig af dem. Det harmonerer måske ikke så godt med Jeres slankekur, meeeeeeeeen med lidt god vilje kan de vel betegnes som en slags sund slik – der er jo persille i;-)
Birthe – Jeg har også allerede lyst til en portion mere, de smagte virkelig godt. Jeg mangler bare en undskyldning for at bage en portion, men er begyndt at overveje, om en undskyldning egentlig er nødvendig:-)
Kærlig hilsen
Anne.
Sofie – Jeg lover dig, du bliver ikke skuffet. De smagte bare så godt:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Sarah – Duften mens de bagte i ovnen var fantastisk, så det kan du godt glæde dig til:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Piskeris – Jeg lover dig de var NAMMENAM, faktisk tror jeg snart jeg skal have lavet en portion mere:-)
Ungersvenden – Mange tak, jeg fik også ros herhjemme og de var perfekte til lasagnen:-)
Malou – Mange tak, jeg var også lidt stolt af mig selv:-)
Nej Nej Nej Anne, det er da vist lige noget for en hvidløgsnarkoman som mig 🙂 MÅ PRØØVEEEE !!!
Årrrh, nu får jeg jo lyst til hvidløgssnegle 😀 Hvor ser de lækre ud, Anne….
KH
Birthe
De skal godt nok prøves, ser bare fantastiske ud 🙂
Hold da fest de skal afprøves :). Kan næsten dufte dem…..
De ser søreme også gode ud! Nammenam! 😛
Hej
Det ser godt ud og genial idé!
– Ungersvenden
YUM! Sikke en god ide – jeg er vild med dem
🙂
C'est La Vie – HAHAHA – Ja, der er ingen vej udenom, du må hellere gå i seng. Godnat og sov godt:-)
Sidder lige og bliver vildt lækkersulten over dine hvidløgssnegle! Uhmmm… jeg må vist hellere gå i seng 😉
/G.
Ja tak, det kan jo ikke gå galt.. Fandt din side med en link fra en anden, og den er hermed gemt. Bliver spændende at se hvad du ellers har af lækre ting herinde, så den skal studeres nærmere.
Jeg har tænkt mig at lave disse i aften til en fantastisk ret med laks i tomat flødesause… Bliver spændende at se om de er et hit hos gæsterne i stedet for det traditionelle hvidløgsbrød..
Kunne man mon lave dem sundere ved at skifte noget af hvedemelen ud med rugmel, eller ville det ødelægge det lækre?
Christine – Velkommen til. Dejligt at du har fundet mig 🙂 Jeg håber du finder en masse lækre ting herinde, som du kan bruge.
Sneglene er skønne og jeg kan sagtens forestille mig, at du kan erstatte lidt af hvedemelet med en grovere meltype, så længe det ikke bliver for meget, så sneglene bliver for “tunge”.
Jeg kunne måske forestille mig at rugmel vil være lidt for meget, men fuldkornsmel, spelt eller grahamsmel kan jeg ikke umiddelbart se problemer i. Det er det luftige der er med til at gøre dem så lækre 🙂
I lørdags bagte jeg hvidløgssneglene. Super god ide 🙂 Fik dog tilsat en ½ dl. for meget mælk, og kom derfor 50-75g fuldkornsspeltmel i.
Christina – Uhhh, de hvidløgssnegle er også meget populære her hos os – det lyder slet ikke dårligt at gøre dem lidt grovere 😀
Familien var virkelig begejstret, og det “peppede” på en måde aftensmaden lidt op i stedet for traditionel flute/brød.
Christina – Det glæder mig, at I kunne bruge opskriften 😀
hvidløgs smørret skal vel smøres på rektanglen, inden det rulles sammen igen. 🙂
Anni – Ja, det skal det i hvert fald 🙂 Jeg har lige skrevet lidt om i opskriften, så skulle det gerne fremstå helt klart 🙂
Der skal jo dobbelt mængde smør og hvidløg til !!
Heidi – Det kan man jo gøre, hvis man lyster. Jeg skriver gerne mængderne sådan som jeg har lavet opskriften 🙂
Uha lækre snegle 🙂 De fik lov at hæve i 1,5 time og derefter 1 times hævning med hvidløgssmøret 🙂 Smager godt
Met – Dejligt at høre 😀