Når vejret er fint og solen skinner, kan vi godt lide at sidde på terrassen og nippe til lidt snacks inden aftensmaden. Men sådan en trang til “lidt let” har det jo med at komme snigende og kan derfor være svær at planlægge sig ud af. Derfor er jeg vild med lækre snacks, som er lette at lave og som kræver et minimum af tid og ingredienser. Som fx disse her asparges, som vi nippede til lørdag eftermiddag.
De friske, grønne asparges er rullet ind i en skive lufttørret skinke og derefter en strimmel pizzadej, inden de er bagt i ovnen, så der er virkelig tale om et minimum af arbejde, men smagen er altså helt i top. Jeg lavede dem, imens Morten tog sig en løbetur og da han var kommet tilbage og havde fået et bad, nød vi dem og solen, imens vi sad og snakkede.
Hvis ikke man vil bruge dem som snacks, kan de indbagte asparges også blive til en fin forret eller udgøre en del af en lækker buffet. Og anledninger er der jo nok af, nu hvor vi nærmer os sommeren med lange grillaftener og sankt hans, og hvor bryllupper, konfirmationer og studenterfester nærmest står i kø.
Får man pizzadej til overs, kan jeg kun anbefale, at man bruger den til at lave en portion breadsticks med pesto eller friskost – de er skønne som supplement til de indbagte asparges eller bare som sig selv.
Indbagte asparges
Ingredienser
- 1 bdt grønne asparges (ca 20 stk)
- 10 skv lufttørret skinke (fx serrano)
- 1 rulle fersk pizzadej
Fremgangsmåde
- Knæk den nederste træge del af aspargesene.
- Halver skinkeskiverne på langs, så der bliver 20 strimler.
- Rul pizzadejen ud og skær den i 10 strimler på tværs. Skær derefter dejen igennem på langs, så der bliver 20 dejstrimler i alt.
- Rul først en skive skinke og derefter en strimmel dej om hver asparges og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag aspargesene i ca 10 minutter ved 190 °C (varmluft) til aspargesene er møre og dejen gylden og gennembagt.
- Lad de indbagte asparges afkøle lidt på bagepladen og server dem lune.
Så simpelt og så fint 🙂
De vil klæde et buffet- eller tapasbord godt 🙂
Maj-Britt – Ja, jeg forestiller mig også, at jeg får et par anledninger til at lave dem igen her i løbet af sommeren 🙂
Hvor er de fine!
Mums!
//Line
Line – Mange tak, de smager også bare skønt 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Hejsa!
Allerførst tak for en lækker og inspirerende blog 🙂 Den er ofte i brug herhjemme 🙂 🙂
Og disse indbagte asparges er så superfine, og smager da helt og aldeles perfekte, MUMS 🙂
Mange hilsner fra Karin
Karin – Det glæder mig, du kunne bruge opskriften – vi er også ret vilde med de indbagte asparges herhjemme. Og tusind tak for ros til bloggen 🙂
Rigtig godt nytår og mange hilsner fra
Anne.
Hej Anne.
Tak for den skønneste blog – som jeg faldt over, da jeg søgte rejsebeskrivelser om NY.
Har siden brugt din blog til mad-inspiration med glæde for hele familien.
Jeg skal have 25 brunch gæster på næste søndag – og tænkte at lave disse. Vil jeg kunne lave dem om lørdagen og så lune dem søndag – eller kan jeg forberede dem lørdag aften og så bage dem søndag?
Endnu engang tak for skøn inspiration og god weekend.
Mvh karin
Karin – Tusind tak for din søde hilsen – mon ikke der snart kommer rejsebeskrivelser fra NY igen, ferien nærmer sig jo 😉
Mht. de indbagte asparges, så kan de sagtens laves i forvejen, men hvis jeg var dig, så ville jeg bare gøre dem klar lørdag og så lægge dem i køleskabet og bage dem søndag morgen. Alternativt skal du i hvert fald underbage dem let og så bage dem helt færdige søndag formiddag – det tror jeg egentlig også godt kan lade sig gøre, nu jeg tænker nærmere over det 😀
Rigtig dejlig weekend (og brunch) til dig og dine 😀
1000 tak for en fin opskrift og flot blog. Jeg har desvärre ikke en ovn med varmluft. Hvor mange grader og hvor lang til skal aspargsene bage med normal under- og overvarme?
Mange hilsner fra Camilla 😊
Camilla – Velbekomme 😀 Hvis du bruger traditionel ovn, så indstiller du den bare på 200 °C og bagetiden er nogenlunde den samme. Du kan næsten, hvornår de er færdige, for dejen er jo det eneste, der for alvor skal tilberedes. Så når pizzastrimlerne er blevet fint gyldne, så er de indbagte asparges klar 😀