Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kartoffellasagne med kødsauce.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kartoffel-lasagne er et vinter og efterårshit her i huset – comford food på den gode måde. Så det er ved at være noget tid siden, vi sidst fik sådan en omgang. Men nu er vi så småt ved at være ovre det med de nye kartofler, der bare lige skal vendes med lidt persille og serveres med en smørklat og vi skal til at tænke lidt mere kreativt, når der skal kartofler på menuen.

Kartoffel-lasagne er både nem og lækker aftensmad, som bare skal samles og derefter passer sig selv i ovnen. Man kan bruge sin egen yndlingskødsauce – man kan endda anvende en rest, hvis man eksempelvis har lidt tilovers fra en omgang spaghetti bolognaise, eller man kan følge den opskrift, som jeg har angivet herunder. Det er sjældent, at jeg laver den samme kødsauce to gange i træk, men der er da visse elementer som stort set altid går igen.

Jeg putter gerne lidt forskellige slags grønsager i lasagnen, så det hele ikke bliver alt for “kartofler med kødsauce” – agtigt. Denne gang blev det revne gulerødder og en lille dåse majs. Alternativt kan man også skrælle og skære forskellige slags rodfrugter i tynde skiver og blande dem med kartoffelskiverne, som lægges lagvist med kødsauce og mornaysauce.

Lasagnen flyder let ud på tallerknen og det er stort set umuligt at lave pæne stykker – til gengæld er den lækker på den der cremede “kartofler vendt i sauce” – måde som gør, at man lynhurtigt dropper kniven og bare bruger gaflen og skovler maden ind med et saligt smil om munden.

1,67 fra 6 stemmer

Kartoffel lasagne med kødsauce

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 stk løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 100 gr gulerødder (groftrevne)
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber

Desuden

  • 4 stk bagekartofler
  • 5 dl mornaysauce
  • 1 kugle frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri.
  • Når løgene er klare, tilsættes oksekødet og det brunes godt af.
  • Kom herefter hakkede tomater, revet gulerod og krydderier i gryden og lad saucen simre i ca 10 minutter.
  • Smag til med sukker, salt og peber.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver á ca. 1/2 cm.
  • Hæld lidt mornaysauce i bunden af et fad og fordel et lag kartoffelskiver ovenpå.
  • Forsæt med kødsauce, mornaysauce og kartoffelskiver, indtil det hele er brugt. Slut med et lag kødsauce og mornaysauce på toppen.
  • Knug vandet af mozzarellaen, pluk den i mindre stykker og fordel dem på toppen
  • Bag lasagnen ved 190 °C (varmluft) i ca 50-60 minutter, indtil den har sat sig. Bliver osten for mørk undervejs, kan dæk fadet til med et stykke stanniol.
  • Tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 5 minutter inden serverering.
  • Det giver lasagnen tid til yderligere at sætte sig.
  • Server med salat og dressing eller bagte rodfrugter.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Lasagnen er ikke fryse-egnet.
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pernille
8 år siden

Hvad og hvor finder du all rotunde mix, er det et krydderi?

Elizabeth Damgaard
4 år siden
Svar  Pernille

Hejsa 😊 jeg er vild med retten, men der sker noget virkelig mærkeligt – jeg kan ikke få kartoflerne møre – de er skåret meget tynde ud (under 1/2 cm) – også selvom de får 1,5 time i ovnen eller mere. Det sker hver gang – er det noget du eller andre har oplevet?

Elizabeth Damgaard
4 år siden

Det sker hver gang – igennem flere år – så det er virkelig underligt, for det må da være forskellige sorter af kartofler jeg har brugt. Når vi laver flødekartofler er der aldrig noget problem. Jeg har tænkt på at forkoge dem, men har hver gang tænkt, at det da må kunne lade sig gøre uden 😉

Carina
7 år siden

Forslag til hvad majs kan erstattes med? Kan man evt bare proppe en gulerod mere i ?

Karen
7 år siden

Tror du man med succes ville kunne anvende søde kartofler som et alternativ? 😀