Når Morten og jeg engang imellem tager en tur i byen, fx en hyggelig strøgtur lørdag formiddag, så er vi begge ret glade for lige at slå vejen forbi Baresso, hvor Morten som regel får iceblend og jeg får en lækker cafe latte. Og for mit vedkommende, så er det næsten 100 % sikkert, at jeg også lige skal have en varm panini med kylling og mozzarella. Uhhh, hvor er de gode – men i bund og grund også relativt simple at lave selv, så for nogle måneder siden købte jeg et par paniniplader til vores vaffeljern (et Tefal Snack Collection) og siden er det blevet til en hel del forskellige panini-varianter.
Jeg kan især anbefale kylling og pesto – og selvfølgelig den klassiske med skinke, ost og sennep – den er ikke mindst forrygende, når den åbnes og fyldes med strimlet salat, tomat og agurk, inden den klappes sammen igen. Men derudover er vi også glade for parmaskinke, røget mørbrad, tynde skiver af oksekød og selvfølgelig masser af grønsager som eksempelvis tomater, løg, peberfrugt og avocado. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser og der er rigtig mange kødrester fra aftensmaden, som egner sig perfekt til fyld i en sandwich. En panini er jo i virkeligheden blot en varm, grillet sandwich og har man ikke en paninigrill, hvor sandwichen lægges i spænd og klemmes sammen, imens den grilles på begge sider, så kan man sagtens bruge ovnen eller en toaster i stedet for.
Jeg kan godt lide at bruge hjemmebagt focacciabrød, når jeg laver panini – både fordi det smager skønt men også fordi, at vi med jævne mellemrum får focaccia som tilbehør til aftensmaden. Når vi så ikke kan spise det hele, så er det jo oplagt at bruge resten af brødet – som trods alt ikke er heeelt så spændende på 2. dagen – til lækre, grillede sandwiches, men selvfølgelig kan man også bare bruge et helt almindeligt flute, toastbrød eller hvad man nu føler for og har liggende i brødskufften i forvejen.
Og nu er det er jo ikke fordi, at vi ikke længere vil på Baresso og have iceblend, cafe latte og panini med kylling og pesto – det er jo lige så meget for hyggen og stemningen. Men engang imellem så er det altså også skønt at skabe cafestemning derhjemme – piske varm mælk, brygge et par gode espressoer og servere hjemmelavet cafe latte og rygende varme panini og bare hygge med masser af snak, tændte stearinlys og måske en pind i brændeovnen.
Panini med kylling og pesto
Ingredienser
- 1 focacciabrød (evt hjemmebagt focaccia)
- 1 dl basilikumpesto
- 200 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
- 1 kugle frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Del brødet i 4 lige store stykker, skær hvert stykke igennem. Smør brødskiverne med pesto.
- Skær kyllingebrystet i skiver og fordel dem på de 4 "under" brødskiver.
- Knug mozzarellaen fri for vand, pluk den i mindre stykker og fordel den ovenpå kyllingen. Læg de 4 "over" brødstykker øverst som låg.
- Opvarm en paninigrill, og grill de 4 sandwiches til osten er smeltet og brødet har fine grillstriber.
- Har du ikke en paninigrill, så kan du varme panini i en toaster eller i ovnen.
- Servér med grøntsager i stave og dip eller salat.