Som jeg vist har nævnt tidligere, så har vi en lille hverdagsmadklub sammen med et hold gode venner. Vi skiftes til at spise hos hinanden en gang om ugen og udover, at det er super hyggeligt og man slipper for at tænke på aftensmad, så er det også en virkelig god måde at se sine venner på. Uden at skulle skrive invitationer, sammensætte store menuer, sætte kryds i kalenderen flere måneder i forvejen eller i det hele taget opføre sig, som om man skal have gæster. Det hele holdes på et hverdagsniveau, hvor vi alle kan være med og menuen kan bestå af alt mellem himmel og jord. Fx det her pastafad med bacon og ærter, som vi fik sidste gang og som jeg bare var nødt til at få opskriften på.
Jeg er vild med retter, hvor alle ingredienserne bare skal blandes sammen i et fad og så kan man ellers beskæftige sig med alle mulige andre ting, fordi maden passer sig selv i ovnen. Kombinationen af pasta og det salte bacon, som sagtens kan erstattes af god skinke eller hamburgerryg i tern, hvis man har en rest, og den let cremede flødesauce og ærterne er virkelig lækker.
Det er aftensmad af den slags, som måske ikke lige vinder på sit udseende, når det øses op på tallerkenenerne, men til gengæld tager revanche, når det kommer til smagen. Jeg mener – pasta, bacon og smeltet ost – what’s not to like. Rigtig comfort food og en “alt i en” ret, som kan spises med en gaffel i en god lænestol foran fjernsynet, hvis man skulle have lyst til det.
Resten af denne her dejlige fredag aften skal for øvrigt netop bruges foran fjernsynet – dog uden pasta for den spiste vi ved spisebordet, hvor vi trods alt indtager 999 ud af 1000 måltider herhjemme. Men Morten og jeg er gået i gang med at se Desperate Housewives. Ingen af os fik nogensinde set serien, dengang den kørte i fjernsynet, men nu tager vi revanche og er godt inde i første sæson. Derudover har jeg anrettet et fad med lidt lækkert fredagsguf – blå vindruer, appelsinbåde og pærestykker, hjemmebagte myslibarer, saltede cashewnødder, tørrede abrikoser og mango samt mørk chokolade med orangesmag. Sammen med en god kop te er sådan en anretning simpelthen noget af det bedste, vi kan få at hygge os med i weekenden for tiden.
Pastafad med bacon og ærter
Ingredienser
- 250 gr pasta (skruer eller penne)
- 100 gr bacon i tern (skinke kan også bruges)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 stk løg (hakket)
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 400 gr ærter
- 4 stk æg
- 2 dl mælk
- 1,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- 2 stk tomat
- 100 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad pastaen afdryppe og hæld den i et ildfast fad.
- Steg baconternene brune og sprøde på en pande og lad dem trække på fedtsugende papir.
- Sauter hvidløg, løg og forårsløg i baconfedtet.
- Kom bacon, de sauterede løg og ærter i fadet sammen med pastaen og vend det hele godt rundt.
- Pisk æg, mælk, fløde, salt og peber sammen og hæld det over blandingen i fadet. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem øverst. Drys til sidst med revet ost.
- Bag fadet i ovnen ved 180 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil æggemassen er let stivnet og osten gylden og smeltet.
- Drys evt med lidt at den grønne top fra forårsløgene og server med salat og brød.
Hvilken typepasta bruger du ?
Dorte – Det er sådan lidt forskelligt, men som regel bruger jeg penne eller skruer, når det er til ovnretter. Og fuldkornspasta, hvis jeg er i humør til det – retten kan bære både fuldkorns og almindeligt pasta 😀
hold da op et dejligt måltid vi har fået i dag men må lige sige at vi fik et stykke dejligt oksekød til og var bestemt fan af dette fad <3
Anette – Århhh det lyder bestemt heller ikke dårligt. Det gode ved den slags retter er jo, at man selv kan bestemme, om de skal fungere som tilbehør eller hovedret 😀
Jeg har lige lavet det her og det smagte rigtig godt, selv min mand sagde at det smagte rigtig godt med den kommentar at det må du godt lave en anden gang.
Gurli – Det lyder godt – det er altid dejligt at lave noget, som falder i andres smag 😀
Tak for en dejlig opskrift, alle rundt om bordet kunne lide det?
Christina – Dejligt at høre, at alle kunne lide maden – jeg er glad for, at jeg kan være med til at inspirere 😀
hej. kan man også putte bønner i?
Maibritt – Det kan du sagtens – en opskrift er jo bare en vejledning og så står det enhver frit for at lave sin egen udgave og tilføje det, som man kan lide 😀