Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pizzasnurrer med tomat og ost…

2 kommentarer
Brød og boller, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Der er rigtigt gået både bagværk og “snurrer” i den herhjemme i disse dage – bagværk fordi vejret ikke rigtigt er til andet, heller ikke i dag hvor regnen har silet ned hele dagen, og jeg bliver altid overmandet af den hyggeligste bagetrang, når det regner. Snurrer fordi jeg bare er inde i en periode, hvor jeg synes, det er sjovt at lave snurrer i alle mulige afskygninger. I sidste uge var det således nutellasnurrer og i dag er det blevet til pizzasnurrer – faktisk har jeg også allerede 2 andre varianter i tankerne, som jeg vil give mig i kast med i nærmeste fremtid, så hvis I, ligesom jeg, er vild med de svenske snurrer, så er det bare med at hænge på.

Da jeg synes, at den dej som jeg brugte til nutellasnurrerne var så god, valgte jeg at genbruge opskriften, men med lidt ændringer, så dejen blev lidt mere a la pizzadej. Jeg droppede derfor mælken og erstattede smør med olie og tilsatte desuden lidt durumhvedemel, men ellers er det stort set den samme gode opskrift og jeg kan konstatere, at den fungerer lige så godt til salte som til søde snurrer.

Jeg valgte at holde det simpelt og har derfor kun brugt min gode, hjemmelavede tomatsauce og så revet mozzarella som fyld i pizzasnurrerne. Man kan formentlig også bruge skinke i strimler, finthakket kylling eller fintdelt tun, men pas på med for meget fyld eller fyld i store stykker, da det så kan blive vanskeligt at sno og forme snurrerne, uden at fyldet falder ud. Vil man gerne lave snurrer med pepperoni, vil jeg foreslå, at man hakker pepperonien fint eller måske i stedet former snurrerne og så pynter med mini pepperoni, inden de bages. Det ser rigtig fint ud og er desuden oplagt til børn.

Jeg har netop spist en af de skønne pizzasnurrer som en lille eftermiddagssnack med en kop varm te ved siden af – helt lun og lækker med smeltet ost var den og de er altså mere end godkendte. Jeg er sikker på, at de vil gøre lykke i enhver madpakke eller i en picnickurv og faktisk kunne jeg også sagtens forestille mig at bruge dem som madbrød, fx til suppe eller måske bare til en helt enkel og lækker pastaret.

Pizzasnurrer med tomat og ost.

12 stk.

2,5 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

2 tsk salt

1-2 tsk sukker

1 æg

2 spsk olie

100 gr durumhvedemel

ca 400 gr hvedemel + ekstra til udrulning

1½ dl tomatsauce – evt hjemmelavet tomatsauce

ca 150 gr revet ost, fx mozzarella

Hæld vand i en skål og opløs gær heri. Tilsæt salt, sukker, æg, olie, durumhvedemel og hvedemel og ælt til en blank og glat dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Rul dejen til et rektangel (ca 40 x 50 cm) på et meldrysset bord. Fordel tomatsaucen i et tyndt lag på dejen og drys herefter med revet ost. Fold dejen sammen på midten på langs, således at rektanglet nu er ca 20 x 50 cm. Skær dejen i 12 strimler.

Snurrerne formes ved at sno hver strimmel et par gange, så der kommer fine tomatstriber. Vikl herefter dejstrimlen rundt om pege- og langefingeren til en snegl. Enden på sneglen stoppes ned i det hul, som pege- og langefinger efterlader, når sneglen fjernes. Placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, lad dem efterhæve i ca 30 minutter og bag dem ved 190 gr (varmluft hvis begge plader bages på én gang og ellers ikke varmluft) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad snurrerne afkøle på ovnristen. Snurrerne holder sig bløde og lækre i et par dage og de kan også fryses.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
maja
6 år siden

Super lækker og nem opskrift 🙂
Jeg tilføjede til mini-peperoni og oregano til fyldet, så er jagt-madpakken reddet til min far og hans jagtkammerater 😉

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  maja

Maja – Uhhh de bliver også bare såååå lækre, når der bruges lidt pepperoni 🙂 Heldige far og jagtkammerater – kan være der falder lidt godt kød af til dig 😉