Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pizzastjerne med tomat og ost.

4 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Nogle af Jer har måske set de smukke brødstjerner med nutella eller kanelremonce, som figurerer rundt omkring på nettet? Det er i al sin enkelthed en portion gærdej, som rulles ud i cirkler og stables oven på hinanden med nutella eller remonce imellem hvert lag. Derefter placeres et glas i midten og der skæres snit ud som snoes, så fyldet bliver synligt, og sættes sammen igen i det fineste stjernemønster. En virkelig lækker kage, men i dag har jeg eksperimenteret med at lave en salt udgave, og det blev til en pizzastjerne med tomat og ost.

Pizzastjerne med tomat og ost – opskrift.

Fyldet blev lavet af en rigtig god tomatsauce og efterfølgende dryssede jeg med revet mozzarella, inden jeg lagde bundene sammen, snittede og snoede og satte hele herligheden i ovnen. Det var faktisk slet ikke svært at forme brødet (på trods af revet ost), hvilket jeg havde troet, ville blive den største udfordring. Jeg har forsøgt at beskrive processen i opskriften herunder. Kniber det alligevel, så ligger der ret mange videoer og guides på internettet, hvis du søger på kanelstjerne.

Jeg var ret spændt på resultatet og jeg må indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket over det færdige brød. For det første, så havde stjernebrødet holdt faconen ret godt under bagningen, og var noget så dekorativt at se på. Men hold nu op hvor smagte det bare godt. Store lunser lunt og blødt brød med lommer af lækker smeltet ost og tomatsauce. Jeg er så ganske afgjort fan.

 

 

Opskrift pizzastjerne med tomat og ost
Ingen bedømmelser

Pizzastjerne med tomat og ost

Hæve- og bagetid1 time 55 minutter
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 25 gr gær
  • 2 tsk salt (jeg bruger groft salt)
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 500 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)

Desuden

Fremgangsmåde

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
  • Del dejen i 2 lige store kugler. Rul hver kugle ud til en rund pizzabund med en diameter på ca. 30 cm.
  • Læg den ene bund på en bageplade med bagepapir og fordel tomatsaucen og ost på bunden.. Læg den anden bund over som låg.

Udskæring af stjernen

  • Placer et lille glas eller lignende rund genstand på midten dejen. Skær herefter 12 snit fra glasset og ud til kanten, så pizzaen deles i 12 stykker, men stadig hænger sammen i midten.
  • Vil du sikre dig, at stykkerne er nogenlunde lige store, så start med at skære 4 snit, så pizzaen deles i kvarte. Herefter skæres de resterende snit.

Samling af stjernen

  • Nu skal dejstykkerne snoes og samles 2 og 2. Tag først et dejstykke og twist det to gange mod venstre, så det snoes. Tag herefter stykket ved siden af og twist det to gange mod højre.
  • Sæt de 2 snoede dejstykker sammen ved at knibe dejen i spidsen sammen med fingrene. Fortsæt med at sno alle dejstykkerne til stjernen har 6 spidser
  • Lad stjernen efterhæve i ca. 30 minutter. Hvis takkerne i stjernen har åbnet sig lidt i spidsen under hævningen, så knibes de let sammen med fingrene igen.
  • Bag stjernen ved 190 °C (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad stjernen afkøle let på bageristen og nyd den lun.
  • Pizzastjernen er bedst, samme dag den er bagt. Evt. rester kan dog gemmes 1-2 dage, hvis de pakkes i en lufttæt pose. Stjernen kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Nu er brødet i denne omgang fyldt med tomatsauce og ost, og det smager af oregano, basilikum, hvidløg og Italien. Men jeg kan sagtens forestille mig, at lave brødet med mange andre slags fyld, så det passer til den ret, det skal serveres til. Det kan snildt fyldes med hvidløgssmør og persille til verdens bedte hvidløgsbrød. Eller hvad med friskost, fx pikant, hvidløg eller krydderurter? Jeg er også ret sikker på, at diverse slags pesto ville fungere glimrende, for slet ikke at nævne er god oliven tapenade.

Jeg forestiller mig at bage brødet og servere det til suppe, salater eller lignende, hvor man normalt ville servere lidt brød. Eller også vil jeg bare sætte det på bordet – lunt, lækkert og nybagt og bede folk brække stykker af, imens de drikker et glas vin, og så kalde det en forret, velkomstsnack eller aperitif.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
9 år siden

Det ser vildt lækkert og flot ud. Jeg kan nok næppe nøjes med, at bage en stjerne her i huset. Mine store børn elsker alt, der smager af pizza og de kan virkelig sætte meget brød til livs, når det smager dem? Mon man kan lave portionsstjerner til madpakkerne?

Trine Andersen
9 år siden

Den ser sørme lækker ud, har selv også fornyligt givet mig i kast med en pizza stjerne lig din. Det var en kæmpe succes herhjemme og slog den søde variant med længder, Jeg gik dog all out og lavede en pepperoni pizza stjerne med tomatsauce, revet ost, skinkestrimler og pepperoni skåret i små stykker. Det er kærestens yndlings pizza så han var mildest talt lykkelig over at få den serveret i en trippeldecker snoet variant… mums, mums mums 😉