Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarbertiramisu med hindbær…

12 kommentarer
Desserter, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er egentlig ikke specielt vild med tiramisu. Faktisk kan jeg ikke lide det, og det hænger jo nok lidt sammen med, at jeg ikke bryder mig om hverken kaffe eller desserter og kage med chokolade eller kakao i. Chokolade er skønt som plader, fyldt og varm, men andet kan jeg heller ikke gå med til. I dag har jeg til gengæld fået lavet en tiramisu som jeg var intet mindre end VILD med. Lækker, frisk, blød, cremet og uden hverken kaffe eller kakaopulver på toppen. Ren win win.

Jeg lagde ud med en pakke sprøde lady fingers, som jeg købte med hjem fra arbejde forleden aften, da ideen begyndte at tage form i mit hoved. Gnavede også lidt i et par tiloversblevne frøkenfingre mens jeg lagde tiramisu’en sammen, men de er da godt nok en kende for tørre. Heldigvis er der ikke så mange tilbage, men måske kan jeg bruge dem til at suge lidt koldskål.

De sprøde lady fingers blev vendt i et par deciliter af den rabarbersaft jeg kogte i morges. De var godt nok tørstige. Fingrene blev lagt til rette i bunden af et fad. Jeg overvejede også at portionsanrette, men det ville altså blive lidt for meget pillearbejde og så skulle jeg jo også til at knække alle kiksene.

Så var det tid til at finde resten af den rabarberkompot frem, som blev lavet samtidig med rabarbersaften. Creme skulle der også til og den blev lavet på 3 past. æggeblommer som blev pisket til en luftig æggesnaps med 1 dl sukker. Herefter blev der vendt 250 gr mascarpone i æggesnapsen og endelig 2 dl fløde pisket til skum.

Tiramisu’en blev bygget op på følgende måde : først ladyfingers i bunden, så blev halvdelen af cremen bredt ud og derefter rabarberkompoten, der var ca. 3 dl. Herefter endnu et lag ladyfingers, jeg tror jeg brugte ca. 15 fingre i alt, og så afsluttede jeg med et lag creme. Tiramisu’en blev sat på køl i små 4 timer, så den kunne nå at samle sig og creme, lady fingers og rabarberkompot kunne smelte sammen til en skærebar kage.

150 gr optøede hindbær blev blendet med 50 gr flormelis og saften af 1/2 citron, så var der topping til tiramisu’en – den så jo lidt nøgen ud, når man er vant til et tykt lag sigtet kakao.

Og så var det tid til en smagsprøve og dommen blev………..GUF!!! Det har intet med original tiramisu at gøre og alligevel er det ligesom lidt det samme pga. lady fingers og mascarpone cremen. Rabarber og hindbærsauce er perfekte ledsagere til den bløde og fede creme og de søde lady fingers. Kort sagt, tiramisu i sommerudgave. Kæresten, som i øvrigt elsker original tiramisu, var vild med denne her variant og tog flere portioner, så jeg vil ikke tøve med, at anbefale Jer at prøve denne udgave som afslutning på en hyggelig middag i løbet af sommeren 🙂

Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
13 år siden

Kiki – Det var så lidt:-) Jeg er glad for, at du og dine gæster nød tiamisu'en lige så meget som vi gjorde. Håber I havde en rigtig dejlig aften:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Kiki
13 år siden

Hej Anne !

Denne rabarber tiramisu smager fantatisk. Jeg serverede denne tiramisu som dessert til mine hvedegæster i går aftes.
Tak for at du har delt med os dine bloglæsere 🙂

Mange hilsner Kirsten

LaTascha
13 år siden

Troels – Haha, for sa'dan da, den var også god;-) Og det er helt ok, at min tiramisu er på din top-tre liste, jeg føler mig da helt beæret:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Troels
13 år siden

For sa'dan, den ser god ud. Elsker rabarber og tærter og sommer og søde ting… så den ser perfekt ud.

Har lavet en top tre-liste over "retter", der skal prøves til sommer, og der er din én af dem. Håber, det er ok 🙂

http://wp.me/p1sgDL-2B

LaTascha
13 år siden

Birthe – Den var rigtig rigtig lækker og frisk og cremet på samme tid – en rigtig sommerdessert. Jeg glæder mig til at se, hvad det er for en variant du har gået og brygget på:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
13 år siden

Malou – jeg var faktisk ved at blive helt nervøs for, om jeg havde levnet saft nok til de tørstige fingre. Heldigvis var resultatet rigeligt al rabarbersaften værd:-)

LaTascha
13 år siden

Piskeris – Jeg er også glad for, at der er rester så jeg kan få mig endnu et stykke i aften:-)

LaTascha
13 år siden

Signe – Jo, jeg arbejder i en kaffebar og jeg kan godt sige dig, at det gav problemer i starten. I dag kan jeg sagtens drikke kaffe, men helst latte eller cappucino. Dog vil jeg stadigvæk helst have desserter, is og kager uden kaffe… og denne her rabarbertiramisu var rigtig dejlig:-)

Newyorkerbyheart
13 år siden

Hvor ser det godt ud, Anne!! God ide med rabarber i. Jeg går også rundt med en variation inde i hovedet, den har "boet" derinde i et stykke tid nu og nu er den snart moden til at komme ud 🙂

KH
Birthe

Malou Klidmoster
13 år siden

Mums, virkelig lækker variant 🙂

Jeg kan levende forestille mig at det er super godt med rabarber og hindbær. Ja, er det ikke helt vildt som de damefingre kan suge?

Piskeriset
13 år siden

*saaaaaaaaaaaaaaavle*
Man skulle da være et skarn, hvis ikke man kunne spise sådan et stykke – det lyder elefantastisk 🙂

Signe
13 år siden

Øhhh, undskyld, men arbejder du ikke på en kaffebar???
Jeg elsker både alm. tiramisu og de lidt mere alternative med frugt – den ser god ud med rabarber 🙂