Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Saltede paprikamandler og lækker vin…

0 kommentarer
Annonce

*Annonce* Indlægget er lavet i samarbejde med Fakta. 

Kender I den der fredagsstemning, som lige så stille begynder at boble i kroppen fredag over middag og som bare vokser, efterhånden som tiden mod fyraften og dermed også weekenden skrider frem? Den der let fjollede og overstadige tone, som opstår imellem kollegaer og som gør, at man griner af de mindste ting og måske arbejder knaaapt så effektivt, som ugens resterende dage? Der er bare noget helt særligt ved udsigten til weekend og herhjemme elsker vi at skyde weekenden i gang med et godt glas vin og lidt lækre snacks at nippe af inden aftensmaden.

Jeg vil ikke på nogen måde betegne mig selv som en stor vinkender – desværre for jeg ville elske at vide lidt mere om vin, men jeg er til gengæld vokset op med en mor, som har ret god forstand på vin og har desuden en onkel og måske især en morbror, som er vinentusiaster med stort V. Jeg har derfor i tidens løb smagt mig frem og har lært nogle tommelfingerregler, fx i forhold til hvilket land vinen stammer fra og hvilke druer, jeg bryder mig om, men også at god vin ikke nødvendigvis behøver koste mange penge.

Af samme grund kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet, da jeg blev præsenteret for denne her sjove film fra Fakta. Gennem data fra Coops samlede vinsalg har man fundet ud af, hvor i Danmark man køber og drikker de allerdyreste vine og her har man så åbnet en pop up butik og fyldt den med skjulte kameraer, vine fra Fakta og en ekspedient, som er ekspert i at fortælle opfindsomme historier. En film som tydeligt viser, hvor meget omgivelserne, oplevelsen og ekspedienten påvirker kundernes samlede helhedsintryk, når de til sidst bliver bedt om at vurdere prisen på vinen. Der bliver nemlig skudt meget langt forbi, kan jeg vist godt afsløre, uden at sige for meget.

Jeg har stor respekt for folk, som har forstand på vin og kan smage de mange forskellige nuancer, for hånden på hjertet så har jeg endnu aldrig oplevet de unikke toner af eksempelvis brombær, solbær og lakrids, eller hvad det nu kan være, når jeg har drukket et glas vin. Af samme grund synes jeg, at det er fedt, at folk, som har forstand på vin, i filmen vurderer Faktas vine til at være meget dyrere end de egentlig er. For selvom omgivelserne og helhedsindtrykket naturligvis spiller ind, så må man, efter min mening, også gå ud fra, at der er tale om nogle ret gode vine og det endda til meget billige penge. Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at jeg skal have kigget lidt nærmere på Fakta’s vinhylder i nærmeste fremtid og til den pris kan jeg jo oven i købet tillade mig at købe lidt af hvert og smage mig frem til mine egne favoritter. Både til hverdag og fest. Man kan for øvrigt læse meget mere om de vine, som bliver brugt i filmen, på Faktas hjemmeside.

Og imens jeg tager en for holdet og prøvesmager mig igennem en masse lækre vine, så kan I jo evt. prøve at lave disse her skønne paprikamandler, som jeg lavede til vores fredagshygge forleden dag. De passer forrygende til et godt glas vin og er skønne som en lille snack.

Saltede paprikamandler. 

2 spsk groft salt

1 spsk sød paprika + lidt ekstra til drys

1½ dl kogende vand

150 gr mandler

Kom salt og paprika i en skål, hæld kogende vand på og rør rundt så saltet opløses. Tilsæt mandler og rør rundt, så alle mandlerne dækkes af vandet. Dæk skålen til og lad mandlerne trække i 20-25 minutter. Hæld vandet fra mandlerne og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt ekstra paprika. Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca 10 minutter – ryst evt bagepladen, når halvdelen af tiden er gået, så alle mandlerne ristes jævnt. Lad mandlerne afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Note. Skal mandlerne have et ekstra lille kick, så tilsæt et nip chilipulver efter smag sammen med paprika og salt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer