Mangler du inspiration til nem aftensmad til hverdag? Madplanerne har altid været populære på Madenimitliv, og nu har jeg, i samarbejde med Nemlig (REKLAME), lavet en lækker hverdagsmadplan med nemme opskrifter. Du får desuden en komplet indkøbsliste, og med bare ét klik ryger alle ingredienserne i din indkøbskurv hos Nemlig. Du finder indkøbslisten under selve madplanen.
Mandag.
Det er sommer, og maskeret blomkål med rejer og æg hører til blandt mine bedste bud, når det kommer til let og lækker sommermad. Spis evt. den skønne anretning med et godt stykke brød til.
Tirsdag.
Kylling i karry hører til blandt livretterne hos mange børnefamilier. Måske fordi skønne ret både er nem at lave og virkelig lækker. Servér evt. kylling i karry som ristaffel med en masse forskellige, skønne toppings i små skåle.
Onsdag.
Man går sjældent galt i byen med en klassisk skinkestang. Den lækre kombination af sprød butterdej og cremet flødeostefyld med skinke (eller kyllingebryst) og champignons holder stadig 100% Jeg kan anbefale en græsk salat som tilbehør.
Torsdag.
Vi spiser rigtig mange pastasalater i løbet af sommeren. Både som tilbehør til grillmaden, og som selvstændig hovedret. Den her pastasalat med kylling og bacon i en cremet karrydressing er altid et hit, og jeg kan kun anbefale at lave en ekstra stor portion, så der også er til madpakkerne.
Fredag.
Vi bliver aldrig trætte af græsk farsbrød med ristede kartofler. Alt samles i ét fad, og skal så bare bages i ovnen. En dejlig ret, der smager af sol og sommer, og altid tager mig tilbage til hyggelige ferier i Grækenland.
“Ugens søde”
Godt nok er det her en hverdagsmadplan, men der skal da også være plads til en lille dessert til hverdag. Og med verdens nemmeste jordbærkage behøver det ikke at tage mere end 15 minutter at lave en lækker dessert.
Indkøbsliste til madplan
Ingredienser
Kød/fisk
- 500 gr hakket oksekød
- 600 gr kyllingebryst
- 200 gr bacon i tern
- 150 gr skinkestrimler
- 250 gr rejer
Kølevarer
- 4,5 dl mælk
- 1,5 dl piskefløde
- 5 dl creme fraiche
- 200 gr flødeost naturel
- 75 gr feta/salatost
- 6 æg
- 1 rulle fersk butterdej
Frugt/grønt
- 800 gr små kartofler
- 1 blomkål
- 1 iceberg
- 500 gr ærter
- 250 gr champignons
- 100 gr gulerod
- 2 tomater
- 1 peberfrugt
- 1 citron
- 2 løg
- 3 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt dild
- 1 bdt purløg
- 1 ananas
- 1 æble
- 250 gr jordbær
Kolonial
- 250 gr pasta
- 4 dl ris
- 1 ds majs
- 75 gr oliven (kan udelades)
- 1 mazarinkage
- 1 brev kagecreme med vanilje
Basisvarer
- 1 hønsebouillonterning
- 2 spsk sød sennep
- 4 spsk hvedemel
- 4 spsk olie
- 2 tsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 6 tsk karry
- 2 tsk tørret organo
- salt og peber