Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling i karry – nem og lækker opskrift.

21 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter

Kylling i karry hører til blandt danskernes ubestridte livretter. De møre kyllingestykker i cremet karrysauce med kogte ris er et vaskeægte børnefamiliehit, som kan laves på relativ kort tid. Og så er retten jo bare et skønt alternativ til en anden af danskernes livretter, nemlig boller i karry. Nem og lækker hverdagsmad når det er allerbedst.

Se også – Boller i karry I Klassiske frikadeller I Spaghetti carbonara I Spinatlasagne

Nem kylling i karry opskrift. 

En klassisk kylling i karry er supernem at lave. I hvert fald i denne her udgave, hvor jeg er gået helt simpelt til værks. Kylling i karry er derfor også en af de retter, som ofte ryger på bordet hjemme hos os, hvis vi har lidt småtravlt, eller ikke har fået planlagt aftensmad. Kort sagt – de dage på vi helst skal finde på noget nemt i løbet af relativt kort tid.

Afhængig af hvad man vælger at komme i saucen, skal der selvfølgelig beregnes lidt tid til at hakke og snitte grøntsager. Men hvis man holder sig til nedenstående udgave, som er nogenlunde plain, så behøver det ikke tage meget mere end 25-30 minutter at lave kylling i karry. Og det kan altså være temmelig rart engang imellem. Jeg kan for øvrigt anbefale at lave en stor portion, når man alligevel er i gang. Det tager omtrent lige så lang tid og så kan man gemme den anden halvdel i fryseren. 

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

4,74 fra 30 stemmer

Kylling i karry

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (finthakket)
 • 2 stk kyllingebryst (ca 350-450 gr)
 • 100 gr gulerod (revet)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 3 tsk karry
 • 2 spsk hvedemel
 • 3 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • 2 dl mælk (eller kokosmælk)
 • 200 gr ananas (skåret i tern)
 • salt og peber

Desuden

 • 4 dl ris (jeg bruger jasmin eller basmati)

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri.
 • Skær kyllingen i tern, tilsæt den til gryden og brun kødet godt.
 • Tilsæt karry og lad karryen svitse af i et par minutter.
 • Kom gulerødder og æbler i gryden og sauter i ca 1 minut. Tilsæt hvedemel og rør rundt, så melet fordeles.
 • Hæld bouillon og mælk i gryden, bring blandingen i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter.
 • Tilsæt ananas i tern og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry, hvis der ønskes en kraftigere karrysmag.
 • Kog risene efter anvisning på pakken og servér kylling i karry med ris og evt. dampet grønt.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Jeg tilføjer gerne revet gulerod og æble i små tern, når jeg laver kylling i karry. Derudover synes jeg også, at det er noget så lækkert at komme en masse ananas i retten. Men hvis man har et lidt anstrengt forhold til varm ananas, eller frugt i maden i det hele taget, så kan man jo bare udelade det.

Desuden kan der tilsættes alle mulige andre former for grønt til gryden. Fx kan jeg anbefale babymajs, peberfrugt, sugarsnaps, squash i små tern, små bitte broccolibuketter, bambusskud og bønnespirer. Men der findes jo massevis af lækre ting. Det smager for øvrigt også skønt, hvis man erstatter mælken i saucen med kokosmælk.

Kylling i karry som ristaffel.

Sammen med denne her kylling i karry-mango sauce er kylling i karry en rigtig livret hjemme hos os. Gerne serveret a la ristaffel, hvor jeg sætter små skåle med forskellige slags lækker “topping” på bordet, som vi hver især kan drysse ovenpå maden efter smag og behag.

En rigtig hygge-ret, som faktisk også er super god at servere for gæster eller til en børnefødselsdag. Det ser jo bare noget så fint ud med de mange små skåle med lækre toppings. Skal kyllingen serveres som gæstemad/fødselsdagsmad, kan man jo altid vælge at supplere med en ret mere. Fx en gryderet med svinekød eller oksekød, så der er lidt forskelligt.

Vi spiser den lækre, møre kylling og den cremede karrysauce med kogte ris til. Og jeg sværger personligt til jasminris, men man bruger selvfølgelig bare den slags ris, som man foretrækker.

Derudover får vi gerne lidt dampet grønt, fx broccoli, ærter eller lignende ved siden af. Det kommer lidt an på, hvor mange slags toppings jeg serverer og hvad skålene indeholder. Hvis de er fyldt med finthakket løg, peberfrugt, bønnespirer, sugar snaps, bananer, mango og ristet kokos, så synes jeg ikke, at det er nødvendigt at supplere med grønt. Men hvis vi bare får 2-3 skåle med rosiner, kokos og peanuts, så må der gerne tilføjes lidt ekstra grøntsager.

Subscribe
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kristina Ekkersgaard
6 år siden

Mega lækkert og ungerne elsker det.

Anni lau
4 år siden

Nemt og lækkert. Ganske enkelt😀👍

Dorthe
4 år siden

Hej jeg har lavet dette her til aften, nøj hvor var det godt. Tak for en rigtig god opskrift.

Isabella
4 år siden

Hvad mener du med 3 dl hønsebouillon
Vil det sige 3 dl vand og 1hønsebouillon ?
Eller hvordan 🙂

Rie
3 år siden
Svar  Isabella

Jeg vil tro målet er når vand og bouillon terning er blandet

Julie
3 år siden

5 stars
Super lækkert! Jeg brugte tre gulerødder, to æbler og en hel dåse kokosmælk, for at få portionen lidt større. Desuden puttede jeg gurkemeje og ingefær i. Kan varmt anbefales 🙂

Hanne Simonsen
3 år siden

Dejlig ret varm anbefales.

Anders Wiese
2 år siden

5 stars
Vi har lavet denne ret i snart 4 år, een gang om ugen. Ros og stjerner til dig 🙂

Helle
1 år siden

Tak for gode opskrifter, som jævnligt benyttes.
Jeg skal lave mad til en spiseklub for enlige mænd, og kunne tænke mig at lave denne ret.
Da mænd jo ikke er så glade for grøntsager, vil jeg høre, om jeg evt. kan putte lidt flere grøntsager i selve retten? i stedet for at servere dem ved siden af.

Mig
11 måneder siden

Jeg elsker karrysovs men kan ikke lave opbagt sovs ( eller ret meget andet mad ), så havde håbet at denne ret var redningen, da man bare skal putte melet i. Det bliver noget tyndt sjask også hvis jeg putter maizena i ( jeg øger målene lidt så der er til en 3-4 dage ). Det kunne være fedt at se en video med hvordan man laver det og hvordan konsistensen er.
🙁

Lars
3 måneder siden

Dejlig ret som jeg har lavet mange gange. Er løbet tør for hønseboullion. Har du erfaring med at bruge grøntsagsboullion i stedet:-)?