Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spinatlasagne med bechamel – lækker hverdagsmad.

31 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Spinatlasagne er en af favorit-lasagnerne herhjemme. Og det er ellers ikke fordi, at vi ikke har lasagner nok at vælge imellem. Lasagne er nemlig en rigtig livret, som kan varieres i det uendelige. Og vi holder os absolut ikke til den klassiske lasagne med bolognaise og bechamelsauce, selvom den sørme også er god.

Se også – Grøntsagslasagne I Kyllingelasagne I Klassisk lasagne med oksekød

Spinatlasagne med bechamelsauce.

Spinatlasagnen hører til blandt de lidt mere enkle vegetarlasagner. Og udover at smage godt, så er den faktisk også både hurtig og nem at lave. I al sin enkelthed er der blot tale om sauteret spinat (som jeg for øvrigt gerne køber frossen og hakket), løg og hvidløg som vendes sammen med en bechamelsauce og lægges i lag med pastaplader.

Bechamelsaucen er lavet på en jævning og ikke som den traditionelle, opbagte udgave. Derfor slipper man også for masser af piskning, for at forhindre smør og mel i at klumpe. Det kan med andre ord næsten ikke blive nemmere at sætte lækker Skipper Skræk mad på bordet.

Tip! Se også mine bedste tips til skønne variationer af spinatlasagne under opskriften. 

 

4,33 fra 28 stemmer

Spinatlasagne

Bagetid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1000 gr frossen, hakket spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 1 spsk olie
  • 2 stk løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 8 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 tsk revet muskatnød (eller efter smag)
  • 16 stk lasagneplader
  • 75 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en stor gryde og sauter løg og hvidløg klare i olien.
  • Tilsæt spinat og lad den stege med et par minutter.
  • Bring mælken i kog under svag/jævn varme.
  • Ryst mel og vand sammen til en meljævning og hæld jævningen i mælken under piskning.
  • Bring blandingen i kog igen og lad den koge igennem i et par minutter, så den tykner og melsmagen forsvinder.
  • Vend spinatfyldet i den hvide sauce og smag til med revet muskatnød, salt, peber.
  • Fordel lidt af spinatsaucen i bunden af et ildfast fad og læg 3-4 lasagneplader oveni saucen.
  • Forsæt skiftevis med lasagneplader og sauce indtil saucen er brugt. Slut af med sauce på toppen og drys med revet ost. 
  • Bag lasagnen ved 190 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden og osten smeltet.
  • Lad lasagnen hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres ud – dermed sætter den sig og man får et pænere snit.
  • Bliver der rester, så kan lasagnen sagtens gemmes på køl og spises varm eller kold. Den kan desuden fryses.

Skønne variationer.

Denne her opskrift udgør grundelementerne i min “sædvanlige” opskrift på spinatlasagne og den smager skønt. Men har man en rest kylling eller skinke/hamburgerryg, så er det også lækkert at tilsætte kød til spinatfyldet. Der kan selvfølgelig også fordeles stykker af rå eller røget laks imellem lasagnelagene. Så får man en virkelig lækker lakse-spinat lasagne. Og rejer er også en mulighed, hvis man kan lide varme rejer.

Vi spiser lasagnen med lunt brød til eller med en lækker salat ved siden af. For selvom der er masser af grønt i lasagnen, så passer en bønnesalat med feta og rødløg vældig godt til. Det samme gælder for øvrigt en skøn, græsk salat med feta og oliven. 

Lasagnen blev for øvrigt spist udendørs på terrassen under et ordentligt regnskyl. Hip hurra for kæmpe parasoller, som kan holde vandet ude, imens den varme sommerregn bare fosser ned.. Der er nu noget ved at være ude i regn om sommeren. Eller rettere inde under parasollen. Den helt særlige lyd af regnen der trommer mod parasollen. For slet ikke at tale om den friske og rene duft, som breder sig efter en ordentlig byge.

Subscribe
Notify of
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
maria/slinkypiinky
8 år siden

Hejsa,

tak for god inspiration til en lækker lagkage 🙂

Jeg har linket til dig her:

http://www.slinkypiinky.dk/2016/06/26/sommer-feeling-paa-foedselsdagen/#more-4114

Kh Maria

maja
8 år siden

Har lige lavet din opskrift på spinatlasagne.
Hold da op hvor er den god. Det er blevet min yndlings lasagne.
Tak for en god opskrift 🙂

Hilsen Maja

Louise
7 år siden

Kan man bruge en færdig bechamelsauce, som man varmer op, og tilsætter salt, peber og muskat?
Jeg har ikke altid det store overskud, til at stå og bøvle med at selv lave den del 🙂

Louise Andresen
7 år siden

Så mornaysauce i stedet for bechamelsauce+muskat? Jeg har ikke lige styr på forskellen på de to 🙂

Jeg havde planer om at blande det sammen med spinaten som i opskriften, bare ikke lave selve saucen selv 🙂

Louise
7 år siden

Super mange tak 😀
Er der forresten en grund til at du bruger hakket spinat i stedet for helbladet spinat?

Louise
7 år siden

Man kan også købe helbladet spinat på frost i portionskugler 😀 Så det vil jeg prøve med 🙂

maibritt jørgensen
6 år siden

hej. kan man opvarme spinatlasagnen?

Hanne-Marie
5 år siden

Dette er simpelthen den absolut bedste lasagne, som helt sikkert skal laves igen.
Brugte hamburgerryg denne gang, men prøver gerne laks næste gang.
Tak for mange skønne opskrifter og gode madplaner, bruger ikke en fast madplan, men det er dejlig inspiration.

Laila
5 år siden

Hejsa. Jeg har haven fuld af frisk spinat lige nu. Er vægt mængden den samme uanset om man bruger frossen eller frisk spinat

Emily
5 år siden

Virkelig lækker ret. Tusinde tak for en god opskrift. Det smagte forrygende, og jeg vil helt klart lave den igen.

Sarah
4 år siden

Hej.
Hvor stor er det ovnfaste fad du bruger i opskriften?

Jane Bonde Jensen
4 år siden

4 stars
Rigtig god ret 👍😀Jeg har tilføjet rå laks og lavet min egen bechamelsauce, da den opskrift du lagde op i min verden blev meget tynd. Men bortset fra det, så er det en super hverdagsret. Ungerne kalder den for “Hulk mad” hvilket får dem til at spise mere 😃👍😃

Malene
4 år siden

4 stars
Hej,
Super god lasagne. Jeg forsøgte mig med færdig morneysauce og tilføjede også fetaost. Tak for en nem og god opskrift.
Gad vide om den færdige lasagne kan fryses, når mu den er lavet med frossen spinat- jeg forsøger 🤔

Hülya
4 år siden

Hej
Hvor stort er det ovnfaste fad du bruger i opskriften.
Og hvor mange lag er der i din lasange.
Hvilken frossen spinat bruger du
Hvor købes den
3 på en gang 😁🙂

Bente Rasmussen
1 år siden

Bemærk at spinat ikke må genopvarmes.

Melanie
8 måneder siden

Hvor meget mornaysauce skal man have, hvis msn køber det færdigt? 😁