Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Græsk salat med feta og oliven.

8 kommentarer
Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Nemlig opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Opskrift græsk salat i en skål på en blå og hvid dug

Græsk salat har været en af mine favoritsalater, siden jeg første gang fik den serveret på Kreta for efterhånden mange år siden. Lidt groft sagt, så består en græsk salat jo bare af alt, hvad der er godt, skåret ud i grove stykker og samlet i en skål eller på en tallerken. Solmodne tomater, rødløg, agurk og peberfrugt og øverst en håndfuld oliven og god feta. Eller salatost, som jo er den korrekte betegnelse, medmindre der er tale om original, græsk feta. 

Se også – Tomatsalat I Salade nicoise I Vandmelonsalat I Græsk kartoffelsalat

Nem græsk salat opskrift. 

I Grækenland sættes der typisk en dyb tallerken med græsk salat midt på bordet. Og så forsyner man sig med sin gaffel, når man får lyst. En ret hyggelig måde at dele et måltid på, synes jeg. Dog må jeg indrømme, at jeg plejer at servere salaten i en skål med tilhørende salatbestik. Men jeg er vild med “delemads-konceptet”, og kunne sagtens se det som en oplagt måde at servere salaten som en lille snack på. Evt. som sådan en slags pre-dinner ting.

En græsk salat er en fyldig sag, men den er virkelig nem at lave. Og jeg så er jeg vild med, at der ikke skal snittes i timevis, men at alle grøntsagerne bare skal skæres i grove stykker og kommes i skålen. Job done. 

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også mine bedste tips + dressing til græsk salat under opskriften. 

4,34 fra 24 stemmer

Græsk salat

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

 • 250 gr små tomater
 • 1 agurk
 • 1 peberfrugt (skåret i strimler)
 • 1 rødløg (skåret i både)

Olie-eddike dressing

 • 3 spsk olivenolie
 • 2 spsk hvidvinseddike (andre eddiker kan også bruges)
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk sennep (kan udelades)
 • 1 tsk tørret oregano
 • salt og peber

Desuden

 • 100 gr feta/salatost
 • 50 gr oliven (kan udelades)

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Fremgangsmåde

  • Halver tomaterne og kom dem i en stor skål.
  • Halver agurken på langs og skrab kernerne i midten ud. Det er nemmest, at bruge en teske.
  • Skær agurkestykkerne i skiver og kom dem i skålen sammen med peberfrugt i strimler og rødløg i tynde både.

  Dressing

  • Kom olie, eddike, honning, sennep og oregano i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber.
  • Hæld dressingen over salaten i skålen og vend forsigtigt rundt, så dressingen fordeles.
  • Pynt med feta/salatost og evt. oliven på toppen og lad salaten trække på køl indtil servering.
  • Salaten er bedst, samme dag som den er lavet, men evt rester kan gemmes 1-2 dage på køl. Salaten er ikke fryseegnet.
  græsk bondesalat (2)

  Tips til opskriften.

  • Salaten tager ikke skade af at trække på køl indtil servering, men den bør ikke stå mere end 1 times tid. Vil man gerne forberede salaten før, fx om morgenen eller eftermiddagen, så kan man i stedet udskære alle grøntsagerne og lave dressingen. Så er det bare at vende det hele sammen og pynte med feta og oliven umiddelbart inden servering. 
  • Det er ikke alle, der bryder sig om dressing. Hvis det er tilfældet, så kan man i stedet servere olie-eddike dressingen i en skål ved siden af salaten. Så kan hver enkelt selv dosere, hvor meget eller lidt dressing man ønsker. I stedet for dressing kan man også nøjes med at dryppe en god olivenolie over salaten og evt drysse med tørret oregano, salt og peber. 
  • En græsk salat kan helt fint gøre det ud for en selvstændig hovedret. Beregn lidt ekstra feta, og suppler evt. salaten med kogte kikærter, bønner eller lignende for ekstra protein (mæthed). Tilføj ½-1 avocado i tern pr person og server med et godt madbrød. Så har man en lækker og mættende måltidssalat. 

  Dressing til græsk salat.

  Den dressing, som jeg vender i den græske salat, er måske en smule mere avanceret end den traditionelle dresing, som ofte blot består af et skævt virkelig god olivenolie. Men jeg er altså ret vild med den sød-syrlige smag, som kombinationen af eddike, honning og sennep bidrager med. Derfor rører jeg for det meste en dressing, og hælder den over den græske salat.

  Eddiken i dressingen går desuden ind og neutraliserer lidt af den skarpe smag fra løgene. Præcis ligesom når man laver syltede rødløg. Dermed bliver løgene ikke alt for dominerende, og det kan jeg rigtig godt lide. Rødløg kan godt komme til at “fylde” lidt for meget i en salat, hvis ikke de lige kommer under kærlig behandling.

  Subscribe
  Notify of
  8 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  Se alle kommentarer
  Peter Nielsen
  6 år siden

  virker super godt med blancherede rødløg også, du har efter min mening helt ret, rå rødløg fylder for meget i salater.

  Anne-mette Vilhelmsen
  6 år siden

  Dobbelt bagte kartofler??? Hvad mener du?

  Freja
  2 år siden

  Hvor mange kcal er der i salaten (hele retten)

  Brian
  1 år siden

  Så enkel måte du beskriver på
  Tusind takk
  Græsk salat ble veldig godt modtaget