Vandmelonsalat med feta er en rigtig sommersalat. Perfekt tilbehør til grillmad. Og så må vandmelonsalat uden sammenligning høre til blandt verdens nemmeste salater. Faktisk behøver man ikke andet end en blanding af netop vandmelon i tern og god feta for at lave salaten. Men jeg kan nu godt lide at tilsætte lidt ekstra. Nemlig en bund af sprøde baby spinatblade og en håndfuld blåbær på toppen.
Se også – Salat med abrikoser og mozzarella I Club sandwich salat I Græsk salat
Vandmelonsalat opskrift.
Vi har næsten altid vandmelon i køleskabet i løbet af sommermånederne. Og så er det jo nemt lige at trylle en nem salat frem til frokost, eller som tilbehør til aftensmaden.
En dressing bruger jeg sjældent. Fetaen bidrager jo med en lækker og cremet konsistens. Men hvis man synes, så smager det godt at dryppe lidt balsamicoeddike over salaten. Man kan også lave en olie-eddike dressing til salaten. Tilsæt evt. en smule sennep for skarphed og honning for sødme. Endelig kan en helt almindelig creme fraiche dressing også sagtens bruges. Men som sagt så spiser jeg gerne salaten, som den er. Nemt, friskt og lækkert.
Tip! Se også mine bedste tips under opskriften.
Vandmelonsalat
Ingredienser
- 100 gr baby spinatblade (eller baby salatblade)
- 600 gr vandmelon (ca ½ vandmelon)
- 100 gr blåbær
- 100 gr feta/salatost
Fremgangsmåde
- Anret spinaten på et fad.
- Skær vandmelonen i mundrette tern og anret vandmelon og blåbær ovenpå spinaten.
- Smuldr fetaosten øverst på salaten lige inden servering.
- Vandmelonsalaten er bedst, når den er frisklavet, men evt. rester kan gemmes på køl til dagen efter. Salaten er ikke fryseegnet.
Tips til opskriften.
- Vandmelon kan erstattes af andre former for melon. Fx cantaloupe, honningmelon eller galiamelon. Jeg er vild med en god, cremet fetaost (eller salatost som den også kaldes). Men man kan også bruge frisk mozzarella ost plukket i mindre stykker eller en kugle burrata, hvis man har mere lyst til det.
- Lidt saltede nødder, mandler, græskarkerner eller lignende er superlækkert ovenpå salaten. Og så bidrager de desuden med lidt ekstra knas. Herhjemme er vi i det hele taget vilde med kombinationen af salt og sødt. Og mine salater – især mine måltidssalater – er gerne en skønsom blanding af frugt og grønt, ost og saltede nødder eller kerner.