Salat med grillede abrikoser, lufttørret skinke og frisk mozzarella i mundrette bidder. En rigtig sommersalat som både er fin at se på, og som giver en dejlig mæthed, fordi den både indeholder kød, ost og avocado. Helt oplagt til såvel frokost og aftensmad med et godt stykke brød til. Og selvfølgelig også som tilbehør til en skøn sommermiddag eller på en buffet.
Se også – Hjemmebagt tyrkisk brød I Grønkålssalat med bær I Grillede grøntsager med feta
Nem salat med grillede abrikoser.
Som med så mange andre salater, så er denne her salat med grillede abrikoser rimelig simpel og nem at lave. Den indeholder ikke ret mange ingredienser og bortset fra, at abrikoserne skal grilles og avocadoerne skrælles og skæres i både, så skal det meste egentlig blot plukkes i mindre stykker og anrettes.
Tip! Se mine bedste tips til variationer af salaten under opskriften.
Salat med grillede abrikoser
Ingredienser
- 8 stk friske abrikoser (halverede og uden sten)
- 100 gr feldsalat (eller en anden slags salat)
- 2 stk avocado
- 2 kugle frisk mozzarella
- 8 skv lufttørret skinke (fx serrano eller parma)
- 50 gr valnødder (grofthakkede)
Fremgangsmåde
- Grill abrikoserne med snitfladen nedad på en grill eller grillpande i 3-4 minutter, indtil de får fine grillstriber.
- Stil abrikoserne til side og lad dem afkøle lidt.
- Anret feldsalaten på et fad.
- Halver avocadoerne og fjern sten og skræl. Skær avocadoerne i tynde både eller tern og kom dem ovenpå salaten sammen med de grillede abrikoser.
- Knug vandet af mozzarellaen og pluk den i mindre stykker.
- Anret mozzarella og skinke øverst på salaten, pynt med hakkede valnødder på toppen og server.
- Salaten kan forberedes og opbevares på køl indtil servering. Den må dog ikke stå for længe, da salaten bliver slatten og avocadoerne brune. Den er ikke fryseegnet.
Lækre variationer af salaten.
Jeg bruger en god lufttørret skinke til salaten, men vil man hellere have en vegetarisk udgave, så udelader man selvfølgelig bare kød. Et alternativ til skinken kunne også være sprødstegt bacon eller grillet kylling i skiver.
Kombinationen af skinke, søde abrikoser og cremet mozzarella er et hit, men smuldret blåskimmel ost er også virkelig lækkert. Det tilfører desuden en smule skarphed til salaten. Herhjemme er det kun mig, der spiser blåskimmelost, så jeg laver som regel salaten med frisk mozzarella. Prøv også gerne med en kugle burrata ost. Det er virkelig lækkert og giver et ekstra cremet resultat.
>> Se også vandmelonsalat med feta og blåbær.
Abrikoserne kan erstattes af ferskner eller nektariner, der grilles på nøjagtig samme måde som abrikoserne. Sørg for at få fat i nogle frugter, som er godt modne – så bliver det meget nemmere at fjerne stenen. Vil stenen alligevel ikke give slip på frugten, så kan man i stedet skære frugtkødet af stenen med en kniv.
Endelig kan valnødderne erstattes af mandler, fx saltmandler eller chilimandler, eller andre former for nødder. Det kunne evt. være pistacienødder, pecannødder eller pinjekerner, der er blevet ristet let på en pande.