Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tomatsalat med pesto og burrata – nem opskrift.

0 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Grill, Lette retter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Søde tomater, hjemmelavet basilikumpesto og cremet burrata. Denne her tomatsalat med pesto og burrata er vildt lækker. Og så er den samtidig så nem at lave, at den kan være klar på bare 10 minutter. Brug den som en skøn hverdagssalat, tilsat et strejf af luksus fra den lækre og cremede burrata ost, eller som lidt ekstra forkælelse i weekenden.

Se også – Kartoffelsalat med mozzarella I Caprese pastasalat I Asparges med tomater og feta

Nem opskrift på tomatsalat med pesto.

Der indgår faktisk kun 3 ingredienser (udover salt og peber) i denne her tomatsalat med pesto og burrata. Så har man endnu ikke smagt burrata ost, så er her en oplagt lejlighed. Burrata er en mild, italiensk friskost, der er i familie med mozzarellaosten, og jeg har skrevet meget mere om burrata, og hvor den kan købes, under opskriften.

Udover burrata indgår der, i sagens natur, tomater i tomatsalaten. Jeg anbefaler selvfølgelig, at man bruger små, aromatiske tomater. Allerhelst solmodne, danske tomater, når de er i sæson. Derudover bruger jeg en god basilikumpesto til at dryppe ovenpå tomater og burrata. Og det er faktisk det hele. Supersimpel og meget lækker tomatsalat, som er færdig på ingen tid. Og bryder man sig ikke om basilikumpesto, så bruger man selvfølgelig bare en anden slags pesto. Eller drypper tomater og burrata med en god olivenolie.

5 fra 1 stemme

Tomatsalat med pesto

Samlet tid10 minutter
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

  • 500 gr små tomater (gerne forskellige sorter)
  • 1 kugle burrata ost
  • 1 dl basilikumpesto (gerne hjemmelavet pesto)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Halver tomaterne og læg dem i en skål.
  • Hæld vandet fra burrrataen og dup den forsigtigt tør med køkkenrulle.
  • Dryp tomater og burrata med pesto og krydr salaten med salt og peber.
  • Ved servering trækkes burrataen forsigtigt fra hinanden med 2 gafler, så den cremede ost fordeles i salaten.

Hvad er burrata ost?

En burrata ost minder til en vis grad om frisk mozzarellaost. Begge er friskoste med en mild smag, som er formet som en rund kugle og opbevares i en saltlage. Faktisk indeholder burrata også mozzarellaost. Burrata er dog blødere end mozzarellaost, og det skyldes, at osten består af to dele. Yderst et lag mozzarellaost, der holder sammen på det hele og inderst en kerne af cremet stracciatella.

Faktisk indeholder stracciatella også mozzarella, da det laves af frisk mozzarella, der trækkes i tynde tråde og vendes i fløde. Og det er den cremede stracciatella, der kommer frem, når man forsigtigt trækker burrataen fra hinanden med 2 gafler.

Hvor køber man burrata ost?

Burrata ost er blevet superpopulær i løbet af de sidste par år. Ikke mindst på de sociale medier, hvor der findes masser af mundvandsfremkaldende film af den cremede burrata, der langsomt trækkes fra hinanden. Det betyder også, at osten er blevet meget nemmere at finde, og nu kan den købes i de fleste større supermarkeder med en velassorteret osteafdeling. Burraten ligger ofte ved siden af de friske mozzarellakugler. Men modsat mozzarellaen, der opbevares i poser, så ligger burrata som regel i små bøtter med låg.

Kan man ikke skaffe burrata, så kan man selvfølgelig sagtens bruge en kugle god mozzarella i stedet for. Køb gerne en rigtig lækker bøffemozzarella, der ofte har en lidt blødere konsistens end mozzarella lavet på komælk. Dog skal man ikke forvente, at man kan trække mozzarellaosten fra hinanden med to gafler som en burrata. Men den kan plukkes eller skæres ud i mundrette bidder og anrettes sammen med de små, aromatiske tomater og en god pesto.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer