Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Caprese pastasalat – nem opskrift på lækker salat.

0 kommentarer
Madpakkehits, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Sund mad, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Som så mange andre har vi for alvor fået gang i grillen ovenpå påsken og det dejlige solskinsvejr. Vi er jo kun os to herhjemme, så vi har både en almindelig kuglegrill og en gasgrill. Så kan vi nemt og hurtigt grille et par bøffer, kyllingebryster, koteletter og lign, uden at vi først skal tænde op og vente på at kullene. Og tilbehøret bliver også indimellem af den hurtige og spontane slags. I hvert fald var denne her caprese pastasalat bestemt ikke noget, jeg havde tænkt nærmere over, da jeg gik i køkkenet.

>> Se også alle mine bedste opskrifter på tilbehør til grillmad lige her. 

Nem opskrift på caprese pastasalat.

Insalata caprese er jo den klassiske, italienske salat bestående af solmodne tomater, mozzarella, og frisk basilikum. Gerne lagt i et smukt mønster på et fad eller en stor tallerken, og overhældt med en god olivenolie eller olie-eddikedressing. Indimellem peppet op med et par oliven på toppen. En superlækker og enkel salat, som vi ofte spiser i løbet af sommeren.

Men udover ingredienserne til en lækker caprese salat havde jeg også en smule kogt pasta stående i køleskabet, som var blevet til overs fra aftensmaden. Og kombinationen af ovenstående blev altså til denne her caprese pastasalat. En helt simpel pastasalat med tomater, mozzarella, frisk basilikum og oliven, som jeg vendte sammen med en skøn olie-eddikedressing.

Tip! Se mine bedste tips til en nem og lækker olie-eddike dressing under opskriften.

4,50 fra 6 stemmer

Pastasalat a la caprese

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr pastaskruer eller penne
 • 300 gr små tomater
 • 2 kugler frisk mozzarella (der kan også bruges mini mozzarellakugler)
 • sorte oliven (kan udelades)
 • frisk basilikum

Dressing

 • 2 spsk balsamico eller hvidvinseddike
 • 5-6 spsk olivenolie
 • 1 spsk sød sennep (kan udelades eller erstattes af alm. sennep)
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen i rigeligt, saltet vand efter anvisning på pakken. Overhæld med koldt vand og lad herefter pastaen afdryppe.
 • Skær tomaterne i halve eller kvarte og kom med i en skål sammen med pastaen.
 • Hæld vandet fra mozzarellaen. Knug evt. evt. osten i hænderne, så der presses så meget væde fra som muligt. Pluk eller skær osten i mundrette bidder.
 • Tilsæt mozzarellaost, evt. oliven og masser af friske basilikumblade til pasta og tomater.
 • Kom eddike, olie og sennep i en skål og rør det sammen til en dressing. Smag til med sukker, salt og peber - dressingen skal være både sød, salt og syrlig.
 • Vend dressingen sammen med pastasalaten og lad den trække på køl indtil servering. Salaten bliver kun bedre, hvis den får tid til at trække lidt smag.

Simpel olie-eddike dressing.

Jeg laver som regel olie-eddikedressing af en god olivenolie og hvidvins- eller balsamicoeddike og så tilsætter jeg sennep. Jeg er vild med sennep og bruger det som smagsgiver i en hel del forskellige dressinger og saucer. Bryder man sig derimod ikke så meget om den let skarpe smag af sennep, så kan man i stedet bruge en mild sennep. Det kunne fx være en sød fransk sennep, som jeg stort set altid har stående i køleskabet.

Alternativt kan man helt udelade sennep og nøjes med at lave en dressing på olie, eddike, sukker, salt og peber. Man kan desuden vende pastasalaten sammen med en god, færdigkøbt honey-mustard dressing, hvis ikke man vil lave den selv, eller det bare skal være ekstra nemt.

Lækkert tilbehør.

Vi spiste caprese pastasalaten som tilbehør til et par grillede, marinerede kyllingebryster, men selvfølgelig kan man bruge salaten som tilbehør til alle mulige former for kød og fisk. Fx kunne jeg forestille mig, at den vil være skøn til et stykke grillet laksefilet.

Man kan også tilsætte stegt eller grillet kylling til pastasalaten, hvis den skal mætte lidt mere og evt. gøre det ud for et helt måltid, fx i picnickurven eller på madpakken. Og skal det nu ikke være kød, så vil en moden avocado i skiver også være superlækkert i salaten.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer