Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med masser af grønt – min bedste opskrift.

4 kommentarer
Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Ideer til studentermad, Lette retter, Nemlig opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar

Vi spiser en del pastasalat hjemme hos os. Ikke mindst om sommeren, hvor pastasalat med grønt er helt genialt tilbehør til grillmaden eller som let og lækker hovedret. Sådan en skålfuld fyldt med sprøde sommergrøntsager er da bare noget af det lækreste. Også i madpakken eller i picnickurven, hvor pastasalat er dejligt nemt at tage med, fordi den bare skal hældes i en stor bøtte med låg. Vi har i hvert fald ofte pastasalat med på tur om sommeren, fx når vi tager på stranden.

Se også alle mine bedste opskrifter på pastasalat lige her.

Nem opskrift på pastasalat med grønt.

Denne her pastasalat, som er lavet med masser af sprøde grøntsager og en lækker olie-eddikedressing, er oprindeligt min mors. Det er i hvert fald den pastasalat, som jeg er vokset op med. Og selvom jeg sidenhen har lavet pastasalat i alverdens udgaver, og også er ret glad for de cremede af slagsen, så vender jeg altid tilbage til denne her pastasalat.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også tips til lækre variationer af pastasalaten under opskriften.

4,50 fra 42 stemmer

Pastasalat med grønt

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gr pasta
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 rødløg (hakket)
  • 200 gr bælgede edamamebønner (sojabønner)
  • 200 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 bdt persille (kan udelades)

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk sød sennep (kan erstattes af lidt ekstra sukker/honning)
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i rigeligt, saltet vand efter anvisning på pakken. Hæld herefter pastaen i en sigte, overhæld med koldt vand og lad den afdryppe.
  • Knæk den nederste, træede del af de grønne asparges og skær dem herefter i mundrette stykker.
  • Kom asparges, peberfrugt, rødløg, edamamebønner, ærter, majs og pasta i en stor skål og vend det sammen med friskhakket persille.
  • Rør olivenolie, eddike og sennep sammen i en skål og smag til med sukker, salt og peber. Dressingen skal være sød-syrlig.
  • Vend dressingen i salaten og rør godt rundt så den fordeles.
  • Lad gerne salaten trække inden servering, så dressingen når at give smag til pasta og grønsager.
Pastasalat med grønt

Skønne variationer. 

Pastasalaten er uden kød. Den er oprindeligt tænkt som tilbehør og fungerer også glimrende som kødfri hovedret. Men man kan sagtens tilsætte kød, fx stegt bacon i tern og stegt kyllingebryst til sin pastasalat, hvis man synes. Og når det kommer til grøntsagerne, er der selvfølgelig helt frit valg. Opskriften skal kun ses som en vejledning og man bruger bare de grøntsager, som man bedst kan lide, eller alligevel har liggende i køleskabet.

Jeg er ret glad for ærter og majs. Desuden hører der altså, efter min mening, ærter og majs til en rigtig pastasalat. Derudover bruger jeg edamamebønner, som har en skøn smag og som vi er ret glade for. Bønnerne findes på frost i stort set alle supermarkeder og skal blot optøs. Husk at købe de bælgede! Endelig har jeg tilsat peberfrugt og rødløg og så havde vi et bundt grønne asparges liggende i køleskabet, som også røg med i puljen.

Den bedste olie-eddike dressing.

Dressingen laves lidt på gefühl for smag og behag er jo forskellig. Jeg er vild med sennep og Morten bryder sig ikke så meget om sennep, så herhjemme bruger vi en del sød sennep. Den søde sennep smager ikke nær så kraftigt som almindelig sennep. Faktisk er Morten også begyndt at spise den i hotdogs og som dyppelse til pølser mm. Derfor – bryder man sig ikke som sennep, så prøv lige at give sød sennep en chance.

I den her opskrift skal sennep nu primært ses som en smagsgiver til dressing og pastasalat. Og kan man slet ikke forlige sig med tanken om sennep, så kan den sagtens udelades. Erstat evt med lidt honning for at give en smule sødme til dressingen eller brug lidt ekstra sukker og smag så til. Dressingen skal være både sød og syrlig og gerne med et lille bitte strejf af sennep. Medmindre man har udeladt sennep, selvfølgelig.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
5 år siden

Hej
300 g pasta, går udfra det er rå mængde du angiver, eller ?
Hilsen Mette

boy
1 år siden

Tusind tak for en fremragende, pasta salat med grønt og vinaigrette ,
hilsen bo.