Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med kylling, bacon og grønt.

44 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Svinekød

Som nogle måske kan huske, så bloggede jeg for en god måneds tid siden om en cremet pastasalat med bacon, som Morten og jeg havde fået serveret hos et vennepar. Det var altså en virkelig god pastasalat, så forleden dag lavede jeg den endnu engang, om end jeg endte med at få lavet en del om på opskriften, inden salaten var færdig. Det blev således til en cremet pastasalat med kylling, bacon og grønt.

Først om fremmest bruger som regel fuldkornspasta til pastasalater. Det indeholder mange flere kostfibre, hvilket betyder at det mætter i meget længere tid, men derudover synes jeg altså også, at det smager rigtig godt. Der er ligesom lidt mere at tygge på sammenlignet med almindelig, hvid pasta. Omvendt er der så også tidspunkter, hvor jeg aldrig kunne drømme om at bruge fuldkornspasta, fx skal en spaghetti carbonara bare være med almindelig hvid pasta, i hvert fald efter min mening. Men både lasagne og spaghetti bolognaise kan jeg rigtig godt lide med fuldkornspasta. Denne her pastasalat blev derfor også lavet med fuldkornspasta og jeg synes selv, det fungerer rigtig godt og giver en god fylde til salaten.

Udover fuldkornspasta tilføjede jeg også lidt flere grønsager til salaten i stedet for blot at nøjes med de foreskrevne majs, ærter og løg. Der kom således både broccoli i små buketter og peberfrugt i skålen og da jeg nu var i gang, syntes jeg lige så godt, jeg kunne tilsætte lidt stegt kylling i små tern. Som sagt så gjort og det endte med at blive en meget lækker og mættende pastasalat med smæk på smagen og lidt ekstra fokus på sundheden, på trods af baconstykkerne.

Vi spiste stort set det hele til aftensmad. Resten gemte vi til frokost dagen efter, hvor salaten var lige så god, så det kan den altså også bruges til, hvis man er træt af 4 halve med leverpostej i madkassen. Og pastasalaten er selvfølgelig også oplagt at tage med på stranden eller skovturen på en varm sommerdag.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

4,41 fra 37 stemmer

Pastasalat med kylling og bacon

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gr kyllingebryst
 • 100 gr bacon i tern
 • 300 gr pasta (fx skruer eller penne)
 • 1 stk broccoli (delt i små buketter)
 • 1 stk peberfrugt (skåret i små tern)
 • 250 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 stk rødløg (finthakket)

Dressing

 • 5 dl creme fraiche
 • 3 spsk citronsaft
 • 1 spsk sennep (gerne sød sennep)
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 bdt dild (hakket)
 • 2 tsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg bacontern brune og sprøde på en pande. Lad dem herefter trække på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
 • Krydr kyllingen med salt og peber. Steg den herefter i baconfedtet i 3-5 minutter på hver side, til den er gennemstegt. Skær kyllingen i mundrette stykker.
 • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld herefter pastaen i en sigte, overhæld med vand og lad den afdryppe.
 • Kom pasta, broccoli, peberfrugt, ærter, majs, løg, kylling og bacon i en skål. 
 • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Vend pastasalat og dressing sammen og lad pastasalaten trække på køl, gerne et par timer.
 • Rør salaten igennem inden servering og server evt. med brød.

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Subscribe
  Notify of
  44 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  Se alle kommentarer
  Sarah
  10 år siden

  Åhhh den ser godt nok lækker ud. Spiser ellers aldrig pasta, men efter jeg igen er blevet gravid, så har jeg den vildeste pasta craving, og der bliver kørt pasta ind i gode mængder :). Så skal helt bestemt lave denne her en af dagene…..

  Hilsen Sarah

  Sarah
  10 år siden

  Skal handle ind til den i dag, og glæder mig vildt til at sætte tænderne i den :). Og tak, det er nr. 4 vi venter og selvom alle omkring tænker nåååå ja 4, og er lidt ligeglade, hvis man kan kalde det det, så er det altså lige stort hver gang 🙂

  Kh Sarah

  Sysleren
  10 år siden

  Dine betragtninger om, hvornår der skal bruges almindelig pasta og hvornår fuldkornsudgaven er bedre passer ret godt til mine. Jeg ved ikke helt, hvad der er afgørende, men måske er det rettens farve og smagens dybde? I hvert fald er jeg helt enig i, at bolognaise er rigtig godt med fuldkornspasta. Jeg kunne til gengæld ikke finde på at bruge fuldkorn til fiskeretter.

  Anne
  2 år siden

  5 stars
  Uh ha, den er god. Jeg lavede den med ærter, majs og rød peberfrugt . Den smager himmelsk. Jeg havde ikke nok groft pasta, så jeg tog halvt af hvert(hvid og grov. Det fungerer udmærket. Det er en stor portion, så jeg havde nok til 2 dage til 2 Pers. + frokost til en.
  Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver den.

  Lea
  9 år siden

  Jeg lavede den her idag med soyabønne pasta da jeg ikke kan tåle pasta og så brugte jeg skyr i stedet for creme fraice da det er noget jeg altid har neutral skyr (: og det var enormt lækkert!! Altså virkelig meget er glad for jeg fandt opskriften nu har jeg frokost til de næste par dage hehe 😀

  Annette
  8 år siden

  Hej, er netop i gang med at lave pastasalat, som skal bruges imorgen og googlede lige efter inspiration – jeg troede, det lyse var feta og nu har jeg fået den “fixe” idé, at det vil jeg prøve til min – kan serveres ved siden af sammen med de peanuts, jeg også plejer at ha’ ved siden af.

  Hans Chr. Dyhr
  8 år siden

  Inden jeg gaar I gang med at lave denne ret har jeg et par spoergsmaal. Skal de frosne aerter Ikke foerst koges et minut / blancheres. Og skal broccolierne Ikke ogsaa koges et minut eller to? Med venlig hilsen. Hans

  Line
  8 år siden

  – og hvad med ærterne, ? Har frosne. Men hvordan tøer jeg dem op bedst ?
  – og hvor mange personer /pastasalat er der til? Mht. dressingen. Skal bruge en portion til 15-20 personer. Men der er også en anden slags pasta og kartoffel salat.
  Undskyld de mange spørgsmål, men du lyder til at hsve styr på din pasta og jeg GLÆDER mig til at prøve den

  Lene
  18 dage siden
  Svar  Line

  Det nemmeste mht de frosne ærter er at putte dem fra frost direkte ned i den nykogte pasta. Ærterne tør og pastaen køles ned – voila 🙂

  Jonas Tang
  8 år siden

  Hej Anne,
  Skal efter jeg har fået fri fra skole handle ind. Kan man godt bruge hvid pasta i stedet?
  Jonas ?

  Karin
  7 år siden

  I dag har jeg lavet din gode og nemme pastasalad, den kan virkelig anbefales.

  Tina
  7 år siden

  Hvor mange personer er din opskrift til? Jeg er blevet sat til at lave pastasalat til en familiekomsammen hvor aller har noget med:-)

  Tiana
  7 år siden

  Skal kyllingen steges på pande eller ovn?

  Louise
  7 år siden

  Hejsa!
  Har fået anbefalet denne lækre pastasalat af nogle venner, og er helt klar på at prøve den af. Ville dog bare lige høre, hvor mange personer den ca er til? ☺️

  Pernille
  6 år siden

  Kan den mon fryses til madpakker? 😀

  Birgir Fonsdal Kass
  6 år siden

  best er at lave dressingen aftenen før eller tidligt om morgenen/dagen! Sådan at den kan rigtig trække smakken ud af de forskellige krydderier etc!
  ellers et super salat!

  Mia
  5 år siden

  Kan man bruge andet end dild 🤔?

  Steffen
  5 år siden

  Hejsa

  Jeg fandt den her på din fb side og gil igang. Da jeg handlede hoppede der dog en hel kylling i kurven og ikke bare tern. Håber det også bliver rigtig godt, og så dampede jeg lige broccolien kort.
  Nå ja, og smed sorte oliven uden sten i, for ja, elsker oliven 😀
  Håber familien kan lide det!

  maja
  4 år siden

  Hej.

  Kan man bruge andet end sennep i dressingen?
  Jeg kan nemlig ikke kan tåle sennep.

  Mvh. Maja

  maja
  4 år siden

  Så blev denne lækre opskrift afprøvet. Den skal helt sikkert laves igen.
  Jeg byttede sennep ud med en pasteuriseret æggeblomme og smagte lækkert.

  Benjamin Andersen
  4 år siden

  Jeg laver selv en pastasalat meget lig den her – men med masser af moden avocado i dressingen – den smørbløde konsistent og smag passer SÅ godt til resten af retten.

  Marianne
  3 år siden

  Mmm lyder bare så lækkert! Den vil jeg lave i aften fordi jeg har kylling-rester fra en hel kylling i går aftes. Kan man bruge frisk dild i stedet for tørret?
  Mange hilsner
  Marianne

  Bettina Kristensen
  1 år siden

  Hej jeg kiggede efter opskriften på den amerikanske pastasalat med vindruer, men når jeg trykker på linket kommer der en forkert opskrift frem. Jeg prøvede opskriften for mange år siden og det var en stor succes. Vil du sende den rigtige opskrift?
  Mvh Bettina