Som nogle måske kan huske, så bloggede jeg for en god måneds tid siden om en cremet pastasalat med bacon, som Morten og jeg havde fået serveret hos et vennepar. Det var altså en virkelig god pastasalat, så forleden dag lavede jeg den endnu engang, om end jeg endte med at få lavet en del om på opskriften, inden salaten var færdig. Det blev således til en cremet pastasalat med kylling, bacon og grønt.
Først om fremmest bruger som regel fuldkornspasta til pastasalater. Det indeholder mange flere kostfibre, hvilket betyder at det mætter i meget længere tid, men derudover synes jeg altså også, at det smager rigtig godt. Der er ligesom lidt mere at tygge på sammenlignet med almindelig, hvid pasta. Omvendt er der så også tidspunkter, hvor jeg aldrig kunne drømme om at bruge fuldkornspasta, fx skal en spaghetti carbonara bare være med almindelig hvid pasta, i hvert fald efter min mening. Men både lasagne og spaghetti bolognaise kan jeg rigtig godt lide med fuldkornspasta. Denne her pastasalat blev derfor også lavet med fuldkornspasta og jeg synes selv, det fungerer rigtig godt og giver en god fylde til salaten.
Udover fuldkornspasta tilføjede jeg også lidt flere grønsager til salaten i stedet for blot at nøjes med de foreskrevne majs, ærter og løg. Der kom således både broccoli i små buketter og peberfrugt i skålen og da jeg nu var i gang, syntes jeg lige så godt, jeg kunne tilsætte lidt stegt kylling i små tern. Som sagt så gjort og det endte med at blive en meget lækker og mættende pastasalat med smæk på smagen og lidt ekstra fokus på sundheden, på trods af baconstykkerne.
Vi spiste stort set det hele til aftensmad. Resten gemte vi til frokost dagen efter, hvor salaten var lige så god, så det kan den altså også bruges til, hvis man er træt af 4 halve med leverpostej i madkassen. Og pastasalaten er selvfølgelig også oplagt at tage med på stranden eller skovturen på en varm sommerdag.
Pastasalat med kylling og bacon
Ingredienser
- 400 gr kyllingebryst
- 100 gr bacon i tern
- 300 gr pasta (fx skruer eller penne)
- 1 stk broccoli (delt i små buketter)
- 1 stk peberfrugt (skåret i små tern)
- 250 gr ærter
- 1 ds majs
- 1 stk rødløg (finthakket)
Dressing
- 5 dl creme fraiche
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk sennep (gerne sød sennep)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 bdt dild (hakket)
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern brune og sprøde på en pande. Lad dem herefter trække på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
- Krydr kyllingen med salt og peber. Steg den herefter i baconfedtet i 3-5 minutter på hver side, til den er gennemstegt. Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld herefter pastaen i en sigte, overhæld med vand og lad den afdryppe.
- Kom pasta, broccoli, peberfrugt, ærter, majs, løg, kylling og bacon i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Vend pastasalat og dressing sammen og lad pastasalaten trække på køl, gerne et par timer.
- Rør salaten igennem inden servering og server evt. med brød.
Åhhh den ser godt nok lækker ud. Spiser ellers aldrig pasta, men efter jeg igen er blevet gravid, så har jeg den vildeste pasta craving, og der bliver kørt pasta ind i gode mængder :). Så skal helt bestemt lave denne her en af dagene…..
Hilsen Sarah
Sarah – Den smager rigtig rigtig godt og knaset fra alle grønsagerne er såååå lækkert. Jeg er næsten sikker på, du også vil bryde dig om det. Og tillykke med maven 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Skal handle ind til den i dag, og glæder mig vildt til at sætte tænderne i den :). Og tak, det er nr. 4 vi venter og selvom alle omkring tænker nåååå ja 4, og er lidt ligeglade, hvis man kan kalde det det, så er det altså lige stort hver gang 🙂
Kh Sarah
Sarah – Jeg er sikker på, at det er en lige stor oplevelse hver gang. Det bliver vist aldrig hverdag at få sådan en lille ny en i familien 🙂
Håber pastasalaten indfrier dine forventninger 😉
Dine betragtninger om, hvornår der skal bruges almindelig pasta og hvornår fuldkornsudgaven er bedre passer ret godt til mine. Jeg ved ikke helt, hvad der er afgørende, men måske er det rettens farve og smagens dybde? I hvert fald er jeg helt enig i, at bolognaise er rigtig godt med fuldkornspasta. Jeg kunne til gengæld ikke finde på at bruge fuldkorn til fiskeretter.
Sysleren – Det nemlig helt rigtigt, pastaens farve spiller også ind. Men jeg tror nogle gange også, det har lidt at gøre med konsistensen. Selvom jeg egentlig bedre kan lide det “bid”, der er i en fuldkornspasta, så passer den hvide pastas konsistens bare bedre ind i en fløde-æggesauce med parmesan og bacon 🙂
Uh ha, den er god. Jeg lavede den med ærter, majs og rød peberfrugt . Den smager himmelsk. Jeg havde ikke nok groft pasta, så jeg tog halvt af hvert(hvid og grov. Det fungerer udmærket. Det er en stor portion, så jeg havde nok til 2 dage til 2 Pers. + frokost til en.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver den.
Anne – Ja, det er en god stor portion, men heldigvis så er den jo også lækker dagen derpå, så jeg laver altid hele portionen. Også selvom vi kun er 2 personer herhjemme 😀
Jeg lavede den her idag med soyabønne pasta da jeg ikke kan tåle pasta og så brugte jeg skyr i stedet for creme fraice da det er noget jeg altid har neutral skyr (: og det var enormt lækkert!! Altså virkelig meget er glad for jeg fandt opskriften nu har jeg frokost til de næste par dage hehe 😀
Lea – Velbekomme. Herhjemme er vi også rigtig glade for den pastasalat og den bliver jævnligt lavet til både aftensmad og madpakker 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Hej, er netop i gang med at lave pastasalat, som skal bruges imorgen og googlede lige efter inspiration – jeg troede, det lyse var feta og nu har jeg fået den “fixe” idé, at det vil jeg prøve til min – kan serveres ved siden af sammen med de peanuts, jeg også plejer at ha’ ved siden af.
Anette – Uhhh, det lyder da slet ikke dårligt. Feta kan man aldrig få for meget af, efter min mening 😉
Rigtig god weekend til dig.
Inden jeg gaar I gang med at lave denne ret har jeg et par spoergsmaal. Skal de frosne aerter Ikke foerst koges et minut / blancheres. Og skal broccolierne Ikke ogsaa koges et minut eller to? Med venlig hilsen. Hans
Hans – Jeg må indrømme, at jeg meget sjældent blancherer eller koger frosne ærter til salater og lignende – jeg tør dem bare op og bruger dem. Det samme med broccoli, men det kan bestemt ikke skade enten at blanchere broccolihovederne i kogende vand et minuts tid eller komme dem i en sigte og overhælde dem med kogende vand. Det veksler lidt, hvad jeg gør 😀
Mange hilsner fra
Anne.
– og hvad med ærterne, ? Har frosne. Men hvordan tøer jeg dem op bedst ?
– og hvor mange personer /pastasalat er der til? Mht. dressingen. Skal bruge en portion til 15-20 personer. Men der er også en anden slags pasta og kartoffel salat.
Undskyld de mange spørgsmål, men du lyder til at hsve styr på din pasta og jeg GLÆDER mig til at prøve den
Line – Altså frosne ærter hælder jeg bare i en skål og optør på køkkenbordet – har jeg travlt, hælder jeg lidt kogende vand fra elkedlen over dem og hælder dem så igennem en sigte, så vandet kan løbe fra igen. Denne her portion rækker til 4 voksne, men så er det også tænkt som aftensmad/hovedret uden andet tilbehør end lidt brød. Jeg vil derfor mene, at en dobbelt portion vil være nok til 15-20 personer, når du siger, at der også er andre slags pasta og kartoffelsalat 🙂
Håber det var svar på dine spørgsmål 🙂
Det nemmeste mht de frosne ærter er at putte dem fra frost direkte ned i den nykogte pasta. Ærterne tør og pastaen køles ned – voila 🙂
Hej Anne,
Skal efter jeg har fået fri fra skole handle ind. Kan man godt bruge hvid pasta i stedet?
Jonas ?
Jonas – Det kan man sagtens – man bruger bare den slags pasta, som man bedst kan lide 😀
I dag har jeg lavet din gode og nemme pastasalad, den kan virkelig anbefales.
Karin – Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften 😀
Hvor mange personer er din opskrift til? Jeg er blevet sat til at lave pastasalat til en familiekomsammen hvor aller har noget med:-)
Tina – Som hovedret vil jeg mene, at der er til 2-3 voksne personer, men når det kun skal være tilbehør, spiser folk jo lidt mindre. Afhængig af hvor meget andet tilbehør der er og hvor meget folk spiser, vil jeg dog mene, at der er til 5-6 personer i denne her opskrift 🙂
Håber I får en rigtig dejlig familiekomsammen 😀
Skal kyllingen steges på pande eller ovn?
Tiana – Det må man selv om. Nogle gange steger jeg den på panden og andre gange i ovnen. Hvis vi har fået en hel stegt kylling, kan jeg også finde på at plukke resten af kødet af kyllingen og bruge det i pastasalaten 😀
Hejsa!
Har fået anbefalet denne lækre pastasalat af nogle venner, og er helt klar på at prøve den af. Ville dog bare lige høre, hvor mange personer den ca er til? ☺️
Louise – Der er hovedret til ca. 4 personer – i hvert fald hvis du serverer lidt brød til. Og lidt flere, hvis det bruges til frokost eller tilbehør 🙂
Kan den mon fryses til madpakker? 😀
Pernille – Jeg ved ikke lige, hvordan pasta reagerer på at blive frosset. Jeg er ikke sikker på, at det er en super god ide. Desuden kunne jeg godt forestille mig, at creme fraiche dressingen kunne gå hen og blive grynet og grønsagerne kunne også godt få en sjov, blød konsistens. Alt i alt må det vist desværre bare blive et “Nej, det ville jeg ikke gøre” herfra 🙂
best er at lave dressingen aftenen før eller tidligt om morgenen/dagen! Sådan at den kan rigtig trække smakken ud af de forskellige krydderier etc!
ellers et super salat!
Kan man bruge andet end dild 🤔?
Mia – Det kan man i hvert fald – du bruger bare det du kan lide, fx purløg. Og du kan selvfølgelig også bruge tørrede krydderurter til dressingen 😀
Hejsa
Jeg fandt den her på din fb side og gil igang. Da jeg handlede hoppede der dog en hel kylling i kurven og ikke bare tern. Håber det også bliver rigtig godt, og så dampede jeg lige broccolien kort.
Nå ja, og smed sorte oliven uden sten i, for ja, elsker oliven 😀
Håber familien kan lide det!
Steffen – Det lyder supergodt det hele. Herhjemme er det kun mig, som ELSKER oliven, så jeg serverer dem altid ved siden af maden – så slipper min kæreste for at sidde og pille dem fra 😀
Hej.
Kan man bruge andet end sennep i dressingen?
Jeg kan nemlig ikke kan tåle sennep.
Mvh. Maja
Maja – Du kan sagtens udelade sennep i dressingen – jeg bruger det bare ofte, da jeg er vild med smagen 🙂
Så blev denne lækre opskrift afprøvet. Den skal helt sikkert laves igen.
Jeg byttede sennep ud med en pasteuriseret æggeblomme og smagte lækkert.
Maja – Tusind tak for tippet 🙂
Jeg laver selv en pastasalat meget lig den her – men med masser af moden avocado i dressingen – den smørbløde konsistent og smag passer SÅ godt til resten af retten.
Benjamin – Uhh, det lyder også lækkert. Jeg laver selv en pastasalat med en cremet avodacodressing og den er såååå lækker 😀 😀
Mmm lyder bare så lækkert! Den vil jeg lave i aften fordi jeg har kylling-rester fra en hel kylling i går aftes. Kan man bruge frisk dild i stedet for tørret?
Mange hilsner
Marianne
Marianne – Ja, du kan sagtens bruge frisk dild 😀
Hej jeg kiggede efter opskriften på den amerikanske pastasalat med vindruer, men når jeg trykker på linket kommer der en forkert opskrift frem. Jeg prøvede opskriften for mange år siden og det var en stor succes. Vil du sende den rigtige opskrift?
Mvh Bettina
Bettina – Jeg har lige svaret dig på den mail, som du også har sendt mig, vedr det samme spørgsmål 😀