Indimellem er det tid til, at en madblogger forlader sine egne gryder og de hjemlige kogeplader, for at søge nye græsgange og fremmede køkkener. Og således drog vi fredag aften over til et vennepar for at spise pastasalat med bacon, spille Matador og drikke rødvin og sangria…….nogenlunde i nævnte rækkefølge. Vi har lavet et lille spise-sammen arrangement/en madklub, med et vennepar, der bor på lige den anden side af gaden, hvor vi spiser hverdagsmad sammen. Ikke noget fancy med 3 retter og tilhørende vine, men bare god, gedigen hverdagsmad og ofte på hverdagsaftener. På den måde kan man både blive inspireret til nye retter og slippe for selv at stå med aftensmaden – og så får man jo nogle hyggelige timers samvær og gode grin i tilgift.
I dette her indlæg vil jeg dog primært koncentrere mig om pastasalaten, for den var faktisk så lækker, at jeg ikke vil snyde bloggen for at få del i opskriften. Man kan bruge Knorrs dressing mix til at krydre dressingen med. Knorrs dressing fås i forskellige varianter i små firkantede pakker og så er det jo bare med at vælge den, der matcher ens smagsløg bedst. Man kan også bruge 2 breve dip-mix og hvis man hellere vil bruge almindelige krydderier, kan man jo bare mikse sine egne yndlingsvarianter.
Pastasalaten er med majs, ærter og løg, men hvis man gerne vil have ekstra grønsager, kan man jo bare tilsætte det man godt kan lide, fx småbitte blancherede broccolibuketter, peberfrugt i tern eller forårsløg i ringe.
Cremet pastasalat med bacon
Ingredienser
Pastasalat
- 200 gr bacon i tern
- 500 gr pasta (fx penne eller skruer)
- 250 gr ærter
- 2 ds majs.
- 2 rødløg (finthakkede)
Dressing
- 1/2 liter creme fraiche
- ½ citron (saften)
- 2 tsk sennep
- 2 breve dip eller dressing mix med valgfri smag (se evt. note i teksten herover)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern sprøde på en pande og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe.
- Kom bacon, pasta og grøntsager i en stor skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Vend dressingen i pastasalaten og lad den trække 1-2 timer på køl.
- Server evt. pastasalaten med brød til.
Det ser godt ud – men da jeg haxer pastasalat, kom jeg til at tænke på, om mon ikke den dressing kunne bruges til en kold kartoffelsalat i stedet. Jeg sværger ganske vist til gammeldags varm kartoffelsalat, men da jeg har købt nogle fine lange røde franske kartofler, kunne de bruges med skindet på.
Sært nok, Anne, men jeg kunne straks se, at de artiskokker var lige noget for dig – og elegante (og ikke helt almindelige) som tilbehør er de jo også.
God weekend – godt du ikke blæste væk i går; her var det lige før …
Elsebeth – Jooo, jeg tror faktisk sagtens du kan bruge samme slags dressing til kold kartoffelsalat. Selv har jeg aldrig rigtig lært at spise varm kartoffelsalat – jeg ved egentligt ikke hvorfor, for jeg synes ikke jeg er specielt kræsen og jeg kan både lide kartofler og syltede ting, men lige den kombination er jeg ikke så glad for 🙂
Her i huset har varm kartoffelsalat altid været et stort nummer, ligesom det var i mit barndomshjem. Skulle jeg glæde mine børn, behøvede jeg bare at lave det med hamborgkoteletter og en god blandet salat til – og det gælder stadigvæk. Desværre kan Anne-Mettes mand og tre børn ikke lide det 🙁 Som de fleste amerikanere æælsker de kartoffelmos, hvilket her i huset kun har begrænset sig til nogle få retter.
Elsebeth – Nej det sker jo nogle gange, at smagsløg kan variere rigtig meget, i forhold til hvor man vokser op. Fx syntes jeg i starten, at det var meget mærkeligt, at spise bacon og pandekager SAMMEN til morgenmad, men nu har jeg vænnet mig til det og er faktisk ret vild med det 🙂 Kartoffelmos vil jeg dog give dig helt ret i, skal kun serveres til enkelte retter og slet ikke til store oksebøffer og lign 🙂
Hej Elsebeth!
Vil du ikke sende opskriften på varm kartoffelsalat, den vil jeg vildt gerne prøve.
Bedste hilsner Maiken
PS! Pastasalaten bliver prøvet af i morgen 🙂
Maiken – Jeg lover dig, at den er god. Det er i hvert fald en af favoritterne her i huset. Jeg har også lavet en variant af den, hvor der er lidt flere grønsager i – den kan også anbefales 🙂 Mener den dukker op, hvis du søger på “cremet pastasalat med masser af grønt” i søgefeltet – hvis det kunne have interesse, selvfølgelig 😉
Mange hilsner fra
Anne.
Hej Anne, tak – den prøver jeg også! Den første var i hvert fald helt fantastisk. Godt med lidt ny inspiration! Maiken 🙂
Maiken – Vi er i hvert fald vilde med begge varianter herhjemme – både den sunde og den knapt så sunde 😉
Mange hilsner fra
Anne.
Må jeg være så nysgerrig og spørge til, hvad “hamborgkoteletter” er? 🙂
Christina – Jeg ved det faktisk ikke, men kunne måske forestille mig, at det kan være skiver af hamburgerryg, som bliver skåret i skiver og stegt a la koteletter? 😀
Hej
Du skriver du bruger Knorrs krydderurte dressing mix jeg kan ikke finde nogle der hedder dette kan du evt uspecificeret det lidt mere? Jeg kan kun finde nogle der hedder sommer eller græsk..
Hilsen Tanja
Tanja – Jo selvfølgelig, jeg har lige givet indlægget et par ekstra ord med på vejen 😉 Men faktisk er der ikke noget, der er forkert. Jeg har brugt både “fransk”, “italiensk” og “sommer” fra Knorr med fint resultat 🙂
Angående knorrs dressing mix. Laver du den til en dressing først eller bruger du bare posens indhold?
Nanna – Ja, jeg laver dressingen først. Som jeg har skrevet i opskriften – “rør ingredienserne til dressingen sammen”…. “hæld dressingen over salaten”. Håber det giver mening? 🙂
Lyder lækkert!
Men kan man fryse den ned i små portioner og så have madpakke til flere dage?
Katrine – Jeg tror ikke, at pastasalaten har godt af at blive frosset. Det kan godt blive en lidt “underlig” omgang, med creme fraiche der skiller, ligesom grønsagerne heller ikke holder sig sprøde og lækre efter en omgang i fryseren. Desværre, for ideen er jo god. Til gengæld kan pastasalaten sagtens holde sig på køl i 3-4 dage, så der er jo stadigvæk til en del madpakker 🙂
Hvor lang er holdbarheden på salaten vil du mene. Jeg vil sælge den i små bøtter på køl.
Mvh karin
Karin – Jeg har haft salaten stående i køleskabet i 3 dage uden problemer, men hvis du påtænker at sælge salaten, så kan der sagtens være andre regler, der spiller ind. Jeg tænker, at du skal spørge en medarbejder fra fødevarestyrelsen, evt. sende en mail, og så skal du selvfølgelig også være OBS på reglerne for varedeklaration mm, som skal være påtrykt emballagen 🙂