De fleste af os kan nok blive enige om, at det er hyggeligt at grille på varme sommerdage. Men efterhånden som vi kommer et stykke hen på sommeren, så kan man godt begynde at blive en smule træt at det sædvanlige, grønne tilbehør, og så gælder det om at finde på noget nyt. Sådan har vi det i hvert fald herhjemme. Igennem hele grillsæsonen forsøger jeg derfor at finde på nye opskrifter på salater og grøntsagstilbehør og forleden fik vi de her lækre, grønne asparges med tomater og fetaost (salatost) med en lækker sennepsvinaigrette til.
>> Se også min opskrift på lækre, grønne asparges med sprød bacon lige her. Perfekt tilbehør!
Selve salaten, eller hvad man nu skal kalde retten, er supersimpel og både hurtig og nem at lave. Der skal blot blancheres 1-2 bdt grønne asparges og halveres nogle cherrytomater og så er man næsten klar til servering. Faktisk er jeg også helt sikker på, at man kan vælge at grille sine asparges i stedet for at koge dem – måske bare lige sprayet eller penslet med lidt god olie og salt og peber. Og så bestemmer man jo selv, om man vil servere salaten varm, lun eller kold.
Vinaigretten er også ret simpel at lave, for alle ingredienserne skal blot hældes i en skål og røres sammen til en lækker, cremet dressing. Brug gerne en fuldkornssennep, hvis man alligevel har den slags stående i køleskabet. Det smager ikke bare skønt med de små, poppende sennepskorn, men det ser også noget så fint ud.
Bryder man sig nu ikke om sennep, så kan man i stedet lave en klassisk olie-eddike dressing af olie, eddike, sukker/honning, salt og peber og ellers så bruger man selvfølgelig bare den slags dressing, som man nu engang kan lide. Hvorvidt dressingen skal vendes over salaten inden servering, eller man hellere vil servere dressingen i en skål for sig, så hver enkelt selv kan dosere, bestemmer man jo selv.
Asparges med tomater og feta
Ingredienser
- 2 bdt grønne asparges
- 250 gr små tomater (gerne forskellige farver/sorter)
- 100 gr feta/salatost
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk sennep (evt. sød sennep)
- 1 tsk sukker (eller honning)
- salt og peber
Desuden
- 50 gr oliven (kan udelades)
- 1 bdt frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Bræk den nederste del af aspargesene, der hvor de giver et naturligt knæk.
- Kog aspargesene i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter afhængig af størrelsen. Lad herefter aspargesene afdryppe og afkøle let i en sigte.
- Anret aspargesene på et fad. Halver tomaterne og fordel dem ovenpå aspargesene. Smuldr fetaosten på toppen.
- Rør olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber sammen i en skål og smag til.
- Hæld vinaigretten over asparges, tomater og feta. Pynt med oliven og frisk basilikum på toppen. Vinaigretten kan også serveres i en skål ved siden af.
- Server aspargesene til kødretter og fisk.
Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.