Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lasagne – nem opskrift på klassisk lasagne.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Lasagne er en favorit her i huset. Ikke mindst fordi der er mad til 2 dage til Morten og mig, hvilket er smart på travle dage. Men så smager det jo også bare helt eminent godt og er vaskeægte comfort food. Der er da ikke noget bedre, end at tage sådan et fad boblende varm lasagne ud af ovnen. 

Se også – Hjemmelavet lasagnette I Lasagne med kylling I Spinatlasagne

Lasagne – nem og lækker opskrift.

Da jeg i sin tid flyttede hjemmefra, købte jeg engang imellem et lasagne kit. Og så supplerede jeg selv med de ting, som jeg syntes, der manglede i æsken. Det vil sige ekstra lasagneplader, bechamelsauce, ekstra krydderier til kødsaucen, revet ost til toppen samt selvfølgelig det hakkede oksekød, som (ifølge pakken)  var det eneste, som jeg selv skulle tilsætte. 

På et tidspunkt gik det op for mig, at det jeg havde gang i, var lidt til grin. For når jeg alligevel tilsatte alle de ekstra ting, var jeg jo kun en brøkdel fra at lave min egen lasagne. Derfor holdt jeg op med at købe pakkerne. Og siden har jeg altid lavet lasagne fra bunden efter nedenstående opskrift, som er både nem og lækker. 

Se også tips til ekstra grøntsager i lasagnen i indlægget under opskriften. 

4 fra 21 stemmer

Lasagne med oksekød

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tørret basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sukker (eller 2 spsk ketchup/sød chili sauce)
  • salt og peber

Bechamelsauce

  • 25 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 0,5 tsk muskatnød (revet)
  • salt og peber

Desuden

  • 16 lasagneplader
  • 75 gr revet ost

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt oksekødet og brun det godt af.
  • Tilsæt hakkede tomater og krydderier til gryden. Skyl tomatdåserne af med ca ½ dl vand og kom også tomatvandet i gryden.
  • Læg låg på gryden og lad kødsaucen simre i 15-20 minutter. Smag herefter saucen med sukker, salt og peber.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri.
  • Tilsæt mælk og pisk godt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter, så saucen tykner og evt. melsmag forsvinder. Smag til med friskrevet muskat, salt og peber.
  • Fordel et tyndt lag bechamel i bunden af et ildfast lasagnefad. Det er nemmest at bruge et firkantet fad.
  • Fordel derpå lasagneplader, kødsaucen, bechamel, indtil det hele er brugt. Slut med et lag bechamel og drys med ost på toppen.
  • Bag lasagnen ved 200 °C (varmluft) i 30-35 minutter, indtil er lasagnen er gyldenbrun og gennembagt.
  • Lad gerne lasagne hvile utildækket i 5-10 minutter, inden den skæres ud. Det giver lasagnen tid til at sætte sig, så man kan skære pænere stykker.

Med eller uden grøntsager?

Min opskrift på lasagne er ret simpel, men jeg tilsætter som regel lidt forskellige grøntsager til kødsaucen.  Udvalget afhænger af, hvad jeg kan finde i grønsagsskuffen. Fx forårsløg i ringe, peberfrugt i tern, majs, champignons, bladselleri, revet squash eller revne gulerødder. Ovenstående skal således bare ses som en “grundopskrift” og så står det enhver frit for, at “freestyle” og tilsætte forskellige gode sager til lasagnen efter smag og behag.

Lasagne er i øvrigt en oplagt måde at få sneget lidt ekstra grønt ind i maden på. Når først den varme, duftende lasagne glider over på tallerkenen, er det ikke altid, at “børn og sarte sjæle” opdager, at den er fyldt med revne gulerødder og forårsløg.

Hvis man har med meget grøntsagsforskrækkede børn at gøre, kan man også tilsætte blendede eller mosede grøntsager til kødsaucen. Grøntsagerne forsvinder totalt i kødsaucen og så glider det hele ned uden problemer. Og så er en lasagne jo bare en klassisk familiefavorit, som de fleste – både store og små – er vilde med.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
christina larsen
8 år siden

Er det tøret eller friske plader du bruger i lasagnene

Martin Nørtoft
3 år siden

5 stars
Nemt og ganske lækkert.