Mangler du inspiration til nem aftensmad til hverdag? I samarbejde med Nemlig (REKLAME), har jeg lavet endnu en hverdagsmadplan med lækker aftensmad til hele familien. Du får desuden en komplet indkøbsliste, og med bare ét klik ryger alle ingredienserne fra madplanen i din indkøbskurv hos Nemlig. Du finder indkøbslisten under selve madplanen.
Tip! Se også Hverdagsmadplan part 1 og Hverdagsmadplan part 2.
Mandag.
Spansk tortilla med kartofler. En lækker ret, der mest af alt minder om en fyldig æggekage med løg og kartofler. Tortillaen kan både serveres varm og kold. Vi spiser den som regel lun med brød og salat.
Tirsdag.
Den her peberfrugtsuppe er både lækker og dejlig nem at lave. Smagsmæssigt minder den en smule om en mild tomatsuppe, og den kan da også serveres med pasta, hvis der skal lidt ekstra fylde til. Vi får den som regel med lunt flute.
Onsdag.
Millionboller i karry er den helt nemme måde at lave boller i karry på, fordi kødet tilberedes som en kødsauce, i stedet for som kødboller. Et superlækkert alternativ til den klassiske familielivret.
Torsdag.
Du kan snildt lave tarteletter med høns i asparges til hverdag, hvis du bruger kyllingebryst i stedet for en hel suppehøne. Kyllingebrysterne skal kun koge i 15-20 minutter (afhængig af størrelsen), og så er du klar til at lave aspargessaucen.
Fredag.
Pasta med rejer og hvidløg. En simpel pastaret med store, lækre rejer og masser af hvidløg og en skøn start på weekenden. Jeg anbefaler et stykke brød til pastaen, så hvidløgsolien kan suges op.
Bonus opskrift.
Det er superlækkert med hjemmebagt brød til maden. Og med den her opskrift på koldhævede flutes kan det næsten ikke blive nemmere at bage flutes selv. Dejen skal hverken æltes eller formes, bare røres sammen med en ske, hæves på køl og lægges på en bageplade med fugtige fingre.
Indkøbsliste til madplan
Ingredienser
Kød/fisk
- 450 gr hakket svinekød
- 450 gr kyllingebryst
- 400 gr store rejer
Kølevarer
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 25 gr smør
- 6 stk æg
- 1 pk gær
Frugt/grønt
- 800 gr kartofler
- 4 stk løg
- 7 fed hvidløg
- 3 stk peberfrugt
- 1 stk citron
- 1 bdt persille
Kolonial
- 1 ds hakkede tomater
- 2 ds aspargessnitter
- 600 gr pasta (skruer eller penne)
- 4 dl ris
- 10 stk tarteletskaller
Basisvarer
- 300 gr hvedemel
- 50 gr durummel
- 1 tsk sukker
- 0,5 dl olivenolie
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 tsk karry
- 2 tsk paprika
- 1 tsk tørrede chiliflager
- salt og peber