Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tarteletter med høns i asparges.

11 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Forretter, Frokostretter, Hovedretter, Ideer til studentermad, Julemad og juleopskrifter, Lette retter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Efterårstid rimer på suppetid og hjemmelavede tarteletter med høns i asparges. Der er nemlig ikke noget så lækkert som at koge en stor suppehøne eller kylling til en god og kraftig hønsekødssuppe og så lave høns i asparges af kødet. Et rigtigt weekendprojekt, som ikke kræver ret meget andet tid. Og har man ikke tid til at koge en hel høne, så kan man i stedet bruge kyllingebryst og lave tarteletter med kylling i asparges på ca 30 minutter.

Se også – Hønsekødssuppe I Hønsesalat I Kyllingepie med butterdej 

Opskrift på tarteletter med høns i asparges.

Forleden kogte jeg en stor portion hønsekødssuppe til vores aftensmad. Selve suppen spiste vi med suppeurter og hjemmelavede kødboller og melboller. Dagen efter plukkede jeg hønsekødet af skroget og så fik vi den lækre stuvning med asparges og høns i tarteletter til aftensmad.

En supergod måde at strække en lækker økohøne til 2-3 måltider, uden at man nødvendigvis skal spise det samme til aftensmad 3 dage i træk. Selvfølgelig kan man også spise hønsekødssuppen med grøntsager og hønse- eller kyllingekødet skåret i mindre tern i stedet for kød- og melboller. Men vi havde lyst til tarteletter, så jeg gemte kødet og lavede tarteletter med høns i asparges.

Tip! Se også tips til høns i asparges på den nemme måde (lavet med kyllingebryst) under opskriften. 

4,32 fra 19 stemmer

Tarteletter med høns i asparges

Samlet tid30 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 kogt suppehøne eller hel kylling (eller 2-3 stk kogt kyllingebryst)
 • 2 ds aspargessnitter
 • 25 gr smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 1½-2 dl suppe fra den kogte høne/kylling (kogevandet)
 • 1 dl fløde
 • 10 stk tarteletskaller
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pil hønse- eller kyllingekødet af skroget, pluk det i små stykker. Bruger man kogt kyllingebryst plukkes eller skæres kødet i mindre stykker.
 • Afdryp aspargessnitterne i en sigte. Husk at gemme vandet. 
 • Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt aspargesvand og suppe fra hønen/kyllingen og pisk kraftigt til en klumpfri masse.
 • Tilsæt fløde og bring saucen i kog. Lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder. 
 • Vend plukket hønsekød/kyllingekød og aspargessnitter i saucen og smag til med salt og peber. Varm stuvningen godt igennem.
 • Lun tarteletterne efter anvisning på pakken og fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne.
 • Pynt evt. med cherrytomater og persille eller karse og server straks dien tarteletter med høns i asparges

Skønne variationer.

Høns i asparges er bestemt ikke den eneste mulighed, når man har kogt suppe på en høne eller en kylling. Man kan i stedet vælge at plukke kyllingekødet af skroget, og servere det med aspargessauce og eller sur-sød sauce og kogte kartofler. Man kan også afkøle kyllingekødet, plukke det i mindre bidder og bruge det i en hjemmelavet hønsesalat med bacon og små ristede champignons. Superlækkert i en croissant eller sandwich eller som klassisk forret ovenpå en frisk skive ananas.

Brug kyllingebryst i stedet for hønsekød.

Nu er det jo ikke altid, at man har tid eller lyst til at koge en høne, bare fordi man har lyst til tarteletter. Men så kan man heldigvis i stedet lave høns i asparges på den nemme måde. Man skal blot koge et par kyllingebrystfileter i en gryde med letsaltet vand. Gerne tilsat lidt hele peberkorn, persillekviste, laurbærblade og lignende.

Kyllingestykkerne skal simre ved svag varme i ca 20 minutter, indtil de er møre. Og så er de lige til at fiske op og plukke eller skære i mindre stykker. Husk også at gemme lidt af kogevandet. Det skal bruges til saucen i stedet for suppe.

Brug friske asparges i sæsonen.

Om sommeren er det superlækkert at bruge friske grønne eller hvide asparges til høns i asparges. De grønne asparges skal blot skæres i mindre stykker, hvorimod de hvide asparges skal skrælles først. Men høns i asparges er altså primært noget, som vi spiser om vinteren herhjemme, Så det er ikke så tit, at vi får tarteletter med høns i asparges med friske asparges.

Subscribe
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malene
7 år siden

Hvor længe skal hønen koges? ?

Malene
7 år siden

Hvor længe skal kyllingen koges? ?

Lykke
6 år siden

Hvor mange kyllingebryster bruger du til sådan en portion?

Morten
3 år siden

5 stars
Super nem og lækker opskrift.

Christina
3 år siden

Hejsa, hvor meget vand fra aspargesene skal der bruges?

Maja
2 måneder siden

Hvis man bruger kyllingebryst skak den vel koges først og skæres i små tern derefter, også følge resten af processen