Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavet hønsekødssuppe.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er ret glad for supper og sørger gerne for, at der jævnligt er forskellige lækre supper på ugens madplan henover efteråret og vinteren. Oftest spiser vi de relativt nemme og hurtige, blendede supper men engang imellem er der nu også noget hyggeligt ved at lave en god gammeldags hønse- eller oksekødssuppe, som skal koge i flere timer og som fylder hele huset med aromatiske dufte og skaber glæde og forventning.

Forleden dag kogte jeg en ordentlig portion hønsekødssuppe – ikke fordi temperaturerne har været så lave, at vi ligefrem har trængt til skoldhed suppe at varme os på, men en god efterårsstorm kan nu også gøre sit til at bringe den rigtige stemning frem og nu hvor der ligefrem varsles sne i weekenden, er det da oplagt at finde den store suppegryde frem.

Suppen kan evt. koges dagen inden den skal serveres og efterfølgende stilles på køl natten over. Derefter er det nemt at fjerne det stivnede, overflødige fedt fra suppens overflade, inden den varmes op og grønsagerne tilsættes. Dog skal man huske ikke at fjerne al fedtet – en kylling eller høne er jo i sig selv en mager fugl og hvis man fjerner alt fedtet, risikerer man også at fjerne smagen fra suppen, så en lille smule må der godt sidde tilbage på overfladen.

Jeg vil mene, at det er ligegyldigt, om der bruges en høne eller en god kylling til hønsekødssuppe – en høne er jo bare en ældre kylling og under alle omstændigheder så er det nogle gange nemmere at finde en kylling end en høne.En god kylling er måske ikke ligefrem billig, men til gengæld kan man sagtens få flere måltider ud af sådan en basse og dermed bliver den jo noget billigere at investere i. Suppen kan serveres med det kogte kyllinge- eller hønsekød skåret i mundrette bider, men jeg vil nu lige så gerne have suppen serveret med hjemmelavede kød- og melboller og på den måde kan man også gemme kødet til en portion hønsesalat eller endnu bedre, tarteletter med høns i asparges, som kan serveres efter suppen eller som aftensmad dagen efter. Opskriften på de hjemmelavede kød- og melboller ligger lige her, sammen med en skøn opskrift på oksekødssuppe og opskriften på tarteletter med høns i asparges er her.

Ingen bedømmelser

Hønsekødssuppe

Kogetid2 timer 30 minutter
Samlet tid3 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 suppehøne (eller 1 kylling)
  • 2 porrer
  • 1 gulerod
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn

Suppefyld

  • 4 gulerødder
  • 1 lille knoldselleri (eller 3 pastinakker/persillerødder)
  • evt. kød- og melboller
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skyl hønen eller kyllingen fri for urenheder og kom den i en stor gryde.
  • Skær de grønne toppe af porrerne og kom dem i gryden sammen med 1 gulerod skåret i grove stykker, laurbærblade og peberkorn.
  • Hæld vand på til det dækker og bring gryden i kog under svag varme.
  • Lad suppen simre i 1-1½ time, indtil hønen/kyllingen er helt mør. Skum suppen fri for urenheder undervejs.
  • Tag hønen op af gryden og lad suppen simre i yderligere 1-1½ time.
  • Si suppen og kasser de udkogte suppeurter.

Suppefyld

  • Skræl gulerødder og selleri og skær det i små tern. Skær porrerne i tynde ringe.
  • Bring suppen i kog i en gryde, tilsæt de snittede grøntsager og lad dem koge i ca 10 minutter til de er møre, men stadig har bid.
  • Smag suppen til med salt og server med det kogte hønsekød skåret i mundrette tern eller med kød- og melboller.
  • Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Dog bedst uden kød- og melboller. Den rene suppe kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
marianne
4 år siden

det var en rigtig god hønsekødssuppe den er et hit smager dejlig og kyllingen faldt fra hinanden det smeltede i munden uhm