Det her er, som overskriften siger, verdens nemmeste jordbærkage. Lavet med lidt snyd og genveje, men ikke desto mindre superlækker og et hit til uventede gæster, eller når man bare lige får lyst til lidt sødt i en fart.
Det er jordbærkagen, som hverken skal røres sammen eller bages, for den laves ganske enkelt på en bund af mazarinkage fra supermarkedet. Jeps, den der lidt kedelige, fabriksfremstillede fætter med chokoladeovertræk. Og for en god ordens skyld må jeg hellere lige skynde mig at tilføje, at sådan en færdiglavet mazarinkage kan peppes gevaldigt op, når den fyldes med vanilje-flødecreme og toppes med friske, danske jordbær.
Først og fremmest må jeg hellere lige starte med at slå fast, at jeg til enhver tid vil argumentere for, at verdens bedste jordbærkage er af den hjemmelavede slags med mørdej, mazarinbund, flødecreme og friske jordbær. Ingen tvivl om det. Denne her lynhurtige jordbærkage skal derfor på ingen måde ses som en konkurrent til den hjemmelavede. Det er blot et tip til et lynhurtigt og lækkert alternativ og den slags tips kan vi vel alle bruge engang imellem.
Jeg lavede jordbærkagen med vanilje cremepulver rørt op med mælk og vendt sammen med flødeskum til en vanilje flødecreme. Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor nemt man vil gøre det. En hjemmekogt vaniljecreme er eksempelvis altid lækker, men skal det være rigtig nemt, så går det selvfølgelig hurtigere med vanilje cremepulver.
Jordbærkagen blev pyntet med friske jordbær fra haven. Vi har ikke så forfærdeligt mange jordbærplanter, men de planter der er, har virkelig gjort deres for at holde os forsynede med friske jordbær. Uhhh hvor jeg elsker smagen af solmodne, nyplukkede jordbær.
Jeg vil skyde på, at det tog ca 10 minutter fra start til slut at lave jordbærkagen, som blev nydt til en kop aftenskaffe på terrassen. Vil man gerne have gelé på kagen, så kan man smelte en smule ribsgelé i mikrobølgeovnen og pensle kagen med den smeltede gelé. Herhjemme foretrækker vi dog kagen uden gelé – i hvert fald når den laves med søde, danske jordbær. Har man derimod fået fat i nogle syrlige bær, så kan det være en god idé med en smule sød-syrlig gelé på toppen. Det ser også vældig fint ud med kruseduller af smeltet, mørk chokolade som pynt på toppen, men her kommer altså i første omgang den helt simple “opskrift”.
Køb ingredienserne hos Nemlig.
Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.
Jordbærkage på mazarinbund
Ingredienser
- 1 mazarintærte
- 40 gr vanilje cremepulver (ca ½ pose)
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
- 1,5 dl piskefløde
- 250 gr jordbær
Fremgangsmåde
- Pak mazarinkagen ud og læg den på et fad.
- Kom cremepulver i en skål og pisk det sammen med mælk efter anvisning på pakken.
- Pisk fløden til skum og vend flødeskum, vaniljecreme og vaniljesukker sammen til en luftig vaniljeflødecreme. Fordel cremen på mazarinkagen.
- Nip jordbærrene, halvér dem og læg dem på kagen i et fint mønster.
- Opbevar jordbærkagen på køl til servering.
- Evt. rester kan holde sig på køl i 1-2 dage. Kagen er ikke fryseegnet.
Genialt det skal da prøves,så er spændt på hvad konen siger,hun eeeelsker jordbærkage 😊
Erik – Dejligt at høre – jeg håber at det bliver en kæmpe succes hos fruen 😀
Så blev den prøvet og familien var vilde med den. Din opskrift på fastelavnsboller med fløde er også en sikker vinder. Jeg er vild med mange af dine opskrifter og jeg elsker, at lave mad, men jeg er altså også vild med kager, hvor jeg ikke nødvendigvis laver det hele fra bunden. Mange tak for opskrifter af forskellig art 😊
Bente – Så dejligt at høre – jeg har bestemt heller ikke problemer med at springe over, hvor gærdet er lavest, engang imellem 😀
Har lige lavet den, men cremen blev helt flydende ca 30 min efter. Hvad har jeg gjort forkert.
Det var med ribsgele.
Skal lave 3 stk til min svigerfars venne frokost.
Ps. Den smagte rigtigt godt.
Joan – Det har jeg aldrig oplevet – altså at cremen blev flydende. Har du brugt rigtig piskefløde som jeg har skrevet i opskriften? Hvis du eksempelvis har brugt flødeskum fra dåse eller et af de fedtfattige alternativer, så kan de kun holde luften i kort tid, hvorefter de taber luften og bliver flydende.
Nej jeg brugte piskefløde.
Hej – det kan jeg godt give en god forklaring på, at cremen ikke stivner. For 2 dage siden blev kagecremen tilbagekaldt p.g.a. manglende ingrediens, der gør at cremen ikke tykner. Varen er IKKE farlig – hvor er det trist.
Kommentar Jeg glemte at fortælle at det er kagecremen med udløb den 26.06.22 den er gal med.
Charlotte – Hmmm, ja så giver det jo pludselig rigtig god mening, hvis det er den kagecreme, som er blevet brugt. Tusind tak for din besked 😀
Skal afprøves lige nu til Tour de France, enkeltstart og Jonas Vingegaard. Manden er kørt efter jordbær, mv.
Kirsten – Uhh hvor lækkert. Det er da også en rigtig vinderkage i rød-hvide farver 😀
Har lavet den i dag og hvor smagte den godt – alle gæster spiste med glæde. Lige så god som dem man køber hos bageren 😀
Rikke – Hvor er det altså bare dejligt at høre, at det blev sådan en stor succes 😀
Super god ide. Og meget billigere. Jeg købte et bæger vanillie protein budding som alternativ til creme. Glæder mig til at smage. Tror det er rigtig godt 😋
Hvor blev min kommentar af?