Jeg har altid været vild med både frugter og bær i mine salater – faktisk minder mine salater nogle gange mere om frugtsalater end deciderede måltidssalater og jeg har således ofte præsteret at få hældt både jordbær, blåbær, ananas, vandmelon, cantaloupe, pærestykker og vindruer i én og samme salat, hvis vi er stødt på en salatbar, hvor jeg har været så heldig, at der har været et bredt udvalg af frugt og grønt.
De sidste par dage, har jeg spist denne her fantastiske spinatsalat til frokost og med de sprøde og friske spinatblade, salt fra oliven og lækker fetaost og så endelig lidt sødme fra jordbær og vindruer er det simpelthen en rigtig vindersalat – i hvert fald efter min mening. Jeg dryssede den færdige salat med en spsk saltede mandler – lavet efter denne her opskrift, men der kunne også sagtens have været brugt valnødder, pecannødder eller måske saltede peanuts, jeg synes bare, at der skal en eller anden form for nødder på toppen, som giver lidt knas og struktur til salaten, men selvfølgelig kan man sagtens udelade dem.
Jeg spiste salaten med en skøn, færdigkøbt honning-dijon dressing, som vi havde stående i køleskabet. Den let søde og skarpe, cremede dressing passede perfekt til salaten, men en creme fraiche dressing eller måske en hjemmelavet olie-eddike dressing vil bestemt heller ikke være dårlig.
Nu har jeg været så heldig at være hjemme til frokosttid i de seneste par dage, men skal salaten bruges til en madpakke, så kan det være en god idé at pakke spinatblade, jordbær og vindruer ned i en stor boks og efterfølgende komme feta, oliven, mandler og dressing i små individuelle bokse. På den måde holder det hele sig lækkert og sprødt og man risikerer ikke, at spinaten er faldet sammen, at fetaen er farvet rød og blå af vindruer og jordbær og at hele bunden af boksen i øvrigt er fyldt med væde.
Jeg kan ikke rigtigt komme med eksakte mål på ingredienserne til salaten, for det er forskelligt, hvor sulten jeg er, eller hvor meget jeg lige får taget af de forskellige sager, men jeg kan i hvert fald komme med en liste over de skønne ting, som indgik i salaten og de følger herunder.
Spinatsalat med feta
Ingredienser
- 100 gr baby spinatblade
- 150 gr jordbær
- 150 gr vindruer
- 100 gr feta/salatost
- 50 gr saltmandler (evt hjemmelavede saltmandler)
Fremgangsmåde
- Anret spinatblade, jordbær og vindruer på et fad.
- Smuldr feta over salaten og drys med saltmandler på toppen.
- Server som tilbehør eller selvstændig ret, evt. med olie-eddike eller creme fraiche dressing til.
SAVLE…
Desværre er jeg elendig til at lave ting til mig selv som andre i omgangskreds og familie ikke kan lide… Selv når det er så let :$
Man skulle være i Florida lige nu (De har jordbærsæson, omend nok lidt sent på den efterhånden – fra Jan til April så vidt jeg husker.
Annika – Vi fik faktisk jordbær fra Florida, da vi var i New York og de smagte skønt. Herhjemme må vi jo nøjes med de økologiske importerede jordbær lidt endnu, men når sæsonen er over os, så spiser vi jordbær næsten hver dag. Det er jo med at nyde det, når sæsonen er så kort 😀
Kunne man ikke skifte jordbærene ud med vandmelon? Er mere melonpige end jordbærpige 😉
Rikke – Du kan sagtens udskifte jordbær med melon – det gælder jo bare om at bruge det man har og det man kan lide 😀