Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Saltmandler – nem opskrift på saltede mandler.

9 kommentarer
Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften
Opskrift saltmandler i et på et gråt bord

Jeg er vild med saltmandler og saltede nødder i det hele taget. De er perfekte som en lækker snack eller bare til at have med i tasken til den lille sult. Selvom jeg sagtens kan finde på at købe en pose, så foretrækker jeg de hjemmelavede salt mandler. Og det er virkelig nemt, at lave saltede mandler.

Se også – Soja mandler I Saltmandler med chili I Marinerede oliven

Opskrift på saltmandler.

Hjemmelavede saltmandler indeholder kun 2 ingredienser. Eller 3, hvis man medregner vand. Men derudover skal der kun bruges mandler og salt. Og for at det ikke skal være løgn, så skal mandlerne ikke engang smuttes.

Jeg laver gerne en ordentlig portion, når jeg alligevel er i gang. Mandlerne opbevarer jeg i en glaskrukke i køkkenet, og det ser altså noget så fint ud. Der er jo heller ikke mere arbejde i at lave en stor portion af 500 gr mandler i stedet for 100 gr mandler. Desuden smager de saltede mandler jo usædvanligt godt, så de forsvinder altså ret hurtigt herhjemme.

Tip! Se også ideer til andre anvendelsesmuligheder med saltmandler under opskriften. 

5 fra 1 stemme

Saltmandler

Hvile- og bagetid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 200 gr

Ingredienser

  • 200 gr mandler
  • 2 spsk groft salt
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  • Bring vandet i kog og kom det i en stor skål.
  • Kom salt og mandler i vandet og rør rundt så alle mandlerne er dækket af vand.
  • Lad mandlerne trække i vandet i 20-25 minutter.
  • Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal ikke tørres først.
  • Bag mandlerne ved 200 °C (varmluft) i 6-8 minutter, indtil de dufter og er let gyldne. Rod evt. lidt rundt i mandlerne undervejs, så de alle ristes jævnt.
  • Afkøl mandlerne og opbevar dem i et glas med låg.
  • Mandlerne kan holde sig i 2-3 uger. De er ikke fryseegnede.

 

Se også – 

 

Saltmandler med chili

 

Soja mandler

Skønne anvendelsesmuligheder.

Saltmandler er jo en skøn snack og de ryger gerne på bordet sammen med en velkomstdrink, når vi har gæster, ligesom jeg også ofte har saltmandler i tasken eller i madpakken. De er perfekte til den lille sult midt på dagen.

Derudover er saltmandler jo virkelig skønne som en del af en tapasmenu eller på et lækkert ostebord. De er også lækre som topping på salater hvor de kan bidrage med lidt ekstra knas og sprødhed. Enten hele eller grofthakkede.

Og så er de faktisk også eminent gode ovenpå supper. Gerne som erstatning for sprødstegt bacon, hvis det skal være en vegetarisk suppe, men også gerne sammen med sprøde croutoner og finthakkede, friske krydderurter.

Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
11 år siden

Hvor er det dejligt du er kommet med på vognen igen – med dine dejlige indlæg. Jeg skal i weekenden bage dine ingefærkager – elsker ingefær med bid.
mange hilsner Charlotte

Marianne
8 år siden

Hej.

Nej hvor er de god, det er meget vanedanne må lave en større portion næste gang og så får nogle til at købe mandler med hjem fra Tyskland ? Endnu engang tak for en god opskrifte.
Mange hilsner fra Marianne

Ole
7 år siden

Mandler vendt i Olie og Salt, er mere end bare Helsekost! Fedt har aldrig været et problem for helbreddet, så længe det er Naturligt Fedt! De forkerte Planet Olier er ikke gode at bruge, og Salt, tja vores krop har nu engang brug for det, selvom mange skriger om for højt blodtryk osv, det kommer jo selvfølgelig an på mængderne.

Peanuts er ikke en Nød, men derimod en Bælgfrugt, og er derfor IKKE sund for dig, da indeholdet dræner din krop for Vitaminer og Mineraler, og forhindrer ordentlig optagelse af nye.

Lækre Saltede Mandler 🙂

Jeg kan med stor fordel anbefale, at lave dem i Mikroovn (I en beholder som kan holde til det), med en Teske Salt opløst i 1 Spiseske Olie, afhængigt af hvor stærk din Mikroovn er, skal du nok starte med 1 Minut, tage dem ud og rør godt rundt, og tilbage i måske 1/2 – 1 Minut.

Ole
7 år siden

Det skal da også lige nævnes, at Mandler heller ikke er en Nød, men en Stenfrugt, ligesom Kokosnød 😉

Johanne
3 år siden

Hvor længe kan saltmandlerne holde sig? Vi vil gerne lave nogle allerede nu, til brug om 2 uger. Vh Johanne