Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Sojamandler – nem opskrift på lækker snack.

8 kommentarer
Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med mandler og nødder – både naturel og krydrede eller saltede. Sojamandler har jeg dog ikke stiftet bekendtskab med før nu og det er en alvorlig fejl. De smager jo fantastisk og er yderst vanedannende. De er samtidig er vanvittigt nemme at lave. Og hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, vil jeg lade være op til den enkelte selv at vurdere.

Andre skønne snackmandler – Lakridsmandler I Brændte mandler I Saltmandler i mikroovn

Sojamandler – nem og lækker opskrift.

Jeg har tidligere en hel del forskellige former for saltmandler. Blandt andet denne her udgave, som er helt enkel og lige til at gå til. Men det er faktisk endnu nemmere at lave sojamandler. Mandlerne skal bare lige en hurtig tur på panden og ristes til de dufter, bliver let brune og begynder at “snakke”. Ja, jeg ved ikke hvad det hedder, men mandlerne begynder at knitre let, når de rister, fordi skallen sprækker.

Panden skal rystes et par gange undervejs, så mandlerne bliver let ristet på alle sider. Derefter hældes der lidt soja over de varme mandler og panden rystes igen. Sojaen skal så vidt muligt fordeles på alle mandlerne.

Når sojaen er trængt ind i mandlerne – og det går hurtigt for de varme mandler absorberer lynhurtigt sojaenn – hældes mandlerne over i en skål og afkøles. Kan man lide chili, kan man drysse en smule chilipulver efter smag og behag over mandlerne, inden de kommes i skålen. Og så er mandler klar til servering. Lettere kan det da næsten ikke blive.

De lækre, saltede sojamandler er perfekte som en før middags snack. Gerne til et glas kold øl eller en drink. Men de kan bestemt også bruges som mellemmåltid eller bare til at gå og nippe af, når den lille (lækker)sult melder sig. Og så er de et hit i madpakken – de skal bare pakkes i en lille bøtte med låg eller en pose.

5 fra 1 stemme

Sojamandler

Samlet tid15 minutter
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 150 gr mandler
  • 4 spsk soja
  • evt chilipulver

Fremgangsmåde

  • Kom mandlerne på en tør, varm pande og rist dem indtil de begynder at knitre og bliver let lysebrune. Ryst panden et par gange undervejs, så alle mandlerne bliver ristet.
  • Hæld soja over mandlerne på den varme pande og ryst panden godt, så sojaen fordeles på alle mandlerne.
  • Når mandlerne har absorberet sojaen hældes de i en skål eller på en tallerken og afkøles let inden servering. 
  • Drys evt. lidt chilipulver efter smag på mandlerne, inden de tages af panden, hvis de skal have et lille chili-kick.

Andre gode opskrifter med mandler - 

 

Mandler med lakrids og havsalt

 

Saltmandler på 5 minutter i mikroovn

 
Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Eeyorenyk
10 år siden

Mmm, elsker også mandler. Har dog aldrig prøvet dem med soya, kun de mere alm. saltede/brændte etc. 🙂

Christina
10 år siden

Mandler er noget af det mest fantastiske. Det er utroligt, så meget det kan bruges til. Marcipan, mel til kager, lækkert at tygge i i cookies og den her slags ristede mandler med krydderi. Og har man problemer med mavesækken, kan de tygges rå med skal (længe), hvilket for nogle har en gavnlig effekt.
Det lyder nemt med soyaen. Så slipper man for at have mandlerne til at ligge i blød i saltvand 🙂

Zenia
9 år siden

jeg prøvede lige opskriften…. soyaen brændte fast på panden inden for 2 sekunder… mandlerne blev half-sorte, og køkkenet ble fyldt med røg… men efter at have hældt en halv flaske soya på panden, fik de en dejlig smag… Skulle måske ikke have haft komfuret så varmt…

Rikke
2 år siden

5 stars
Jeg har førhen lavet saltmandler ved først at koge dem i saltvand på panden og derefter tørre dem i ovnen, og det tager lang tid. Men det her er jo intet mindre end genialt. Jeg puttede lidt flydende røgsmag på sammen med sojaen, og dryssede med røget paprika bagefter. Ejmen, et helt utrolig lækkert resultat! Tak for en god opskrift 😊