Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Store chokoladecookies a la brownies…

49 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Disse her helt fantastiske cookies, har efterhånden fulgt mig i en del år og det er ubetinget den bedste opskrift på chokoladecookies, som jeg kender. Opskriften stammer vist oprindeligt fra Hummingbird Bakery, men i årenes løb har jeg modificeret den en smule og desuden halveret mængden, da den oprindelige opskrift simpelthen blev for stor. Denne her portion giver 8-10 kæmpestore cookies og det er altså nok til os, men selvfølgelig kan man fordoble nedenstående opskrift, hvis man har brug for en stor portion. Vær dog opmærksom på, at småkagerne vokser temmelig meget i ovnen, så selvom det ikke ser ud af særlig meget i starten, så bare vent. Af samme årsag skal man passe på med at sætte kagerne for tæt – jeg sætter sjældent mere end max 8 på en bageplade.

De færdige cookies bliver super lækre. Sprøde udenpå og sådan let seje, bløde og karamel-agtige i midten – præcis ligesom en rigtig god chokoladebrownie og opskriften minder da også en hel del om opskriften på brownies, nemlig masser af god, mørk chokolade og kun en smule hvedemel til at binde herlighederne sammen.

Spis de nybagte cookies lune eller kolde – her er det i øvrigt oplagt at servere med at glas iskold mælk ved siden af – eller server en lun cookie til dessert med en kugle god vanilleis og måske lidt jordbær eller andre bær ved siden af. En vaskeægte, amerikansk dessertklassiker!

Man kan i øvrigt være på forkant og lave en ordentlig portion dej, som formes til kugler og kommes i fryseren – læg dem på et skærebræt og lad dem blive stivfrosne – derefter kan de nemt kommes i en bøtte med mellemlægspapir og opbevares i fryseren, uden at klistre sammen. Når så det er tid til hjemmebagte cookies, tager man det ønskede antal op af fryseren og lægger dem til optøning på en bageplade og så skal de bare bages efter anvisningen i opskriften. Nemmere kan det vist ikke blive at trylle en pladefuld hjemmebagte cookies frem.

4,72 fra 7 stemmer

Chokoladecookies a la brownies

Samlet tid1 time
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 25 gr smør
 • 200 gr mørk chokolade, ca 50-55 % (ikke med alt for høj kakaoprocent)
 • 1 æg
 • 75 gr sukker
 • 45 gr hvedemel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1 nip salt

Fremgangsmåde

 • Hak chokoladen og kom smør og 150 gr chokolade i en skål. Smelt det i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Imens piskes æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps og den smeltede chokolade vendes i blandingen. 
  Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen af et par omgange – pisk godt imellem hver gang. Til sidst vendes de resterende 50 gr hakket chokolade i dejen og den stilles koldt i ca. 30 minutter – så bliver den lidt nemmere at arbejde med.
  Med en spiseske tages dejen op af skålen og rulles hurtigt til kugler som er lidt større end valnødder. Læg kuglerne med god afstand på en bageplade og pres dem let flade med fingerspidserne – de flyder ret meget ud under bagningen. Bag ved 175 grader i 15-20 minutter til småkagerne ligesom er hævet op og falder sammen igen. Lad kagerne afkøle på ovnristen og nyd dem lune eller kolde. De kan sagtens holde sig i flere dage.
Færdigbagte cookies er ikke fryseegnede, men dejen kan sagtens fryses. Form evt. dejen til kugler, som lægges på et skærebræt og fryses. Når kuglerne er stivfrosne, kan de nemt pakkes i en bøtte med låg og så er det bare at tage et passende antal op af fryseren, når lysten til nybagte cookies melder sig. 

 

Subscribe
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kathrine
7 år siden

Hej.
Nu står jeg midt i bagningen og synes ikke kagerne flyder særlig meget ud. Kan det hænge sammen med at jeg ikke lod chokoladen køle af inden jeg kom mel, bagepulver og salt i?

den bage glade
6 år siden
Svar  Kathrine

Hej.
hvis jeg må gætte på hvorfor det går galt… straks man tilføjer bagepulver til våde ingredienser begynder bagepulveret at virke, hvis man så opbevarer dejen 1/2 time på køl inden bagning ryger fidusen med bagepulveret.

Dorthe
4 år siden

Keg Vil bare lige sige, at jeg lige har bagt dem og de blev så lækre og lige som på dit billede. Super opskrift.
Jeg brugte den almindelig Carletti mørke chokolade

Pia Gravsen
5 måneder siden
Svar  Kathrine

Det var også galt med mine og de var på køl🥴

Helga Franker Christensen
7 år siden

Jeg skulle lige prøve disse lækre cookies, men mine flyder heller ikke ud og de krakelerer heller ikke, som de gør på billedet her.
Jeg har fulgt opskriften 100%
Smagen er der dog ikke noget i vejen med

Kristine
7 år siden

Det samme sker for mig. Kan det være fordi der skal være 125 g smør i stedet for 25 g?

Venlig hilsen

Kristine

Anne-Grethe Laursen
6 år siden

Hvis du bruger bagepapir kan det være løsningen, det skal man ikke hvis noget skal flyde ud. Smør en bageplade og læg kagerne derpå og bag, så tror jeg dit problem er løst

Lærke
6 år siden

Er det over/undervarme eller ved varmluft du bruger? Jeg tænker jeg vil prøve at bage dem, men læste lige de andres kommentarer og tænkte om det kunne have noget at sige måske.

Lærke
6 år siden

De blev super gode! Og jeg prøvede ved over/under varme. Super nemme – super gode ?

Lærke
6 år siden

Det har du tydeligvis ikke. De blev fantastiske!
Jeg tror vi er nødt til at lave en portion igen i dag ?
Jeg elsker at følge med i dine opskrifter

Pernille
3 år siden
Svar  Lærke

Er det nomal ovn eller varmluft

Anita
6 år siden

Jeg må desværre sige at mine slet heller ikke flød ud…

Tina
6 år siden

Desværre måtte jeg konstatere at mine heller ikke flød ud. Da jeg efterfølgende har læst, at det er sker for flere kom jeg til at tænke på om vi har brugt en for stærk chokolade. Mine var meget koncentrerede i smagen. Hvilken chokolade % bruger du normalt?

Tina
6 år siden

Hej igen…. har lige lavet dem med en chokolade tæt på de 50 %. De flyder stadig ikke så meget MEN begynder at ligne dine og smager MEGET bedre. Så det er nok svar på problemet – folk skal ned i kakao procenterne?. Tak for opskriften….

Pia
6 år siden

Mine flyder heller ikke ud. Har fulgt opskriften og brugt en chokolade med lavt kakao procent

Rikke Brødholt Kristensen
4 år siden
Svar  Pia

Så fik jeg prøvet at lave de her cookies og de blev ikke lige så tynde som det på billede men lige som dem man kan købe i butikkerne og det var lige det jeg var ude efter og de smager så skønt med dejlig krakeleret overflade. Lavede bare den ene fejl at min masse var for varm da jeg ville vende mine hvide chokolade stykker i så de smeltede 🤣🤣🤣 men det var. Mig egen fejl. Men tak for en super lækker opskrift

Tania
6 år siden

Kan det ske at dem der har haft problemer med de ikke flyder ud, at chokoladen har været for varm? Håber det ok jeg skriver 🙂

Tania
6 år siden

Jeg vil prøve at bage dem her en af dagene, så vil jeg også lige skrive hvordan mine bliver, jeg læste et sted, at ingredienserne skal være stuetemperatur, måske det kan være det der gør det? 🙂

Christina E H
6 år siden

Hvordan får du kagerne til at se så krakeleret ud som på billedet? Min hævede op og faldt ned som der stod i opskriften (brugte den mørke chokolade fra carletti), men de ligner slet ikke billedet..

Amanda
5 år siden

Har lige bagt mine cookies færdige, og de er bare perfekte! De flød ud og blev store, og de har sådan en fin krakeleret overflade.

Super opskrift! Jeg er fan!

Maybrith
5 år siden

Jeg har ikke selv prøvet opskriften ENDNU – men tænker det skal prøves i dag.. Jeg bliver lidt vemodig, når jeg læser du overvejer at fjerne opskriften fra bloggen pga. at der er flere der ikke får samme resultat af opskriften.. De skriver jo alle sammen, at kagerne smager godt.. 😉 Og man skal ikke forvente, at kagerne kommer til at ligne resultatet man ser på billeder altid.. Jeg glæder mig til at overraske min datter med at vi skal bage disse når hun får fri fra skole og glæder mig til at smage dem..

Realistisk set på det, kan det jo også bare være at der ikke er en forklaring at give på hvorfor kagerne ikke bliver som man forventer.. Ikke to ovne er ens og én ret skal måske have forskellige tider eller forskellige temperaturer alt efter ovnen.. man prøver sig frem og lærer til sidst sin ovn at kende. Jeg ved i hvert fald, at min ovn ikke altid hænger sammen med det som står i opskriften.. Men så justerer jeg bare ind i tid eller temperatur.. 😉

Som sagt har jeg ikke prøvet opskriften endnu.. men ville blot lige give et positivt indskud til dig og håber ikke du fjerner opskriften.. – når nu kagerne smager godt uanset udseende.. 😉

Håber du får en god dag og et lille smil på læben..

Varme efterårshilsner fra en glad læser..

Maja
4 år siden

Hej jeg er en pige på 13 år☺️Jeg har lige bagt dem og jeg synes de er super lækre, jeg kan se at de ikke flød ud hos nogen, det virkede fint hos mig.

Marlene Lundby
3 år siden

Hejsa ☺️

Jeg har lige bagt dem og de blev vild lækre. De flød fint ud og fik en super smuk krakeleret overflade. De smager himmelsk ❤️👍🏻

Lærke
3 år siden

5 stars
Hej
Mine cookies hævede ikke som fine men de smager mega mega godt

Annemette
1 år siden

hej – tænker at prøve din opskrift, men tænkte om man ikke kunne lave dem lidt mindre…?