Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Friterede mini mozzarella kugler…

17 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi endnu engang fredag, weekenden står for døren og jeg holder fast på min lille hyggelige tradition, med at skyde weekenden igang med en tallerkenfuld snacks. I aften blev det til abrikoser med parmaskinke og friterede mozzarellakugler. Abrikoserne er en genganger fra for et par uger siden, som jeg denne gang havde smurt med lidt sød chilisauce, inden de kom i ovnen, hvilket de bestemt ikke blev ringere af. Mozzarellakuglerne er det derimod første gang jeg eksperimenterer med og jeg kan lige så godt sige det som det er – jeg er solgt!

Jeg ELSKER mozzarella sticks med en god dip af sød chili sauce eller salsa til. Det er måske ikke det sundeste, man kan stoppe i munden, men det skal altså til en gang imellem. Desværre kan man jo ikke købe friske mozzarellastænger herhjemme, som man kan i udlandet, og jeg syntes ikke, det ville være så elegant at skære en maxi rulle eller en kugle mozzarella i skiver og fritere, men så fik jeg øje på mini mozzarella kuglerne. HAPS!

 

 

Succesen var enorm herhjemme. Fadet blev tømt for både mozzarellakugler og abrikoser, bagefter fik vi lasagne og til senere har jeg lavet en gammeldags æblekage. Så er weekenden da ligesom skudt i gang med maner.

Friterede mini mozzarella kugler.

1 pk mini mozzarella kuger (20 stk)
1 sammenpisket æg
ca 2 dl rasp
1 dl fintrevet parmesanost
olie til fritering

Hæld vandet fra mozzarellakuglerne og dup dem tørre. Kom ægget i en dyb tallerken. Bland rasp og parmesan i en anden tallerken. Dyp først kuglerne i æg, derefter i raspblandingen, så tilbage i ægget og afslut med rasp. Læg kuglerne på en tallerken. Man behøver ikke nødvendigvis dobbeltpanere kuglerne, men jeg gør det for en sikkerheds skyld, for at den smeltende ost ikke skal løbe ud, når kuglerne steges.
Varm olien op i en gryde, der skal være så meget olie, at kuglerne kan “svømme”. Olien skal gå ca. 3-4 cm op af grydens kant. Når olien er varm nok, steges kuglerne 2-3 stykker af gangen. Hold øje med dem så de ikke får for meget og osten ryger ud. Når de begynder at blive lysebrune og der kommer små dråber ost til syne på ydersiden af kuglerne, skal de op. Server rygende varme med en god dip, fx en mild tomatsalsa eller lign.

Subscribe
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Emma
12 år siden

Hejsa

Tak for svar. Ja jeg taenkte ogsaa at ovnen maaske kunne klare. Magter naesten ikke en olie os lige inden naar det skal vaere lidt hyggeligt med god vin og tapas. Naar man bliver 40 skal det vaere lidt godt. Skal have bagt rundstykker og thebirkes til morgenmad – foerste forsoeg, saa det skal lykkes :o)

Koebte ioevrigt et stykke roeget mozaarella forleden til en lasagane…noej det var godt.

/Emma

LaTascha
12 år siden

Emma – Jo, de skal steges i olien og serveres lige bagefter. Men jeg tror egentlig godt du kan holde dem varme i ovnen, hvis du skal stege en større portion – det burde holde både osten blød og paneringen sprød. Derimod er det forbudt at dække dem til med stanniol for at holde på varmen, for så bliver paneringen blød:-)

Lyder hyggeligt med sådan et tapasfad, det kunne jeg da godt lige spise:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Emma
12 år siden

Mmmm…det ser godt ud. De skal laves lige inden servering saa de holder varmen og "flydende" inden i, ikke? Taenker de vil vaere gode til det tapas fad manden skal trakteres med paa sin foedselsdag aften…og maaske sammen med hvidloegsneglene. Godt man kun vejer 5 kg for meget saa der er plads til flere ;o)

LaTascha
12 år siden

Jannie – Varm smeltet ost er vist godt overalt…:-)

jannie (a life in color)
12 år siden

MMMM, varm smeltet ost, findes der noget bedre :O)

LaTascha
12 år siden

Birthe – Jeg stod også og ærgrede mig over, at jeg ikke havde fået hentet det panko rasp endnu, da jeg panerede dem, for jeg tror du har ret i, at det bliver fantastisk.

Og hav nu er en rigtig dejlig dag i dag:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
12 år siden

Maj – Altså jeg har kigget på de der chokoladebarer og det ser altså lidt vildt ud, men det er nok ikke noget jeg nogensinde får prøvet herhjemme i mit eget køkken. Måske bestiller jeg en i England eller USA engang, for det er ligesom det alligevel skal prøves:-)

Tempura er altid godt:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
12 år siden

Xenia – Det er desværre ikke spor besværligt. Desværre fordi jeg nu har fået mod på endnu mere sjov. Selve processen med at panere osten og derefter stege dem svarer lidt til at lave en omgang frikadeller, hvor du siddestiller det at panere med at røre farsen. Derefter skal de jo steges, men til forskel fra frikadellerne, bliver det her faktisk endnu nemmere – de skal jo ikke formes, bare plumpes i olien.

Jeg er bange for, at jeg snart skal have gang i endnu en portion:-)

Newyorkerbyheart
12 år siden

Hold nu helt op, det er jo pineri det der, Anne 😀

Det skal jeg da SÅ meget prøve – men min panko rasp. Jeg ELSKER mozzarellasticks!!

KH
Birthe

Maj
12 år siden

Det er bare SÅ syndigt lækkert mozzerella sticks, og at de bliver lavet som små søde kugler, gør jo ikke sagen bedre ;D

Og det med at friturestege en chokoladebar, det SKAL bare prøves, siden jeg så Nigella gøre det, har jeg været forelsket i ideen 😀

Jeg har også skudt weekenden afsted med snacks – Tempura, YUM 😀

– Maj 🙂

Xenia
12 år siden

Uha, farligt indlæg! Heldigvis tror jeg, at jeg synes det er for besværligt at friturestege ting, til at jeg rigtig bliver fristet, men hold nu op hvor ser det godt ud!

LaTascha
12 år siden

Sacha – Mozzarellasticks er nemlig bare super godt, men de hjemmelavede er næsten endnu bedre og så var de sjove at lave:-)

LaTascha
12 år siden

Piskeris : HAHAHA…..ja ok, der er jo noget med, at englænderne ynder at friturestege chokoladebarer dyppet i dej, så hvorfor ikke fritere en Mozartkugle:-)

Sacha
12 år siden

Jeg er stor fan af Aldis Mozzarellasticks, meget heldigt at der er et stykke til den nærmeste butik.

Men at lave dem selv, skal helt klart prøves på et tidspunkt :p

Piskeriset
12 år siden

Det lyder rigtig godt og syndigt! (at jeg så først fik læst overskriften som friterede mozartkugler blev det ikke bedre af :-D)

Hav en skøn weekend!

Mikkel
11 år siden

Hej, Laver man selv de små mozzerellakugler (Altså uden panering) eller køberman dem, hvis ja – hvor?