Er du, ligesom mig, vild med cheesecake, så skal du prøve den her opskrift på cheesecake i glas med Kahlúa. En cheesecake af den nemme slags, som er uden husblas, og derfor kan laves på ganske kort tid. Perfekt til kaffe- og Kahlúe-elskere, men faktisk også til sådan nogle som mig, der ikke er den store kaffedrikker, men alligevel er vild med den her dessert. Og jeg går ellers normalt langt uden om kager og desserter, der indeholder kaffe.
Se også – Chokolademousse med baileys I Nutella cheesecake i glas
Nem opskrift på cheesecake i glas med Kahlúa.
De små glas kan forberedes i forvejen, og bare stå klar i køleskabet, hvilket gør dem perfekte til nytår eller som utraditionel dessert til julefrokosten. Men også oplagte til weekenden, evt. til en god gæstemiddag, eller bare en grå hverdag, hvor du trænger til lidt selvforkælelse.
Modsat traditionelle cheesecakes, som gerne skal kunne “stå selv”, og derfor enten skal bages eller sættes med husblas, så tager det ikke meget mere end 15-20 minutter fra start til slut at lave cheesecake i glas. Glasset holder på cremen, så du ikke behøver bruge husblas. Og ingredienserne til selve cremen skal egentlig bare piskes sammen, hvilket tager under 5 minutter.
Tip! Se mine bedste tips + hvad du ellers kan bruge Kahlúa til under opskriften.
Cheesecake i glas med Kahlúa
Ingredienser
- 125 gr digestive kiks
- 50 gr smør (smeltet)
Flødeostecreme
- 150 gr flødeost naturel
- 40 gr flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kold, stærk kaffe
- 1,75 dl piskefløde
- 0,30 dl Kahlúa kaffelikør
Desuden
- 25 gr mørk chokolade (hakket)
- guldkugler til pynt
Fremgangsmåde
- Knus kiksene fint ved at komme dem i en frysepose og banke på dem med en kagerulle.
- Rør knuste kiks sammen med smeltet smør og fordel blandingen i 4 dessertglas.
Flødeostecreme
- Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker, kold kaffe, fløde og Kahlúa i en skål og pisk det sammen til en creme. Pisk ikke for længe, da cremen så kan skille.
- Fordel flødeostecremen ovenpå kiksene i glassene og glat overfladen pænt.
- Pynt til sidst med et drys hakket, mørk chokolade på toppen. Jeg har desuden pyntet med guldkugler og små gingerbread men.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Desserten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Guldkuglerne er fundet på nettet og de små gingerbread men er købt i London, men de kan formentlig også findes i Danmark, eller erstattes af andre krydrede småkager. Alternativt kan desserterne pyntes på alle mulige andre måder – det er kun fantasien, der sætter grænser.Tips til opskriften.
I stedet for Kahlúa kan du bruge en anden form for kaffelikør. Og skal det ikke være kaffelikør, så forestiller jeg mig, at Baileys eller Amaretto også vil være lækkert i desserten. For en alkoholfri udgave kan du erstatte Kahluá med mere kold, stærk kaffe.
Er du hverken til kaffe eller alkohol så lav evt. en helt klassisk cheesecakecreme smagt til citronsaft og lidt revet skal af en usprøjtet citron. Det er ikke nødvendigt at bruge husblas, så længe du anretter desserten i portionsglas. Glassene skal nok holde flødeostecremen på plads, så den ikke løber ud.
Mange ved ikke rigtigt, hvad de skal bruge en hel flaske Kahlúa til. Og det er trods alt de færreste, der laver SÅ mange cheesecakes med Kahlúa, at hele flasken ryger. Men Kahlúa er en skøn kaffelikør, der smager dejligt, når den serveres i små glas til en god kop kaffe. Derudover kan du lave den lækreste Espresso martini, som er en skøn dessert-cocktail. Og endelig kan du bruge Kahlúa til hjemmelavet tiramisu.