Nutella cheesecake i glas er en virkelig skøn dessert, der er perfekt til chokolade- og nutella-elskere. En rigtig chokoladebombe, der samtidig er både let og luftig at spise. Pyntet fint med ferrero rocher chokolade, hakkede hasselnødder og lidt guldpynt, er det en rigtig festdessert, der samtidig ikke tager mere end ca 15 minutter at lave.
Nem opskrift på nutella cheesecake i glas.
Som med mine øvrige cheesecakes i glas, så er nutella cheesecake i glas lavet uden husblas. Det betyder for det første, at man ikke skal bekymre sig om at arbejde med husblas, hvis man ikke bryder sig om det. Men det betyder også, at desserten kan serveres, lige så snart cremen er fordelt i glassene, da den ikke først skal have tid til at “sætte sig”.
Ikke dermed sagt, at man ikke kan lave nutella cheesecake i forvejen. Desserten kan nemlig uden problemer stå på køl i nogle timer eller natten over, hvilket gør den oplagt som gæstedessert eller på en buffet. De hakkede hasselnødder skal nok holde kiksebunden sprød, og cremen holder sig fint let og luftig. Helt perfekt, når man gerne vil være i god tid og forberede så meget som muligt. Dog anbefaler jeg, at man først pynter sine nutella cheesecakes indtil lige inden servering.
Tip! Se også mine bedste tips og variationer af nutella cheesecake i glas under opskriften.
Nutella cheesecake i glas
Ingredienser
Kiksebund
- 75 gr digestive kiks
- 25 gr hasselnødder (hakkede)
- 25 gr smør (smeltet)
Nutella cheesecake
- 250 gr mascarpone (eller flødeost naturel)
- 50 gr flormelis
- 150 gr nutella
- 3 dl piskefløde
Pynt
- 25 gr hasselnødder (hakkede)
Fremgangsmåde
- Kom digestive kiks i en frysepose og knus dem ved at banke på posen med en kagerulle.
- Tilsæt smeltet smør og hakkede hasselnødder til posen og ryst den godt, så det hele blandes.
- Fordel kikseblandingen i 4-6 portionsglas.
- Kom mascarpone/flødeost, flormelis og nutella i en skål og pisk det sammen. Tilsæt piskefløde og pisk til en luftig chokoladecreme.
- Fordel chokoladecremen ovenpå kiksebunden i de 4 glas. Brug evt. en sprøjtepose.
- Pynt desserterne med hakkede hasselnødder og evt. en ferrero rocher og guldkugler på toppen.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Desserten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Desserten kan uden problemer forberedes i god tid, fx dagen i forvejen og blot opbevares på køl. Dog anbefaler jeg, at man venter med at pynte desserterne indtil servering.Tips til variationer.
Jeg har brugt mascarpone ost i den her opskrift. Mascarpone kan dog helt fint erstattes af en hvilken som helst anden form for flødeost naturel, fx Buko eller Philadelphia.
Se også >> Cheesecake i glas I Islagkage med toblerone I Chokolademousse med baileys
Nutella cheesecake cremen er fast nok til, at den kan bruges som creme imellem diverse kagebunde. Men vil man lave en klassisk cheesecake, så anbefaler jeg, at man “sætter den” med lidt husblas (2 ark) smeltet i en smule af fløden. Ovenstående opskrift burde passe nogenlunde til en springform på ca. 18 cm.
Nutella cheesecake er en rigtig chokoladebombe og perfekt til chokolade- og nutella-elskere. Bliver det alligevel “lidt for meget”, så kan man servere desserten med lidt syrlige bær (hindbær eller jordbær) på toppen i stedet for ferrero rocher chokolade og hakkede hasselnødder.