Hjemmebagte hvidløgsflutes er ikke bare nemme at lave og fine at se på. De smager også virkelig dejligt. Og med sådan et par stykker i fryseren, har man let adgang til skønt madbrød til såvel supper, som salater og gryderetter.

Se også – Pull apart brød med hvidløg I Madbrød med pesto I Madbrød med tomat og hvidløg

Hvidløgsflutes – min bedste opskrift.

Jeg laver som regel koldhævede flutes efter denne her opskrift, som giver skønne, sprøde og rustikke flutes. Men engang imellem laver jeg også en portion af de her forrygende lækre hvidløgsflutes med hvidløgssmør og jeg lover, at de er fantastiske. Især når de lige er kommet ud af ovnen og er helt nybagte og lune. Så skal jeg virkelig tage mig sammen for ikke bare at spise hvidløgsflute til aftensmad. Men det kommer jeg nu til engang imellem alligevel. Fx med en god salat til.

Hvidløgssmørret kommes ind i de lækre flutes ved at rulle dejen ud til rektangler og fordele smørret. Herefter rulles dejen sammen til et par roulader, som klippes op og snoes. Det lyder måske lidt omstændeligt, men når lige man får “taget” på det, så går det ret nemt. Og det ser noget så fint ud, når flutesene er færdigbagte. Helt oplagte at servere til en tapasanretning eller på en buffet, hvor man måske gerne vil gøre lidt ekstra ud af det. Og selvfølgelig kan man bruge andre former for kryddersmør eller en god pesto som fyld til sine flutes. Det gælder bare om at bruge bare fantasien.

Hvidløgsflutes
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 11 stemmer

Hvidløgsflutes

Hæve- og bagetid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • 1 tsk sukker
 • tsk groft salt
 • 1 spsk olie
 • 400 gr hvedemel (+ ekstra til udrulning)

Hvidløgssmør

 • 125 gr blødt smør
 • 2 fed hvidløg (presset)
 • 1 bdt persille (friskhakket)

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
 • Tilsæt sukker, salt, olie og hvedemel og ælt til en glat og smidig dej. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre hvedemel.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
 • Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og friskhakket persille til en hvidløgssmør.
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store stykker.
 • Rul hvert stykke dej ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm) og fordel det bløde hvidløgssmør på dejen. Rul herefter dejen sammen på langs til 2 roulader.
 • Læg de 2 roulader på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip rouladerne op på langs fra den ene ende til den anden, men så de stadig hænger sammen i enden. De skal ligne et V.
 • Sno herefter de 2 dejstykker i V'et rundt om hinanden, så det bliver til et fint, snoet flute. Klem dejen sammen i enden af snoningen, så den ikke åbner sig under bagningen. Gentag med den anden roulade, så der bliver 2 fine, snoede flutes.
 • Lad de 2 flutes efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
 • Bag flutesene på midterste ovnrille ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Lad de friskbagte flutes afkøle på bageristen og server dem gerne lune. De kan holde sig et par dage i en lufttæt pose og lunes let inden servering. De kan også fryses.

Skønne variationer.

Som et alternativt til “fletningerne” kan man forme dejen som 2 helt traditionelle flutes og bage dem næsten færdige. De letbagte flutes tages ud af ovnen og der skæres en række snit halvt ned igennem hvert flute – præcis ligesom når man skærer snit i hasselback kartofler men med lidt større afstand. I hvert snit lægges en skive iskoldt hvidløgssmør og så sættes flutesene tilbage i ovnen. Og når flutesene er bagt helt færdige, kan man skære fine skiver med en lækker midte af smeltet hvidløgssmør. Præcis som man kender det fra de hvidløgsflutes, som man kan finde i supermarkedets frysedisk, men på den gode, hjemmelavede måde.

Husk, at man også kan følge med via instagram (@madenimitliv) eller bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)