Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Karamel croissant pudding…

0 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med de engelske og amerikanske breadpuddings, bestående af brød i tern vendt sammen med æggemasse og bagt i ovnen, og som enten kan være søde eller salte alt efter smag og behag. Breadpuddings er godt nok ikke kæmpestore i Danmark, men i bund og grund er der jo blot tale om “arme riddere”, som tilberedes i et fad i stedet for på en stegepande, så vi kan vel nok være lidt med på vognen.

Normalt er jeg mest til de salte udgaver af breadpuddings, som kan fyldes med alverdens ting og således er perfekte som “stop spild af mad” projekter. Fx kan jeg varmt anbefale denne her breadpudding med skinke, tomater og ost, der smagsmæssigt minder lidt om en madtærte, men hvor tærtebunden erstattes af brød i grove tern, hvilket gør den ikke så lidt nemmere at lave. Det var dog inden jeg stiftede bekendtskab med en karamel croissant pudding! Der er afgjort en ny sherif i byen 🙂

Man kan godt bruge almindeligt franskbrød til en breadpudding med karamel, men der er altså noget med den sprøde og “flagede” konsistens på croissanterne, som fungerer eminent godt i puddingen. Og man behøver jo ikke gå til byens bedste bager og købe 4 stk smørbagte luksuscroissanter. De fleste supermarkeder har efterhånden brødskabe, hvor man kan købe bake off croissanter, som passer helt perfekt til en karamel croissant pudding. Og faktisk også til alle mulige andre former for breadpuddings, for selvfølgelig man også bruge croissanter til at lave en pudding med skinke, ost og tomat eller bacon og pølser. Et hit på morgenbordet.

>> Se også min bedste opskrift på en lækker brunchtærte med brød, æg, skinke og pølser lige her. 

Karamelpuddingen laves ved at koge en simpel karamelsauce, blande den med æg og hælde den over croissanterne. Herefter sættes puddingen i ovnen og bages, indtil æggemassen har sat sig sådan nogenlunde og overfladen er sprød og gylden. Det er faktisk det hele. Og så kan man drysse puddingen med flormelis, pynte med friske bær og servere store portioner lun karamel pudding med en bund af flydende karamelsauce for familien.

Jeg vil mene, at man godt kan spise karamel croissant pudding til morgenmad, eller i hvert fald som en del af en god brunch. Der er jo ikke den store forskel på at fylde sig med pudding og så wienerbrød eller vafler og pandekager med chokoladesauce. Men en karamel croissant pudding er altså også helt genial til eftermiddagskaffen eller som dessert. Gerne med en kugle rigtig god vaniljeis til. Puddingen har desuden den store fordel, at croissanter og æggemasse sagtens kan stå på køl i fadet og trække, indtil det skal bages i ovnen, hvilket gør puddingen oplagt til en gæstemiddag eller lignende. Faktisk kan den uden problemer trække på køl natten over, og så er den lige til at smække i ovnen og sætte direkte ind på brunchbordet. Nemt, lækker og liiiidt anderledes.

5 fra 1 stemme

Karamel croissant pudding

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3-4 croissanter (gerne daggamle)
 • 150 gr sukker
 • 2 spsk vand
 • 1,25 dl mælk
 • 1,25 dl piskefløde
 • 1 nip salt (kan udelades)
 • 3 æg (sammenpiskede)
 • flormelis og friske bær til servering

Fremgangsmåde

 • Skær croissanterne i grove stykker og læg dem i et ildfast fad.
 • Kom sukker og vand i en gryde og bring gryden i kog ved jævn varme. Lad sukkermassen koge ind til gylden karamel - det tager ca 5-10 minutter. Først vil sukkeret krystallisere, herefter vil sukkerkrystallerne smelte igen og blive til gylden karamel. Lad så vidt muligt være med at røre i sukkeret, imens det smelter. Så kan sukkeret klumpe og klumperne er lang tid om at smelte. Ryst hellere gryden, hvis sukkeret ikke smelter helt jævnt.
 • Tag gryden af varmen og kom mælk og fløde i karamellen. Pas på - det bruser lidt op, når den kolde væske møder den varme karamel.
 • Sæt gryden tilbage på varmen og lad den stivnede karamel smelte i mælke/flødeblandingen til en tynd karamelsauce. Tilsæt evt. et nip salt, så det bliver til salt karamelsauce.
 • Når karamellen er smeltet, tages gryden af vamen og de sammenpiskede æg hældes i gryden under piskning. Det er vigtigt at piske, imens æggene kommes i gryden, da de ellers kan klumpe i den varme karamelsauce.
 • Hæld karamelsaucen over croissanterne i fadet og lad dem trække, imens ovnen opvarmes.
 • Bag puddingen ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter, til croissanterne er gyldne på overfladen og æggemassen næsten har sat sig. Der må gerne være flydende karamelsauce tilbage i bunden af fadet.
 • Lad karamel puddingen afkøle i 10-15 minutter, og server den lun. Gerne med et drys flormelis, friske bær og evt. en kugle vaniljeis til.
Man kan sagtens forberede sin karamel croissant pudding i god tid og lade den stå på køl og trække. Så skal den bare bages inden servering. 

Husk, at man også kan følge med via instagram (@madenimitliv) eller bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer