Spejlæg på ristet brød med lidt bacon, skinke eller pølser har de fleste af os vist prøvet at spise. Enten som en god, gedigen gang morgenmad eller til aftensmad, når det skulle være lidt let eller gå hurtigt. Men ved at samle hele herligheden til en brunchtærte i et fad og bage det i ovnen, er det som om, at det bliver lidt mere “rigtig mad”. Og så ser det bare noget så fint ud. Jeg er i hvert fald ret vild med farvespillet i brunchtærten.
Se også – Minitærter i tarteletskaller I Koldhævede boller I Spinatvaffel med laks
Nem opskrift på brunchtærte.
Selve tærten er lavet på en bund af toastbrød, og jeg bruger en god, grov variant i store skiver. Egentlig hedder det vel sandwichbrød, men man bruger selvfølgelig bare det man bedst kan lide. Brødet smører jeg med et tyndt lag sennep. Vi spiser French’s Yellow Mustard herhjemme, for den er ikke så “kras” i det og Morten har først for nylig lært at spise sennep.
Det smurte brød placeres i bunden af et ildfast fad. Husk at lægge lidt bagepapir i bunden, ellers kan æggene rende ned og klistre hele herligheden fast til fadet. Ovenpå brødet toppes der med revet ost, pølser og tomat og til sidst slår jeg forsigtigt æggene ud.
Som det forhåbentligt fremgår af ovenstående, så er tærten ufattelig nem at lave og så smager den bare virkelig godt. Uanset om man vælger at servere den til morgenmad/brunch eller til aftensmad – evt. med en grøn salat ved siden af. Serverer man tærten til morgenmad, er det for øvrigt skønt at supplere med yoghurt og friskskåret frugt eller bær, anrettet i fine skåle eller glas og drysset med hjemmelavet, honningristet müsli.
Brunchtærte
Ingredienser
- 8 skv toastbrød
- sennep
- 1 pk god skinke (fx kogt, italiensk skinke)
- 75 gr revet ost
- 1 pk gode cocktailpølser
- 250 gr små tomater
- 4 æg
- frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Rist toastbrødet og smør lidt sennep på hver brødskive. Læg et stykke bagepapir i bunden af et ildfast fad, del brødskiverne i trekanter og læg dem i bunden af fadet – de må gerne ligge lidt ovenpå hinanden.
- Fordel skinken ovenpå brødskiverne og drys herefter med ost.
- Slå de fire æg ud ovenpå den revne ost og fordel til sidst pølser og tomater.
- Bag fadet i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 10-15 minutter til æggene har sat sig. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn og afhængigt af hvordan man ønsker sine æg.
- Drys med friskhakket persille eller lignende grønt og server.
Hej Anne-Katrine!
Ser lækkert ud. Har du et bud på, hvordan den kan tilpasses min trænings kostplan, som ikke indeholder toastbrød ?
Hilsen Tina
Tina – Nu ved jeg jo ikke, om det bare er toastbrød, der er no go eller om det er brød i det hele taget. Selv spiser jeg groft brød fra Levebrød, som jeg synes smager skønt og som indeholder masser af kostfibre. Det er også det brød jeg anbefaler til mine egne klienter, når jeg kører kostvejledninger 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
I min kostplan indgår rugbrød til en frokost eller 1 Skive knækbrød.
Ellers er der pt ingen brød i kosten ☺️
Tina – Ja okay, så ville jeg nok prøve at lave den med ristet rugbrød – men nu elsker jeg også ristet rugbrød. Alternativt ville jeg “droppe reglerne” for en enkelt gang skyld og så bruge sandwichbrød fra Levebrød, som har et ret højt indhold af kostfibre (sammenlignet med andre former for hvidt brød) og er temmelig fornuftigt sammensat. Men som sagt, tror jeg sagtens, at man kan bruge ristet rugbrød – jeg får i hvert fald altid rugbrød under mine spejlæg til dagligt 😀 😀
Uhh.. For en spændende måde at servere Brunch på. ? mon man kunne piske æggene sammen. Sådan lidt scrambleæg agtig..
Endnu engang ? sørme en go’ side du har
Yvonne – Ja, det smager skønt og ser så fint ud 😀 Jeg vil umiddelbart mene, at du sagtens kan hælde sammenpiskede æg i tærten i stedet for at bruge spejlæg – man kan jo også sagtens bage en æggekage i ovnen 😀
Og tusind tak for ros til bloggen 😀