En god, gammeldags æggekage er bare lækker og dejlig nem at lave. Og jeg kan lige så godt indrømme, at herhjemme ligger en traditionel æggekage på en top 5 over nemme opskrifter, som man stort set altid kan finde ingredienserne til i vores køleskab.
Æggekage med bacon.
Hvorvidt man vælger at servere bacon eller flæsk til sin æggekage, må være op til den enkelte. Jeg har dog på fornemmelsen, at de fleste vælger bacon til æggekagen. Det kan selvfølgelig også hænge sammen med, at det går væsentligt hurtigere at stege baconstykker fremfor flæsk. Og det kan være en fordel, hvis der skal mad på bordet i en fart. Men både bacon og flæsk smager rigtig godt.
Selv foretrækker jeg nu også bacon, men jeg vil gerne have baconstykkerne en lille smule tykkere i det, så der er mere bid. Derfor køber jeg gerne et helt baconstykke, som jeg selv skærer i skiver, eller også køber jeg bacon i skiver hos slagteren. Så skal jeg bare sige, hvor tykke eller tynde, skiverne skal skæres.
Udover bacon og flæsk har jeg set, at der er flere steder i landet, hvor man får røgede sild på æggekagen. Jeg må dog indrømme, at jeg endnu har til gode at komme lidt sild på min æggekage. Men det skulle eftersigende være ret almindeligt på Fyn, så mon ikke jeg kommer til at smage det en dag.
Andre nemme opskrifter med æg >> Brunchtærte I Pastatærte med kylling I Spansk kartoffelæggekage
Ovn eller komfur.
Jeg kan godt lide, når æggekagen er helt let og luftig. Nærmest som en soufflé. Derfor pisker jeg æggeblommer og æggehvider hver for sig og så vender jeg det hele sammen til sidst. Vil man gerne have en rigtig luftig æggekage, så kan man enten at lave æggekage i ovn eller i en sauterpande med låg.
Varmen i ovnen eller under låget får æggehviderne til at udvide sig, så æggekagen vokser sig høj og fyldt med småbitte luftbobler. Og det er i sidste ende det, der gør, at æggekagen bliver lidt mere luftig og noget så lækker.
Simpel opskrift.
Har man ikke en pande, der kan tåle ovnvarme, så brug en sauterpande med låg. Og har man heller ikke sådan en, så kan man sagtens lave æggekagen alligevel. Der er jo flere gode opskrifter på helt simpel æggekage.
Man skal bare piske de hele æg, mælk og mel, salt og peber sammen og vende det ud på panden. Skub forsigtigt æggene rundt med en palet, indtil æggemassen begynder at sætte sig og ikke længere er flydende. Herefter pyntes æggekagen med stegt bacon, tomater og purløg og er klar til servering. Virkeligt nemt og meget lækkert.
Æggekage med bacon
Ingredienser
- 125 gr bacon i skiver (der kan også bruges flæsk)
- 10 stk æg (delt i blommer og hvider)
- 2 dl mælk
- 1 spsk hvedemel
- salt og peber
Tilbehør
- 100 gr små tomater (halverede)
- 1 bdt purløg
- 4 skv rugbrød
Fremgangsmåde
- Steg baconskiverne sprøde på stor pande og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Brug gerne en pande, som kan tåle at komme i ovnen eller en sauterpande med låg – så kan æggekagen efterfølgende laves på den samme pande.
- Pisk æggeblommer, mælk og mel sammen og krydr med salt og peber.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggeblommerne.
- Hæld æggemassen på panden med det varme baconfedt og steg æggekagen ved middel varme i ca 5 min, indtil den begynder at sætte sig og hæve fint op.
- Har man en pande, som kan tåle at komme i ovnen, så sættes panden med æggekagen i ovnen ved 175 °C (varmluft) i ca 15 minutter, indtil den er gennembagt.
- Bruger man en sauterpande med låg, så lægges låget på panden og æggekagen steges videre i ca 15-20 minutter, indtil den er gennembagt.
- Pynt æggekagen med bacon, tomater og friskhakket purløg på toppen. Server med rugbrød og evt. sennep.
Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.
🙏🏻
Den her opskrift var bare super lækkert… Nøj den var god. Vi lavede den i ovnen og HOLD DA OP…. forvokse æggekage… men seriøst – det en favorit.
Mette – Hihi, ja det bliver en kæmpe æggekage, når man pisker hviderne for sig selv, så det hele rigtigt får lov til at soufflere 😀
Virkelig lækker og hurtig opskrift! – den æggekage kommer jeg til at lave igen.
Pernille – Hvor er det bare dejligt at høre 😀